Magas vérnyomás már a terhességet megelőzően. Van olyan aki már úgy indított? (beszélgetés)
Sziasztok!
Igaz még nem vagyok 40, de közel vagyok hozzá, 38 éves vagyok. Jelenleg 9 hetes terhes vagyok van már egy 6 éves lányom. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek összefügghet a terhességgel, hogy már kB 3-4 hete naponta többször érzem h zsibbad a bal combom külső része. Állva fekve ülve, teljesen mind1 egyszer csak érzem aztán elmulik. Éjszaka ha behajlitott lábbal alszok akkor felvredek rá h el kezd zsibbad i. Nekem nem volt előtte ilyen problémám, a Nőgyógyász telefonon azt mondta szerinte ennek nincs köze a terhességhrz, pedig rengeteg helyen azt olvastam, hogy de igenis lehet. Nyilván délután felhivom a házi orvost, csak kíváncsi vagyok volt e valakinek hasonló.
Köszönöm!
Ilyen megnyugtató válaszokat reméltem :)
Előtte is, közben is és utána is szedem a vérnyomáscsökkentőt, persze már a tervezés időszakában lecseréltük Dopegyt-re, és a szoptatás végéig azt szedtem.
2 gyerek van, nem volt gond egyik terhesség során sem.
Nekem a terhesség alatt alakult ki egy trauma után. Azóta is küzdök vele sajnos, pedig ennek már majd' 17 éve....
A fiam császárral született, mert nem bírták levinni több gyógyszerrel sem a vérnyomásom a vajúdás alatt.
Simán ment a terhesség?
Mire kell figyelni?
Tapasztalatok érdekelnek.
Gyógyszer nélkül kb. 140/100 a vérnyomásom.
Gyógyszerrel kb. 125/85.
További ajánlott fórumok:
- Szedett valaki a terhesség alatt Dopegyt-et magas vérnyomásra?
- Magasvérnyomás és terhesség
- Nagyfokú vérszegénység, alacsony vérnyomás terhesség alatt. Kérem aki ismer olyan nőt illetve aki maga is hasonló gondokkal küzködött ...
- Milyen érték alapozza meg a terhességi magas vérnyomást?
- Magas pulzusszám, alacsony vérnyomás terhességnél gondolt okozhat?
- Hogyan kezelték/kezelik terhesség alatt a magas vérnyomást?