Matematika (beszélgetés)
Hogyan lehet kettő egyenlő eggyel?
Ismert matematikai példa arra, hogyan lehet egy “apró” hibával 2=1 abszurd eredményre jutni.
Legyen a és b két változó, amelyre: a=b.
Mindkét oldalt a-val megszorozva: a2=ab: a2=ab
Adjunk hozzá mindkét oldalhoz a2-2ab-t! 2a2-2ab=ab+a2-2ab
Emeljünk ki a baloldalon 2-t! 2(a2-ab)=ab+a2-2ab
Jobboldalon vonjunk össze! 2(a2-ab)=a2-ab
Egyszerűsítsük az egyenlet mindkét oldalát a2-ab -vel! 2=1
Hol követtük el a hibát?
forrás:
Láttad mikor indult a fórum? Lassan 10 éve.😁
Láttad az alapkérdést?
Kiváncsi lennék letette-e az ipse a metekvizsgát. Vagy valaki más helyette.
Na erről a más vizsgázikról tudnék mesélni.🤔
Na akkor felélesztem a topikot.
Láttátok az Egy csodálatos elme c filmet?John Forbes Nash,-ről 1 valóba élt matematika prof.-ról szól? Elég mély film, többször meg kell nézni mire az ember megérti de megdöbbentően jó film.
Vazze...most látom a dátumot...hát ez már nem aktuális, bocsi...XD
Az oldalsávban láttam kiírva, azt hittem, hogy ott azért 1-2 hónapnál régebbi fórumok nem futnak...:P
A deriválás, integrálás nem nehéz, csak pepecselős.
Amúgy nem ajánlom, hogy más menjen be helyette. Igaz, ha viszi az indexet, akkor nem kérnek személyit. De hát az indexben is van kép. Nálunk is megcsinálták azt, hogy két csoportban írtak a diákok és az egyik srác megírta a barátja helyett a másik csoportban. Hiába volt az előadó tele, a tanárnak ismerős volt a srác és visszanézette kamerán. A következményekről meg nem is beszélve...és ez csak egy zh volt...
ja, bocs, jó tanács helyett írhattam volna azt is, hogy törvény ellenes dolog, amit kérsz, illetve amit a párod akar!
ezt te/ti nem tudod/tudjátok?
Aki érti annak biztos nem nehéz. 10 napja alatt lesz még 6 vizsgája és 2 szolgálata.
De eltértünk az eredeti tárgytól. Nem arra voltam kíváncsi, hogy kinek milyen nehéz a matek, hanem arra, hogy lenne-e valaki aki bemegy helyette vizsgázni.
Van akinek a matek egyszerű, de neki nem. Teljesen mindegy, hogy milyen könyvből tanul vagy milyen tanárhoz jár. Neki az alkalmazott tűzoltás és a veszélyes anyagok mennek. Nekem meg ezek a tárgyak kínaiak. Kinek ez kinek az.
ja, most látom, hogy csak 8 nap. :-)
mindegy, az is sok.
10 nap alatt, simán.
nem olyan nehéz, csak neki kell állni.
jó, hát ilyenről még soha nem is hallottam, de akkor tehát gyakorlat.
akkor a Bolyai sorozat könyveit ajánlom, alapintegrálokat, elemi függvények deriváltjait, integrálási, deriválási szabályokat meg kell tanulni és menni fog.
Én nem akadok ki ezen a kérésen, sőt, még ingyen is segítenén neki, ha nem lettem volna én is sík hülye a matekhoz. :)
sok sikert!
A páromnak is volt anno ilyen, de Ő szociológia szakra járt és 5-öse volt matekból. Pedig egyébként nem egy nagy matekos. :-)
Szóval szerintem neki is menni fog előbb-utóbb... :-)
Nagyon jó tanárhoz jár. Az a baj, hogy alapról kell érteni. Neki ezzel van a baj.
Deriválás, integrálás, valószínűség számítás.
pedig pont a matek az, amit meg lehet tanulni.
menjen másik tanárhoz. olyanhoz, aki neki megfelelő módon el tudja magyarázni a dolgokat.