Mandulaműtét és hízás, egyéb tapasztalatok (beszélgetés)
Igen, ezt olvastam, hogy utána megjön az étvágy, akkor azzal lehet összefüggésben, hogy utána többet tud enni az ember
Szerintem nekem jo az étvágyam, gyógyszert sajnos en is sokat szedek, antibiotikumot, mert felfazok sokat és mandulam is sokszor gyulladt, orvos szerint a mandulam miatt lehet a felfazas, nagyon reménykedem benne, hogy igaza van
Sehogy. Pajzsmirigy műtét után fordulhat véletlenül elő, azon foniáter tud segíteni.
Volt azóta is párszor, de nem annyira gyakran. Sajnos hajlamos vagyok rá.
Annó 26 évesen, amikor a fül-orr-gégész kérdezte, hogy milyen betegségeim szoktak lenni még a mandulagyulladás mellett, és ugye akkor mondtam neki, hogy elég gyakran vagyok felfázva, majd erre megkérdezte az orvos, hogy van e már gyermekem? Nem értettem a kérdést, mire kiderült, arra gondol, ez az állandó gyulladás összefügghet a felfázással, de akár a női dolgokra és ráhúzódhat, és akár meddőséget is okozhat legrosszabb esetben. Így emiatt döntöttem úgy, hogy megszabadulok tőle, mármitn a manduláimtól. :)
Mert ugyan akkor még nem volt tervben sem a baba, de úgy voltam vele, jobb félni, mint megijedni.
Évekig húztam a dolgot amúgy, először 16 évesen akarták kivetetni, de akkor még úgy gondoltam kinövöm. Viszont végig éveken át évente négyszer ötször volt mandulagyulladásom, meg is volt nagyobbodva már. És eltelt 10 év mire rászántam magam a műtétre.
Felfázásom azóta is előfordult persze, de nem annyira gyakori. Igazából kéne szednem tőzegáfonyát, és akkor meg is előzhetném. De persze mindig csak akkor kapkodok, ha már megvan a baj.
Szia
A felfazasod elmúlt tőle?
Szia, nekem 26 évesen vették ki. Én is nagyon sokszor fel is voltam fázva, nekem azt mondták összefügg a kettő, mivel szinte állandó gyulladásban volt a mandulám, ezért nyeltem a sok bacit..
De a hízáshoz semmi köze. Én ugyanannyi voltam előtte is, meg most is és a műtét óta eltelt már 7 év, a súlyom nem változott. (Pedig még azóta szültem is :D)
Ha még nőgyógyászatilag vennének ki valamidet, és felborul a hormonod, és attól hizol, azt mondom igazad van, tapasztaltam. De ilyet, amit te írsz még soha nem hallottam.
Nekem is ki kellene vetetni. Én szimplán azon agyaltam, hogy mennyiben befolyâsolnâ a hangszálakat? Illetve a hang tónusât mennyire változtatja meg?
Degogy hízol. 47 kilósan feküdtem be, most 52kg vagyok.
Persze, hogy megváltozik, hiszen nagyon sok bacit fogott fel a mandula, amit majd másként kell kompenzálni.
Nagyjából ennyi, amit a szerevezetre gyakorol hatásként.
Nekem kivették 19 évesen és egy cseppet sem híztam tőle.
Teljesen más dolgokra kell odafigyelni majd, de az sem szabad hogy kitöltse a mindennapjaidat. Majd az orvos el fog mondani szépen mindent, de semmi rémisztő dolog nem lesz. Ne aggódj!
Én is tartottam tőle, de itt vagyok túl éltem:-)
Szia.
Nem, nem igaz.
Sziasztok! Nemsokára kiveszik a mandulam, amitől nyilván nagyon felek..
tapasztalatokra lennék kiváncsi, másfél éve fel vagyok fazva, gyulladt foltok jönnek ki az arcomra, és a mandulam is folyamatosan be van gyulladva, az orvosom szerint a többi bajom oka is lehet a mandula..
Igaz, hogy a műtét után jobban kell majd figyelni, mert könnyebben meghizunk? Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Mandulaműtét előtt és után!
- Volt-e már valakinek 30 év felett mandulaműtéte?
- Rádiófrekvenciás mandulaműtétről, mandulasorvasztásról vannak tapasztalatok?
- A béta-blokkolók (pl. Betaloc) huzamosabb szedése okozhat-e krónikus fáradságot, lelassulást, hízást, vagy egyéb mentális zavarokat?
- Minden, ami mandulaműtét, tapasztalatok
- Debreceni Kenézy kórház mandulaműtét. Tapasztalatok?