Mazda 323 1.3i sedan... valakinek akinek volt tapasztalatokat várnék ! (tudásbázis)
Nem is vettem leszólásnak. :-)
De ha már alak-formálunk, mindörök kedvencem a "bakancs", vagyis a Renault 4
Találtam pár képet róla. Ha érdekel, itt megnézhető:
www.tar.hu/jbnj
A "golf"-os szövegre katt..
uh szegényke :(
32 a legszebb kor :)))
Csak 16 éves? Az semmi.. :-)
Előző autóm (amit ősszel totálkárosra törtek) most lenne 32 éves. És ha nem törik össze, még mindig menne..
:) 16 éves autóka, tudom van mit csinálni rajta :)
Persze megnézetem szakértővel!
Nyugi, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak.
Ha nem laknék olyan messze, mondanám hogy átugrok megnézni, de sajna jelen helyzetben ez nem megy.. :-)
Na bocsesz, a lengéscsillapítón van akkor az "csak" porvédő, de az elszakadt... nem veszett el, "csak" szakadt...
A vezérműszíj helyett meg az ékszíjat néztem :D de nem aggályos tényleg... olyan jó meg rossz is olvasni, hogy aggódsz.
A próbát megcsinálom tutira, észben tarom... és megnézi szakértő is, mert asszem jobb ha nem írok, mert mindent rosszul írok :(
Gumiharang a féltengelynél van, lengéscsillapítónál nincs. Ha megsérült, vagy "elveszett", sürgősen pótolni kell. Hiányában az útról a por, kosz bejut a féltengelycsuklóba, hamarabb tönkremegy, mint védelemmel. (féltengelycsukló törés: nem tudsz kormányozni, nem megy se előre, se hátra, csak recseg).
Vezérműszíj: nézesd meg sürgősen! Olyan nincs, hogy "lehetne" cserélni. Ha az elszakad, elmegy a motorvezérlés, elgörbülnek a szelepek, ezért megszorulnak, belevernek a dugattyúba, elmegy a hengerfej síkja. És mindez kb. fél másodperc alatt. Nem kétforintos téma a teljes motorfelújítás. Mindenképpen nézze meg egy hozzáértő, nehogy gond legyen.
A féltengely állapotára a legkönnyebb teszt: Keresel egy üres területet, jó nagyot. Szép lassan elindulsz (max. 15-20-al), és kanyarodsz, teljesen kitekert kormánnyal. Ezt mindkét irányban két-háromszor. Lényeg, hogy kanyarodás közben tartani a gázt, se lassítani, se gyorsítani nem szabad. Ha bármelyik oldalról kanyarodás közben kopogás, kattogás hallatszik, akkor az a féltengelycsukló már nem sokáig bírja.
szia!
A vezérműszíjat nézegettem, nem vészes, de lehetne cserélni talán... Van valami gumiharang a lengéscsillapítónál, azt tuti kéne, de a hang az középről jön :(
Nem biztos, csak valaki felajánlotta, ha az, az autójáról eladná két éves kipufogóját... De arról az autóról csak az tudom, 1999-es 323F. Motorszám nincs.
Még semmi sem bizti, de rajta vagyunk az ügyön. Apa szerint a katalizátoron van valami lyukacsos takarás vagy mimanó, lehet abban csörög valami... passz, még nem tudjuk. Olyan fémesen csilingelős a hang, mintha mondjuk egy bilincs nem lenne meghúzva és az csörögne a csövön, mert csak alacsony fordulaton csinálja, időnként, főleg induláskor inkább... A héten jön egy autóvillamosságis rokonunk, sztem ő tuti rájön mibaja. Sajna a héten még eredetiség vizsg. meg átírás van, szombaton indulnánk nyaralni. Perpill gumiharangot is kell keresnem a lengéscsillapítókra, mert azok elég gányák már rajtuk.
Autószerelő ismerős/műhely, autósbolt: az alkatrésznyilvántartó programok megmondják, de legyen nálad a forgalmi, mert néha kell a motorszám is a pontos beazonosításhoz.
Biztos, hogy a kipufogó a hunyó?
Szia,
Szerinted egy 1999-es 323F első kipufogó része kompatibilis lenne az enyimmel? Hogy derítsen ezt ki?
Köszi :-)
Kipufogódob katalizátor inkább alattad-mögötted lesz. Autó leállít, géptető felnyit, minden megrángat :-)
Na jó, szóval: megnézni az ékszij feszességét, ha hozzáfértek a vezérműszíjét is, alulról meg lehet "lökdösni" a kipufogót, nem lóg-e valahol. Szó szerint "megrángatni" az autót, fel-le, illetve oldalirányban, közben hallgatózni, csörög-e valami.
A szíjak környékén ha gond van, akkor autószervíz!
Ja, jó lenne tudni mikor volt utoljára cserélve: vezérműszíj, ékszíj, olaj, olajszűrő, levegőszűrő.
Megmondom őszintén, ha autót veszek, nekem ezek az első dolgok - hacsak nem tudom biztosra, hogy tényleg nem sokkal azelőtt volt cserélve.
szia,
ha alacsony fordulatszámra váltok, akár állok, akár menet közben, inkább csilingelős, elöl a két kerék között kb. Olvasgattam énis, azt mondják, a kipufogó dob ha rohad belül, vagy a katalizátor??? Amúgy ezen merre van a katalizátor??? :)))) elöl?
Csak menetközben, vagy álló helyben is, járó motornál?
Melyik oldalról (esetleg középről) hallatszik?
Mihez tudnád hasonlítani ezt a csörömpölést?
Lassan távszervizt nyitok... :-)
Szia, köcce, megvettük 3 napja és nem csalódtunk ;)
Elöl valami kicsit csörömpöl, nem jöttünk még rá micsoda...
Nekem 3 323-as Mazdám is volt. Most Toyotám van. A Mazda az nagyon megbízható, jó autó! Nekem még sosem volt vele bajom. Kényelmes, keveset eszik, motorikusan is szuper.
A toyo, ugyanígy!
Nyugodtan vegyétek meg, nem fogsz benne csalódni!!!!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Te élnél (éltél már)együtt olyan férfival, akinek nem volt humora?
- Van olyan férfi akinek a duci, kövér nők jönnek be?
- Próbálok a Xanaxról leszokni. Valaki van itt, akinek sikerült?
- Szerinted mindenki lehet boldog? Vagy van, akinek erre esélyes sincs?