Majdnem férjhez mentem! 😃 (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem gondolom, hogy fura vagy, csak azóta változott a világ, változott sok minden. Valóban sok felesleges ceremónia kísérte anno a házasság megkötését, ami inkább csak külsőség. Üzenet a külvilágnak!
Bár a hosszú évekig tartó kapcsolat szerintem szükséges, és kell ahhoz, hogy életünk során legyen egy biztos pont. És nem csak mi magunknak, hanem a gyerekeknek, unokáknak is.
Kell, hogy tartozzunk egy olyan közösséghez, olyan emberek csoportjához, akikben valóban megbízhatunk, és oda-vissza segítjük egymást, amikor az élet kicsit nehezebb. Márpedig, ha nincs egy ilyen család, akkor gyakorlatilag nincs semmi. Szerintem.
Szerintem itt senki sem gúnyolta ki. Természetes, hogy szinte!!! minden fiatal lány ha nem is házasságról, de hosszú, boldog, tartós kapcsolatról álmodik. És idővel mindenki rádöbben, hogy a mézes hetek-hónapok eltelte után bizony egymás után sorakoznak a nehézségek. És szinte mindenki rájön arra, hogy a boldogságot nem a papír adja!!!
Légy boldog, akár papírral, akár papír nélkül, és aki képes volt ilyen hirtelen itthagyni, az nem érdemel egyetlen könnycseppet sem.
Egyébként valaki bölcs ember mondta:
"A házasság nem más, mint 2 ember szövetsége olyan problémák együttes leküzdésére, amelyek egyébként házasság nélkül nem is léteznek!"
Szóval: ha nincs házasság, nincsenek problémák. :))
Ne is törődj vele. Most tekintsünk túl azon, hogy a mai napig a legfőbb válóok a házasság maga.
Egy esküvő k.vadrága. Annyiból simán berendezhetitek inkább a közös lakásotokat. Sokkal több értelme van.
Bocs ha meredek, no offense, de ez is csak egy vélemény. Az enyém.
További ajánlott fórumok:
- Férjhez mentem és meghíztam
- Férjhez mentem - meghíztam
- Jól döntöttem, hogy nem mentem férjhez és nem vállaltam...
- Másodszor is férjhez mentem
- Milyen büntire számíthatok, ha egy év után jelentem be, hogy már nem vagyok jogosult az emelt családi pótlékra, mivel férjhez mentem?
- Elveszett az adókártyám, de amúgy is újat kellene igényelni, névváltoztatás miatt (férjhez mentem). Mit tehetek ebben az esetben?