Magas tesztoszteron (beszélgetős fórum)
Nekem is mondták és olvastam sok helyen,sok nagyon sok vizsgálat alapján mondják ki a PCO-t.
De bízom benne,hogy életmódváltással sikerül csökkenteni a tesztoszteront és nemsokára anya lehetek.
Ez érdekes, mert ha vannak ciszták, akkor a hormonoknál is lennie kell PCOS-re utaló eltérésnek.
LH magasabb az FHS-nél? Mert az utal PCO-ra.
Nekem azt mondta a nőorvos, hogy ciszták vannak a petefészkemben. Az endokrinológusnak mondtam és Ő azt mondja a vérkép nem mutatja ki. A súlyom egy helyben toporog.Most mi van? :) Vérzésem 34 napos.Vérkép és hőmérőzés alapján van peteérésem.
Diétával, sporttal elkerülhető a PCO?
Nőgyógyász is látott,nincs semmilyen cisztám.
Nem hull a hajam,nem szőrösödök,menstruációm is rendszeres.
Milyen hormonokra gondolsz?
Nekem 70 helyett 100.Az orvosok szerint nem nagy az eltérés.Fogyókúrával tudok ezen segíteni.
Nem nagyon szeretnék más hormonokat vagy egyebet szedni.
2 hónapot várok,utána újabb hormonvizsgálat..és ha nem javul,akkor elmegyek minden vizsgálatra.
Ha a női hormonpaneled jó, akkor tuti nincs PCOS-ed, meg ha a doki uh-on nem látott a petefészkekben cisztákat.
Tehát marad a mellékvese. Ez a kettő emeli a tesztoszteront. Viszont akkor más androgén hormonok is magasabbak. Ezeket nézték?
Nekem dettó minden rendben volt.
Sajnos, ha mellékvese eredetű, ez örökletes. Ahogy a dokim kikérdezett kiderült, hogy ez bizony nálam kamaszkorom óta így van.
Hajhullás, erősebb szőrzet, sebborheás fejbőr, állandó pörgés, nyugtalanság...stb.
Nekem is magasabb volt, van...
Ki kell deríteni, hogy a petefészekekről magasabb, vagy a mellékvese miatt! Nem mindegy!
Nekem a mellékvese. Ha nagyon magas, sajna szteroid, de ehhez nem nyúlnak, ha a női hormonpanel jó - nálam tökéletes volt. Egy korai vetélés után jött a kivizsgálás, mire minden eredményem meglett, már a dokibácsi megállapított egy szívhangot!:)))
Ne add fel! Egyébként én is 30 kg-ot fogytam a babáért!
Viszont, ha a mellékveséd túlműködik, akkor tudj róla, hogy ez nagyobb esélyt ad a vetélésre, és a méhen belüli retardációra (elmarad a baba fejlődése az átlagtól). Nálam is ez volt, az utolsó hónapot a kórházban töltöttem, végül természetes úton, magától jelentkezve megszületett a kislányom 2500 g-mal, a 39. hétre.
kb.10 kiló súlyfeleslegem van,mondhatom,hogy nem vészes,de mégis van:)
Most fogyókúrázom,és bízom benne,hogy a következő vérvételen(2 hónap múlva)minden eredményem jó lesz.
A pajzsmirigyem is rendbe van,a többi hormonom nagyon jó,PCO tünetem semmi nincs.
Sokáig szedtem fogamzásgátlót,lehet picit ez is közrejátszik.
Szia!
Nekem 2 vetélésem volt, PCO, IR, alacsony progeszteronszinte és pajzsmirigy alulműködés miatt történtek a vetélések, most itt alszik az eredmény mellettem. :-)
Mind a PCO, mind az IR és a pajzsmirigy alulműködés okozhat elhízást, ennek kezelése mellett könnyebb lefogyni.
További ajánlott fórumok:
- Magas a tesztoszteronom... Hogyan lehet csökkenteni?
- Magas tesztoszteron szintre mit szoktak adni? Kapok valamilyen gyógyszert, vagy fogyjak le?
- Mik a tapasztalatok a fodormenta tea tesztoszteroncsökkentő hatásával kapcsolatban?
- Van köztetek akinek kicsit magasabb a tesztoszteron szintje, a progeszteron szintje pedig alacsony?
- Magas tesztoszteron ellen, mit lehetne tenni?
- Mivel lehet csökkenteni a tesztoszteron szintet?!