Egyébként szerintem se kell félni a császártól. Lehet, hogy jobban jártam volna egy programozott császárral, mint 18 óra vajúdással... De egyébként a másodikat is inkább szülném majd...
egyik szomszédom 2 hete szült, ő kérte a császárt (nem voltak egyébként problémái), és azt mondta, ha ismét szülés előtt állna, akkor nem gondolkozna, hogy császár-e, azt mondta, hogy nem érzett semmit, végig fent volt, érzéstelenítőt kapott... :)
Nekem 4-es mindkét szemem, de el se küldtek szemfenékvizsgálatra. Mondjuk nem volt fogadott orvosom, de szerintem ez nem attól függ. Ha gondot okozhatott volna, biztosan elküldenek. Még az asztmám vizsgálatáért se rágták a fülem, pedig azért az már valami. És hüvelyi úton szültem. :D
Én is hallottam már ezt mástól, de úgy voltam, majd a doki elmondja, mi a véleménye.
A magas vérnyomás már inkább lehet baj, könnyebben pattannak az erek. A kettő együtt meg lehet, hogy tényleg ad okot aggodalomra, de ezt az orvosnak kell eldöntenie. (Nekem szerencsém volt, a plafon azt hiszem 130/90 volt, az is csak egyszer, de akkor nem is éreztem magam jól...)
Szóval, mivel ez egyénenként változó lehet, kérdezd meg az orvost!
Hát, hogy őszinte legyek, így sem nyugodtam meg... Már a terhesség előtt is magas volt a vérnyomásom, most az egekben van, a szememről meg már ne is beszéljünk... De azért tényleg köszönöm mindenkinek :)
Segítsetek! Egyik barátnőm nagyon megijesztett, amikor tegnap azt mondta, hogy ha -/+ 3 dioptria értékét átlépi a szemed, akkor szinte biztos a császármetszés. Ez tényleg igaz? Van valakinek tapasztalata?