Megéri bármilyen OKJ-s tanfolyamot elvégezni? El lehet vele helyezkedni? (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom, hogy régi a fórum, de hátha valaki tud segíteni. Szerintetek milyen OKJ-s tanfolyamot éri meg most választani?
jah..és a munkahelyem fizette.))
és +1éves szerződést irtam alá....
de ebben a válságos időben még jól is jött....:)
sztem mindenképpen megéri-.
egy szakmával vagy akár többel mindig könyebb elhelyezkedni..mint egy diplomásnak....de hát itt dologzni is kell....de ha viszont összejön a diplomásnak...akkor csakis arra kell vigyáznia..hogy ki ne lyukadjon a könyökén az ing:DDD
egy jó szakma..gyakran jobban fizet mint egy egyetemet végzetté...
nem beszélve arról h külföldön szintén könnyebb elhelyezkedni munkásként...
nekem eddig gyakorlatom volt...de most meg lett hozzá a papir is:) egy éves OKJ-s oktatásban:))
Nem tudom hogy megéri-e.Attól függ mit akar az ember tanulni.Van amivel el lehet van amivel nem.
Nekem pl.8 osztályom van csak mert nem akartam továbbtanulni.Mégis van munkám 20 éve,míg ott a szomszédom aki diplomás és már 1 éve nem tud elhelyezkedni.
A férjem is ezt végezte, kb 7 évvel ezelőtt. Könnyebb ezzel elhelyezkedni, de valóban kérdezik mennyi a gyakorlat. Ő se tudott azonnal, kis idő múlva csak.
Mellesleg ha ránéz a bizire nem látja mennyi idős, és mikor végezte el? Egyértelmű a gyakorlati tapasztalat. 30 éves férfit megkérdeznek az lehet hogy 20 éve heggeszt, és csak most szerezte meg mint második szakma....
a munkaügyi központba a nőknek sokkal kisebb a választási lehetőség van eladó dehát dunát lehet velük rekeszteni, nekem nem az a végzettségem és abba dolgozok van még a nyelv meg a szociális ápoló és ezekre mind több száz jelentkező
én nyelvet fogok most ott tanúlni de csak azért sikerült mert a diplomámhoz kell
Na ezt csinálta meg anyukám is.
Munkaügyin keresztül,addig kapott minibálbért,majd bizonyítványt. Mégse...
háát nem tudom ti miről beszéltek ....
én októberben kezdtem .... most májusban végeztem egy hegesztő tanfolyammal .... igaz még nekem sem sikerült elhelyezkedni, de nekem azért mert mindenhol az az első kérdés hogy hány év gyakorlata van .... :S
na mind 1, én a munkaügyi központon keresztül végeztem , nem kellet fizetni semmit, sőt 8 hónapig kaptam a minimálbért, és még az utiköltséget is fizették .... nekem megérte... 2 bizonyítványt kaptam .... mind a kettő 5 ös lett :D
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Milyen tanfolyamot, iskolát érdemes most elvégezni?
- Manapság milyen tanfolyamot érdemes elvégezni?
- Érdemes elvégezni a társasház-kezelő tanfolyamot?
- Banki ügyintéző tanfolyamot hol lehet elvégezni?
- Menjek olyan tanfolyamra amit szerintem nem bírnék elvégezni?