Mákoska recept
A Mákoska hozzávalói:10 dkg. Vaj
20 dkg. Porcukor
6 db. Tojássárga
3 evőkanál Tej
20 dkg. Darált-Mák
2 mokkáskanál Sütőpor
6 db. Tojásfehérje kemény habja
A Mákoska elkészítési módja:
-A vajat a porcukorral és a 6 tojássárgával habosra keverni, közben hozzáadni a tejet. -A darált mákba belekeverni a sütőport. Ezután a tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadni a mákot és a tojáshabot. Szokásos módon kenjük vagy papírozzuk a tepsit és előmelegített sütőben mint a piskótát megsütjük! Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére, melyet készíthetünk tortabevonó csokiból!
Én egy 20x30x5 cm.-es tepsiben szoktam sütni.
Nem tévedés, nincs benne liszt!!!
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2009. máj. 17. 13:19
A mákoska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.