Magánnyugdíjpénztár...ING-s vagyok, de váltani akarok. Hogy kell ezt intézni, és melyiket ajánljátok? (tudásbázis)
Ez meglepő.
Hol olvastad?
Én ugyanis másfél éven belül, másodszor váltottam, most nemrég.
Viszont én azt mondom, hogy legalább 2 évet töltsünk el mnyp tagja ként, mert akkor a hozamgaranciát sem veszítjük el és biztosan 1 ezrelék az átlépési díj!
Ezt úgy kell érteni h aki 2éven belül vált annak az átadó pénztár szab ki egy átlépési díjat + az 1 ezrelék! Ez sem haladhatja meg az 5ezer ft-ot!
Aki viszont 2év után vált attól csak 1 ezreléket von le a pénztár.
ez pedig válasz a 18. hozzászólásra.
2009-es hozam, OTP, 33.51%
szia
válasz volt az 5. hozzászólásra.
nem igaz hogy 5 évente lehet változtatni.
szerintem nem figyelted, hogy mire reagáltam :D az Adidas táskás kommentre (egyébként nagyon aranyos hozzászólás volt:))
NYILVÁN ilyen statisztikák alapján fogok dönteni. (már csak a szakmám miatt is...statisztikus vagyok :D)
Én pénzügyi tanácsadó segítségével váltottam. Nekem nem került semmibe, és mindent elintéztek helyettem.
A hozamok tekintetében részemre a AEgon MNYP-t ajánlották, oda léptem át.
Szia!
Én bankba dolgoztam és biztosítónál.
Én az Erste-t ajánlom neked. Az egyik legjobb hozamot biztosító cég. Bár, ha megnézzük az elmúlt 10 évet, kb ugyanúgy teljesített az összes.
Az Union biztosító is foglalkozik ezzel. Bemész az irodába. Kitöltesz pár papírt és ennyi. Persze megvan, hogy milyen időközönként lehet váltani. A mostani törvényekkel nem vagyok tisztába sajnos, mivel gyesen vagyok és nem foglalkozok ilyesmikkel.
További ajánlott fórumok:
- Székesfehérvári óvodák - Melyiket ajánljátok?
- Tudtok jó porszívót? Most készülök venni és érdekelne melyik márkát ajánljátok és melyiket kerüljem illetve porzsákosat vagy anélkülit?
- Szegedi gimik - melyiket ajánljátok?
- Agárd, Gárdony környéki strandok! Melyiket ajánljátok?
- Újpesti általános iskolákról kérnék szépen véleményeket. Melyiket ajánljátok?
- Miskolcon szeretnék szakmai angol nyelvvizsgát tenni. Melyiket ajánljátok?