Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meg kell szereznem a jogsit. De félek, hogy sose fogok... fórum

Meg kell szereznem a jogsit. De félek, hogy sose fogok... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

23. Noémi H (válaszként erre: 22. - Perzsacica)
2023. ápr. 21. 18:03
Ismét bukás ... oda tettem magam ,biztos vagyok benne hogy most szándékkal huzzot meg .Miért is ? 60 táblánál 62 .vel mentem be .Sajnos ez itt megint véget ért legszívesebben alá se írtam volna a papírt Ö hát maga 80 al robbogott be ,Nem volt igaz mert rá is néztem a műszer fal 62 mutatott .Szóval hagyom unom nagyon ezt az egész dolgot .
22. perzsacica (válaszként erre: 21. - Noémi H)
2023. ápr. 13. 23:31

Először is vedd elő a KRESZ könyvet és szépen lassan olvasd át, lapozgasd. Ez adni fog egy kis magabiztosságot majd meglátod.

Ha van olyan ismerősöd, akiben megbízol ülj be mellé és figyeld, hogy vezet. Ne kérdezd közben de az út végén beszéljétek meg a kérdéseket.

Vizsga előtt csak pici reggeli és 1 sportszelet, vizet ne igyál sokat, mert ha nem tudsz WC-re menni akkor jelentősen elvonja a figyelmet.

Ha ideges az ember kapkodni fog, tehát csak mély levegő és nyugalom.

2023. ápr. 13. 08:10
Sziasztok én tényleg a cím alapján írok .Kíváncsi vagyok a véleményetekre .2021 óta csinálom jun környéke volt ebbe az éve a kresz elsőre meg lett ,adódtak problémák az oktatókkal így még abban az évben dec környéke váltottam iskolát feb ban kezdett 2022 ben az ujj suliba volt egy vizgám hát sajnos az bukó lett .az okatóm folyamat cseszeget .Semmi nem megy jövö hét vizsgám .Nagy vonalakban le irta semmire ne számoljak mert 3 hónap ki maradt egyszer vezetem azóta még jövö héten futunk pár kört .
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 19:59
Most még zavar, később lehet már nem fog. Hiszen figyelnem kell, 100 dologra, a rádió meg eltérít.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Elbb)
2022. aug. 8. 19:58
Debrecen
18. f6e17c1dbe (válaszként erre: 16. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 18:37
Egyszerűen nem szeretem a háttérzajt, ezt akartam írni 😊
17. elbb (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 8. 18:37
Válts oktatót. Minden ezzel az oktatóval töltött idő kidobott pénz. Hol tanulsz? Már város szinten, nem kell a sulit megírni.
16. f6e17c1dbe (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 8. 17:36
Ha szól a rádió és zavar, szóljál neki nyugodtan érte. Engem kifejezetten zavar, egyszerűen a háttérzajt, az autóban pedig a motor hangját szeretem hallani.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 17:13
Nekem is ez a legfontosabb gondom: nem érzem az autót, nem tudom még kezrlni, és akkor másokra figyeljek, táblákra, gyalogosra, stb, és még közben az imát is hallgatom... ja, meg a Balázs-showt, a rádióból.
2022. aug. 8. 17:09

A 3. órán vitt forgalomba, úgy, hogy nem éreztem a kuplungot. Minden megállásnál lefulladtam. Nem is értettem, hogy ez mire volt jó?

A sebességváltás is döcögős, néha melléváltok (4 helyett 2-esbe), olyankor is piszkál, hogy minek rángatom?

De még nem érzem.

13. LionQueen🦁 (válaszként erre: 10. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 16:41
Én is most csinálom a jogsit és az oktatóm eddig csak a rutinpályára vitt el. Kétszer voltam, azaz 4 órát. Oktatója válogatja. Van aki a rutinvizsga eltörlése ellenére is először a pályán tanítja a tanulót, majd azután viszi ki a forgalomba. Nekem így tetszettek az órák, mert semmi másra sem kellett figyelnem, mint az autó irányítására. Bénázgattam, kellemetlen lett volna forgalomban. Tök önbizalom romboló lehet, amikor egy kezdőnek még arra is kell figyelnie.
2022. aug. 8. 16:21

Az oktatónak kellene , hogy biztonságot adjon vagy feloldja a félelmeket. Ha eddig nem sikerült akkor kevés a remény, hogy a többi órán sikerül.

