Megbántottam 1 kollégámat. Ha beállítanék hozzá megbeszélni a dolgokat, a még nagyobb haragját vívnám ki, vagy jól is elsülhet szerintetek? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Köszönöm a szépen a hozzászólásokat, az igaz szavakat!Végül valóban elnézést kértem, de nem mentem el hozzá, a munkahelyen tettem. Szerencsére jobb kedve van most már, de a gyökerekben megbúvó rosszkedvére nem ez az igazi orvosság, de indulásnak nem rossz! :)
Szívemből szóltál :)))
Még annyit hozzátennék, hoyg azért egy igazi barát nem szokott így/annyira megsértődni, ha a barátja kimondja az igazat. Szerintem pont ez a jó a barátokban, hogy hazudoznak, nem azt mondják amit hallani akarsz... Még ha az igazság fáj is :)
Vannak olyan embertípusok, akik azt gondolják, jót tesznek ha az igazat kimondják,és sokszor nem gondolják végig, hogy a kimondott szavaknak súlya van. Még akkor is ha úgymond igazuk van. Bár azt gondolom, soha nem tudhatod, hogy a másik viselkedése mögött mi húzódik meg, mitől lett olyan amilyen.
A leghelyesebb, ha elfogadod őt ilyennek, és legyél empatikus vele szemben.
Az a majonézes reklám nem is olyan rossz..:D
Állíts be hozzá egy tál kajával, és béküljetek ki. A barátság nagyon fontos az életünkben. Örülj, hogy van egy barátod.:)
Ha őszintén még most is az a véleményed, amit mondtál, akkor nincs nagy baj, természetesen az ilyesmit finoman kell közölni.. gyanítom, ha kicsit rossz a lelkiismereted, akkor érzed te is, hogy nyilván nem a legjobb stílusban tetted ezt. Várj egy hetet, és a utána úgy látod, hogy romlott a helyzet (amit írtak, hogy vagy elgondolkodik rajta, vagy megsértődik), akkor odamehetsz hozzá, és megmondhatod, hogy szeretnél elnézést kérni, mert tudod, hogy nem a legmegfelelőbb stílusban szóltál neki. De tedd hozzá, hogy a véleményed ugyanaz, de igazából a saját érdeke, hogy kicsit pozitívabban álljon a dolgokhoz, mert jobban fogja érezni magát. Legyél nagyon kedves...
Ha ezek után is morcos és sértődött sokáig, akkor szerintem te mindent megtettél... vannak emberek, akik 1 morzsát se hajlandók változtatni, még a negatív környezeti visszajelzések ellenére sem.
Én is egyetértek alva76 álláspontjával. Az Igazság nagyon fáj, főleg ha más Tükröt tart elénk. És mint tudjuk: Legjobb védekezés a támadás.
Ha a kollégád felismeri, hogy csak jót akartál neki, - szimplán Baráti segítségből,- Talán lesz bátorsága, hogy valamilyen módon újra közeledjen feléd.
Szerintem is hagyd még. Ismerős a szitu, sajnos rengeteg ember keseredik meg mostanában, fordul befelé. Ráadásul a feléjük nyújtott kézbe marnak bele, iriggyé is válnak, világ fájdalmát cipelve az arcukon.(Megjegyzem, nem mindig fedi ez a valóságot.)Közös hangot csak az együtt kesergőkkel találnak.
Mivel amúgy sem ettől romlott meg a kapcsolat, így javulni sem fog ha magyarázkodsz! Sőt, bár ne legyen igazam, de ez már veszett fejsze nyele, jobb mem lesz, csak rosszabb. A probléma gyökere mélyebben van, de ezt Te is tudod.
Túl kevés ez az információ.
Milyen kapcsolatban vagytok egymással? Baráti? Vagy csak szimplán munkatársi?
Ha csak "simán" a kollégád, akkor szerintem ne állíts be hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Csevegő- Nem tudsz aludni? Unatkozol? Nincs kivel megbeszéld a dolgokat? Gyere, itt bármit lehet :)
- Dühöngők, megbántottak, kötekedők ide!
- Magánéletünk megbeszélése egy harmadik féllel
- Mi az a legcsúnyább, legdurvább dolog, amivel a párod megbántott?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Nagyon megbántott. Megbeszéltünk, hogy találkozunk, én...