Matekosok figyelem! Honnan származik a százalék jelölése (%), vagyis miért éppen így jelöljük? - a százalékláb, miért éppen százalékláb? (tudásbázis)
állítólag a képen látható kb XVII. századi olasz kereskedelmi kéziratból van az első megmaradt nyoma - magát a jelet és a használatot az 1500-as évekre teszik-, és eleinte mindig egy p betű mögött használták, aztán az eltűnt. "per cento" azaz századonként, ezt akarták vele rövidíteni.
először egy p-t írtak, aztán egy c-t, ami fölött egy karika volt, utána lett ez a jel.
Huhú. Én matek szakos vagyok. De halvány lila fogalmam nincs. Én arra tudnék asszociálni, hogy a per az valószínű az osztást jelenti, a két nulla meg a százra utal... De ez csak tipp.
Megkérdezhetem, hogy mire kell ez neked:P?
Lenne egy kérdésem, ha tudna segíteni valaki, nagyon megköszönném.
Szóval - honnan származik a százalék jelölése (%), vagyis miért éppen így jelöljük?
- a százalékláb, miért éppen százalékláb?
További ajánlott fórumok:
- Két kosárban 22 alma van. Az egyikben 6-tal több, Hány alma van külön külön a kosarakban? Matekosok segitsetek!
- Fiatalok, titeket mennyire befolyásol az, hogy ha aki tetszik nektek, rossz környékről származik?
- Segítsetek matekosok! Nem tudok rájönni a következő példa megoldására! Egyszerűsítsd: 2xnégyzet-x-15 per 4xnégyzet+20x+25
- Fontos tényezőnek számít vásárláskor, hogy honnan származik a gyümölcs és zöldség?
- Ha a facebook-on megosztok valamit, amit másnál láttam, azt látja az illető, hogy tőle származik?
- Naplómban egy kép, egy motívum. Tudja valaki, honnan származik és mi a jelentése?