Macskáknak elég átlagos munkanapon, alvási időt levéve 4-5 óra, hogy otthon vagyok ? (tudásbázis)
3-4 napot simán magukra lehet őket hagyni. Legyen elég kaja, víz, alom. A mieink 3-4 napos egyedüllét után ugyanúgy fogadnak mint egyébként ha hazaérek munkából. Talán lustábbak, gondolom hibernálódnak.
Az ennél hosszabb távollét után viszont már kifejezetten hiányzunk. Ekkor pedig szitter is van szervezve, de akkor is. Tavaly 7-8 napos nyaralás után hazaérve teljesen ránk csavarodtak. Sőt mikor indultam vásárolni az egyik karommal belekapaszkodott a lábamba, hogy innen én többet el nem mehetek 😂 De kibírták, 1-2 nap és helyreáll a rend.
Én inkább azt vettem észre, hogy a lockdown idején mikor napokig itthon voltunk már kifejezetten idegesítettük a macskákat, hogy mi miért vagyunk mindig itthon. Szeretik a nyugit, amikor senki sem zajong körülöttük.
Igen el. Sokan azt gondolják a cicák csak úgy el vannak. De tudnak éppen úgy ragaszkodni, mint a kutyák. Én 3 napig itthon hagytam, gondolván, mi baja lehet? FIC-es lett. És nagyon nehezen lehetett visszaédesgetni. Ő egy igazi ölbecica, egésznap kézben lenne.
Ne problémazz ezen, már felnőtt macskák. a mi cicank 6 hetesen került hozzá egy hétfői napon, kedden otthonmaradtam vele,de szerdán már munkaidőben egyedül maradt a lakásban
Száraz kölyök wiskas víz álom néhány lAbda ezekkel volt el este 5-6 -ig. Sosem volt beteg, mára már 6-7 kilós 7 évesj
Jó kedélyű macska, sok örömet okozott a csaladnak. A tiéd is meg fogják szokni a munkarendedet.
Ha muszáj neki, mit tegyen?
Az enyém nem szeret egyedül lenni.
Akinek be van kamerázva a lakása, az láthatja, hogy igen hiányzik a gazdi.
Ha van előttük kaja, innivaló és tiszta alom, akkor 2-3 napig sem fognak hiányolni.
Persze, nem most, ebben a kánikulában.
Ezért kell előre gondolkodni;)
Felelősséget vállaltak egy csöpp életért.
Mi szitterei voltunk több évig két macseknak.
Az egyik nyomonban volt állandóan .Míg a wc voltam ,előttem ült és imádattal figyelt engem.
A másik le sem tojt.;)
Visszasírom azokat az időket egy foxi gazdijaként.
Macseknak egyszerűbb az élet.
Az edzés heti kb. 4x van, így az otthon töltött idő növekszik 1-másfél órával, ha nem megyek. Heti másfél vagy 2 szabadnapom van. Havi 7-8, azert így számolom.
Inkább próbálok szabadnapokon edzeni, így kevesebb munkanapon maradok pluszban távol.
Egyedül maradtam velük és nem tudom, elég-e ennyi idő, vagy kevés. Munkahelyem is távolabb van,mint előzőleg.
További ajánlott fórumok:
- Ma nem pénteki munkanapot dolgozunk le?
- Első munkanapom fodrászként ! ti mit szerettek, mit nem a fodrászokban?
- A teljes minimálbér ami 94000 Ft csak a 22 vagy 23 napos munkanapos hónapra jár, vagy akkor is ha 21 munkanap van az adott hónapban?
- Használ a macskáknál a bolhaírtó nyakörv?
- Utálom a munkanapokat.
- Az üzletekben él még a három munkanapos visszavásárlás?