Mazsolás mikrós piskóta recept
A Mazsolás mikrós piskóta hozzávalói:2 dl tej
200g mazsola
10 ml rumaroma
3 tojás
3 ek cukor
5 ek liszt
2 ek olaj
1 ek 10 % ecet
1 cs. sütőpor
2 kk szódabikarbóna
Kb 1 dl tej
1 Habpor
A Mazsolás mikrós piskóta elkészítési módja:
A mazsolát este beáztatom 2 dl rumaromával kevert tejbe, beteszem a hűtőbe. Másnap leszűröm 1 l-es mérőpohárba, a mazsolát félreteszem. A rumaromás tejet kiegészítem tejjel, hogy 2 dl legyen. A tojásokat felverem, majd belekeverem az összes hozzávalót. Az olajat előzőleg a 2.5 l - es mikrózható edénybe kanalazom, majd belecsurgatom a masszába. Az egészet beleöntöm a formába, a felénél kb 100g mazsolát rászórok, ez lesüllyed, majd a maradék masszát ráöntöm és a maradék mazsolát is. 6 percre 850W-on beteszem a mikróba. Ha kész, kihűtöm és elkészítem a habot. Az előzőleg leszűrt és 2 dl-re kiegészített tejbe beleszórom a habport, felverem. A kihűlt sütit félbevágom, kenek rá habot, majd a tetejére kanalazom, elterítem és az oldalára is lesimítom a habot. Azonnal, vagy hűtve fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. aug. 1. 08:10
A mazsolás mikrós piskóta elkészítési módja és hozzávalói.