Ma lett már nagyon elegem anyósom gyereknevelési... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Jogos a felvetés.
Ha bővebb ismeretségi körömet nézem, talán azért mertem általánosítani a nagyszülői táncsdömping elengedését. Mert nagyon minimális a tartós kontaktus a nagyszülőkkel a távolság, vagy idő rövidsége miatt, ahol konfliktust tudna okozni a nagyszülői pesztráció.
Ha gyakoriak és hosszúak a nagyszülökkel töltött idő, akkor a konfliktus megoldásához valóban az általd leírt erényesség lehet a célra vezető.
Fontosnak akarja magát érezni. Ha nem akarsz konfliktust, helyeseljél és enged el a füled mellett.
Ilyen emberek a munkahelyeken, illetve máshol is vannak, akik fontosabbnak és okosabbnak is akarnak tűnni.
Mindig mindent tud, hogyan kell csinálni. Mindig elismétel mindent ami szerinte jó, hiába mondom neki többször is hogy nem úgy csinálom.
Csuklás: adjak neki citromot, én inkább megciciztetem
Melegben: itassam vízzel vagy teával, én szoptatom van tejem az neki elég folyadék
Mózes: cseréljem le hagy nézelődjön a gyerek a sportkocsiban, még alszik ha mózeses kocsiba teszem, ha sétálunk vagy csak ha levegőre kiteszem
Néha bekönnyezik a szeme: borogassam kamillával, csak hűtött forralt vízzel mosom és masszírozom a könnycsatornát.
Új babaruhát vásárol: felpróbáltam rá, jó lesz, volt már rajta, ezt kb 1 óra múlva kérdezi ahogy átadta. Hiába mondom hogy jó a méret és csak mosás után fogom ráadni.
És még sok sok tanács, etetéssel hogy nyugodtan adjak neki mindent amit eszünk, de még nincs ott h elkezdjük a kajával az ismerkedést, még anyatejes. tudom csak jót akarhat, mint mama átadni a tudását, de sok dolog már változott ahogy ő csinálta. Meg igen ő már nevelt gyereket az enyémet nem kell. Az a baj nem olyan kedves tippként tanácsként mondja amit mond, hanem majdnem utasításként.
7 unokám van, soha nem szóltam bele hogy nevelik őket.
Ne hagyd te sem.
A te gyereked, a te felelősséget.
További ajánlott fórumok:
- Anyósom hozzánk fog költözni. Nagyon félek tőle, hogyan fogjuk egymást elviselni.
- Annyira elegem van, az anyósomból és az apósomból!!!!!
- Kóbor kutya! Ugyan ki foglalkozik velük? Most már nagyon elegem van!
- Nagyon rosszul esik, hogy anyósom 24 év házasság után sem...
- Nagyon szeretném, ha ápolhatnám a volt Anyósomat! 25 éve...
- Elegem van anyósomból hipochonder, találgat, ugráltatja a...