Mások számára jelentéktelen "kacatok", amiktől sosem válnánk meg... (beszélgetés)
de jó ez a topic..jó lenne ha újra éledne..:)
én is a gyerekkori emlékeimtől nem vállnék meg soha..volt egy mackóm,elveszett egy költözés során,pár éve találtam egy ugyan olyat az egyik ismerősöm nagymamájának a hagyatéka közt,nekem adta a macit,mert tudta,nálam jó helyen lessz..azóta is örzöm,a másik mániám a gyerek kori Mikulás zacskók gyűjtése,próbálom felkutatni mindet,nem egyszerű,de ha akad egy,akkor az fantasztikus érzés..
Rozáliának is köszönhetek egyet..:)))
A gyerekkori rongyállatkáim.
Nem vágytam soha drága játékokra, nekem mindig ők jelentették A JÁTÉKOT.
Nevük van, történetük van, karakterük van, ruháik vannak, és helyük a szekrényem legfeltűnőbb polcán. Párom nem szólt semmit, nem zavarják a kis kedvenceim. :))
A teafilter gyűjteményem.
A régi képeslapok és levelek, még gyerekkoromból.
Egy pár régi kacat, amit az istálóban találtunk: faragott mosófa, régi kard és I. Világháborús katonai sisak, még egy golyó nyoma is látszik.
A gyöngyök a menyasszonyi csokorról.
Hirtelen ennyi, de rengeteg van.
Őrizgetem nagyanyám szenes vasalóját, a Zinger varrógép gyönyörű kovácsolt vas alját (most kisasztal), a rokkát, szintén nagyanyámtól, egy régi ingaóra ajtajának keretét és alját (gyerekkorunkban szétszedtük), ez most réges-régi képeknek ad keretet... A cserépkorsót, a cserép kuglófsütőt. Egy alumínium kanalat, amit nagyapám hozott még az I. világháborúból...
Igaz, ezekhez mind érzelmi szálak fűznek. Ezek a tárgyak nem a padláson vannak, ott vannak a nappaliban, a konyhában, ahova valók.
A fiaim kis karszalagját, amit születésükkor tettek a karjukra...
Nagyanyám rokkája és rézkeresztje, már legalább 100 éves, amúgy - szerintem - értéktelen. Édesanyám saját kezével szőtt (az 1940-es években) lenvászon konyharuha. A szenes vasaló; egy fataplú szánkó, még édesapám készítette a bátyámnak kb. 1948-ban, de még én is szánkóztam vele. Egy megragasztott cserép kuglófsütő - még emlékszem rá, amikor használták. Nagyapám az I. világháborúból hozott egy alumínium kanalat, melynek díszes nyele van. És még sorolhatnám...
(Én kicsivel idősebb vagyok, akkoriban plüss tán nem is volt...:)
Hali!
Nekem egy picike plüss állat jelent nagy kincset:)
További ajánlott fórumok:
- Hoxa klub - amely nyitott mindenki számára
- Alapvető helyesírás hibák... amiktől falra mászol? :)))
- Miért a csúnya, vagy csak szimplán jelentéktelen nőknek van jó pasijuk?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Kérdések, amiktől falra másztok?
- Sokszor vagyok következetlen, főleg jelentéktelen vagy nem...