Lisztérzékeny vendégnek édesség (beszélgetés)
Szia!
Tudom, hogy nem szabad linkelni, de ez igencsak ide illik. [link] Neki szinte csak glutén mentes receptjei vannak, de itt az oldalon biztos találsz még más recepteket is. :)
Én csinálnék valami zöldséges levest , vagy halas elöételt , vagy kis baconos májas falatkákat, aztán tepsiben sült húst sült balzsamecetes céklával-répával, esetleg édesköménnyel és sült paprikával , salátával, édességnek gyümölcstál lenne.
Igaz, végtelenül egyszerü ételsor, de így mindenki ehetne belöle és nem igényelne különleges alapanyagokat és mégsem csorogna a ...khm....szóval mégsem kívánná el a többiekét.
itt biztos találsz bevált recepteket
Itt van pl. az Intelligens krémes receptje a lisztérzékenyek honlapjáról:
Hozzávalók:
5 csomag gluténmentes vaníliás cukor
15 dkg vaj vagy margarin
9 kanál gluténmentes liszt (Schär Mix C)
15 dkg porcukor
1 liter tej
8 tojás
5 csomag vaníliás cukrot, 15 dkg porcukrot 15 dkg vajjal vagy margarinnal habosra keverünk, majd 8 tojássárgáját egyenként hozzákeverünk. 9 kanál lisztet és 1 liter tejet is belekeverünk, majd végül a 8 tojás felvert habját.
Zsírozott, lisztezett, normál nagyságú tepsibe öntjük és hideg sütőbe téve kb. 75 percig sütjük (gázsütőben takarék lángon, villanysütőben 160°C-on, az utolsó 10 percben légkeveréssel).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük, tálaljuk.
Persze a fakanálnak, tepsinek stb. még újnak kell lenni.
Ismerősöm lisztérzékeny, de neki saját evőkészlete, tányérjai és főzőedényei vannak, mert az otthoni többi edény nem biztos, hogy megfelelő neki (hiába van elmosva...)
Azt tudom, hogy ehet Hulalás tejszínt és a cukrászdából gesztenyeszívet... Szombaton lakodalmunk lesz, az étterem fel van készülve lisztérzékenyekre, de nagyon sajnálom szegényt, semmit se ehet, amit mi...
Vendégeim lesznek, az egyik lisztérzékeny. Elsősorban az érdekelne, hogy aki ilyen beteg, minek örülne a legjobban közületek?
Nem lenne hátrány, ha vmi könnyű receptet kapnék, mert a többi kb.15 embernek is kell majd vacsit készítenem.
További ajánlott fórumok:
- Hogy illik vendégnek útravalót csomagolni?
- Ez lisztérzékenység lehet?
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- A lisztérzékenységről szeretnék mindent tudni. Tud valaki ebben segíteni?
- Mennyi idő alatt készül el a lisztérzékenység vizsgálat lelete?
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység