Magánnyugdíjpénztárnál nyitottam... növekedési portfoliot válsztottam. mit jelent ez? a fizetés hány százalékát vonják le? (tudásbázis)
5. aeb750e196
2010. júl. 21. 19:42
köszönöm
4. pmazsi
2010. júl. 20. 07:56
Ha jó befektetéseket választ a m.ny.pénztárad akkor neked ez mindenféleképpen jó,mert több pénzed lesz. Azt hogy ezt érdemes e megtartani, vagy a későbbiekben változtatni, majd az éves elszámolásból fogod megtudni + hogy inkább a biztosat választod vagy kockáztatsz.
3. aeb750e196
2010. júl. 19. 22:36
köszönöm. vagyis ez részben jó, ha jól értem :) ha nyerek... és szerinted érdemes ezt megtartani,vagy egy kis idő múlva változtatnom kéne?
2. pmazsi
2010. júl. 19. 22:12
Nincs köze a levont összeg nagyságához a növekedési portfóliónak. Az azt jelenti, hogy nagyobb kockázatú befektetésekhez használják fel az általad befizetett összeget, vagyis többet nyerhetsz, de többet is veszíthetsz.
egyébként olyan 8-9%-ot vonnak le, ha jól emlékszem.
1. aeb750e196
2010. júl. 19. 21:45
Magánnyugdíjpénztárnál nyitottam... növekedési portfoliot válsztottam. mit jelent ez? a fizetés hány százalékát vonják le?
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- 30 éves korban beléphetek-e valamelyik Magánnyugdíjpénztárba?
- Szőrösödő comb, láb, has, valamint bajusz és orrszőr erőteljes növekedése nő esetében? Mi lehet?