Meg kell szereznem a jogsit. De félek, hogy sose fogok... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Először is vedd elő a KRESZ könyvet és szépen lassan olvasd át, lapozgasd. Ez adni fog egy kis magabiztosságot majd meglátod.
Ha van olyan ismerősöd, akiben megbízol ülj be mellé és figyeld, hogy vezet. Ne kérdezd közben de az út végén beszéljétek meg a kérdéseket.
Vizsga előtt csak pici reggeli és 1 sportszelet, vizet ne igyál sokat, mert ha nem tudsz WC-re menni akkor jelentősen elvonja a figyelmet.
Ha ideges az ember kapkodni fog, tehát csak mély levegő és nyugalom.
A 3. órán vitt forgalomba, úgy, hogy nem éreztem a kuplungot. Minden megállásnál lefulladtam. Nem is értettem, hogy ez mire volt jó?
A sebességváltás is döcögős, néha melléváltok (4 helyett 2-esbe), olyankor is piszkál, hogy minek rángatom?
De még nem érzem.
Az oktatónak kellene , hogy biztonságot adjon vagy feloldja a félelmeket. Ha eddig nem sikerült akkor kevés a remény, hogy a többi órán sikerül.
Több ,mint 30 éve vezetek de élénken él bennem a legelső oktatóm minden alkalmatlansága /és aljassága/ ,aki arra hajtott, hogy minél több órát vegyek és ennek egy részét lazán zsebre tette. A második oktatóm órákat szánt arra, hogy az első hülyeségeit feledtesse. Mindenből elsőre mentem át csak sokáig tartott a váltás miatt. Amikor meglett a jogsi vettem egy kisautót és szinte minden nap vezettem, többnyire egyedül és azóta is , több országban jártam már kocsival.
Neked is menni fog!
Az oktatón sok múlik, ha a gyomorgörcs nem szűnik akkor válts oktatót. Lehet, hogy a te oktatód rendes de nem vagytok egymásra hangolva
Mitől félek?
Hogy neki megyek, nekem jönnek, stb.
Az országúti vezetést élveztem, bár a sebességgel voltak gondjaim... max 70-el mertem menni, az oktató már majdnem sírt mellettem.
Mindkettö.
Szeretnék is, hogy meg tudjam oldani az ilyen jellegű problémákat, és szúkséges, mert 50 km-re dolgozom, és a máv meseszerű... hol van, hol nincs, de legalább mindig késik.
Akkor csak nem normális ez a gyomorgörcs, ugye?
Úgy szorítom szerencsétlen kormányt, majd összeroppan 🙁
Sajnos ez sokszor eszembe jut nekem is, hogy minek költöm én erre a pénzt...?
Tudom, hogy 30 óra is kevés, de nem gondoltam, hogy ennyire ideges leszek.
Annyira meg tudlak érteni, de a gyomorgörcs elmúlik, ha jó az oktató. Én is most járok, volt már egy oktatóváltásom is, és emellett nem érzem a gyomorgörcsöt. Pedig nem vagyok ügyes, nagyon nem. Sőt, én ma voltam a 39. órámon, és ma annyira rosszul ment, hogy a végén megkérdezte az oktató, nem vagyok érzékeny a frontra :D
Volt már olyan nap mikor ügyesebb voltam. Nyugi, össze fog állni a kép. Egyetlen tanácsom van. Ha nem érzed jól magad az oktató mellett, akkor nyugodtan válts! :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi időre veszik el a jogsit, ha valaki ivott?
- Mennyi idő alatt lehet lerakni a jogsit?
- Be kell szereznem egy jóképű és gazdag pasit, akihez...
- Béres cseppet szednék, de félek hízni fogok. Viszont, még...
- Segítség kéne a Váci kórházzal kapcsolatban... Igaz, hogy altató orvost a műtéthez nekem kell szereznem?
- Sikerült a hobbim kapcsán egy másodállást szereznem, fizu...