Több ,mint 30 éve vezetek de élénken él bennem a legelső oktatóm minden alkalmatlansága /és aljassága/ ,aki arra hajtott, hogy minél több órát vegyek és ennek egy részét lazán zsebre tette. A második oktatóm órákat szánt arra, hogy az első hülyeségeit feledtesse. Mindenből elsőre mentem át csak sokáig tartott a váltás miatt. Amikor meglett a jogsi vettem egy kisautót és szinte minden nap vezettem, többnyire egyedül és azóta is , több országban jártam már kocsival.

Neked is menni fog!

Az oktatón sok múlik, ha a gyomorgörcs nem szűnik akkor válts oktatót. Lehet, hogy a te oktatód rendes de nem vagytok egymásra hangolva

11. f6e17c1dbe (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 8. 16:16
Viszont ha az oktatód pofákat vágott, meg cseszegetett 13 óra után, hogy nem mertél 70-nel többel menni, ott lehet vele van a gond...
2022. aug. 8. 16:13
Majd jobban fogod az autót "érezni", egyébként nekem az adott magabiztosságot, hogy még külön volt a rutin vizsga, az összevonás nagy hiba szerintem. Ott semmi másra nem kellett figyelnem, csak az autó kezelésére, utána mehettem forgalomba, mikor már tudtam alapvető dolgokat csinálni az autóval. Nem baj, ha nem mentél gyorsabban 70-nél, idővel ez is jön. Én meg azon aggódok, nehogy csekket kapjak, múltkor egy kicsit gyorsabban mentem a megengedettnél 😂
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 16:07

Mitől félek?

Hogy neki megyek, nekem jönnek, stb.

Az országúti vezetést élveztem, bár a sebességgel voltak gondjaim... max 70-el mertem menni, az oktató már majdnem sírt mellettem.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 16:05

Mindkettö.

Szeretnék is, hogy meg tudjam oldani az ilyen jellegű problémákat, és szúkséges, mert 50 km-re dolgozom, és a máv meseszerű... hol van, hol nincs, de legalább mindig késik.

7. f6e17c1dbe (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 8. 16:04
Mi az amitől félsz? Mitől vagy ideges?
6. f6e17c1dbe (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 8. 16:02
Szeretnél vezetni, vagy szükségből csinálod a jogosítványát? Amúgy az évek hozni fogják a rutint, ha vezetsz. 😊 Idő múlva megszokod, menni fog minden, mint a karikacsapás.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Elbb)
2022. aug. 8. 15:59

Akkor csak nem normális ez a gyomorgörcs, ugye?

Úgy szorítom szerencsétlen kormányt, majd összeroppan 🙁

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - F6e17c1dbe)
2022. aug. 8. 15:57

Sajnos ez sokszor eszembe jut nekem is, hogy minek költöm én erre a pénzt...?

Tudom, hogy 30 óra is kevés, de nem gondoltam, hogy ennyire ideges leszek.

3. f6e17c1dbe (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 8. 15:50
A 13 óra az gyakorlatilag semmi. 30 órából sem lehet megtanulni vezetni. Az autó kezelését meg lehet tanulni, de azt, hogy valaki jó sofőr lesz, a rutin, az évek hozza, miként reagál nem várt helyzetekre. Amúgy természetes, hogy az ember eleinte izgul, lefárad, 16 évvel ezelőtt szereztem jogosítványt, én is így éreztem, sőt, volt amikor azt hittem soha nem lesz jogosítványom.
2. elbb
2022. aug. 8. 15:28

Annyira meg tudlak érteni, de a gyomorgörcs elmúlik, ha jó az oktató. Én is most járok, volt már egy oktatóváltásom is, és emellett nem érzem a gyomorgörcsöt. Pedig nem vagyok ügyes, nagyon nem. Sőt, én ma voltam a 39. órámon, és ma annyira rosszul ment, hogy a végén megkérdezte az oktató, nem vagyok érzékeny a frontra :D

Volt már olyan nap mikor ügyesebb voltam. Nyugi, össze fog állni a kép. Egyetlen tanácsom van. Ha nem érzed jól magad az oktató mellett, akkor nyugodtan válts! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook