Magzatvíz vizsgálattól mennyire kell tartani? Tapasztalatok? (tudásbázis)
Megcsináltattam.
Túl vagyunk rajta, tegnap feküdtem de ma már nem bírom a fekvést, fáj a derekam. Ma csak netezni fogok + enni.
A vizsgálattól jobban féltem, mint amennyire fájt, sőt szinte nem is fájt, inkább csak utána feszült a hasam kicsit,1-2 órát.Bébi mocorog, úgyhogy gondolom ő is jól van.
Sziasztok!
Igen, ebben teljesen igaza van Fakirmának, hogy mindenkinek magának kell eldönteni.Valóban nekem is mondták, hogy a genetikai rendellenesség és a vizsgálat kockázata bizonyos életkorban közel azonos. Azonban az életkor előre haladtával ez rohamosan nő. Kb. 38 évesen még azonos, 41 évesen már komoly rizikója van.
Én ismerek olyan családot, ahol a mamának 3 szép leány után, (igaz 44 évesen), iker Down-os fiai születtek.Nem is csak a fogyatékosság, de komoly szívprobléma is társul a Down-hoz.
De ha nekem első terhességem lett volna a 40 év fele, én sem csináltattam volna meg. Mindenkinek más az élethelyzete. Magadra hallgass! Neked mit súg legbelül a szíved. Az lesz a jó döntés.
Üdv: Györgyi
Köszönöm csajok!
Holnap lesz a nagy nap.
Remélem, minden rendben lesz.
Mindenkinek szép napot!
Semennyire ne félj tőle!
Nekem az I. sz. Női klinikán csinálták. Nem volt számottevő fájdalom.Egy pici csípést érzel csak inkább. (persze nem mindenki egyformán viseli).
Én utána haza buszosztam, majd 2 órával később kocsival elmentem a 2 kisebb gyerekért a barátnőmhöz. Aznap szigorúan feküdtem, másnap még néhány órát feküdtem, 2 nap múlva már elláttam a családot (3 gyerekem volt már akkor, a 4. gyermekkel volt ez a vizsgálat és akkor hagyott ott a férjem 23 év házasság után). A 3. napon már forma 1-es versenyen voltam a nagy fiaimmal.
Szóval nem veszélyes ne félj!!!!!!!Magne B6-ot nekem mondta a nőgyógyász, hogy szedjek, jót tesz.
Engem nem viselt meg egyáltalán és sokkal biztosabb mint a vérvizsgálat.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
Barátsággal: Györgyi
Nem kell félned. Nekem 4x végeztek ilyen vizsgálatot. Kellemetlen persze. Nekem 2x fájt,mert teljesen zárt méhszájon vizsgáltak. De kibirható. FOgorvos rosszabb:D
Magnézium nagyon sokat segit. Nekem utánna fájt a hasam alja,mint menstruációkor.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Szédülés miatt ideggyógyászatra kell mennem, milyen vizsgálatok lesznek?
- Petekevezeték átjárhatósági vizsgálatra kell mennem. Kinek volt már ilyen? Tapasztalatok?
- Ha meconiumos (zöld) volt a magzatvizem, akkor kellett volna császár?
- Milyen orvoshoz kell menni vizsgálatra, ha valakinek az immunrendszerével van valami?
- A chorionboholy-mintavétel, és a magzatvíz mintavétel két vizsgálat? Mindkettőt vagy csak az egyiket végzik el?