Létezik olyan, hogy nem büfizik a csecsemő etetések után? Mi a teendő ilyenkor? (tudásbázis)
Nekünk azt mondták, hogy az első 1-2 hónapban előnyös az oldaltfektetés, főleg a nehezen böfiző babáknál (mint a lányom is volt), mert így elkerülhető az esetleges aspiráció és a fulladás is. Csak figyelni kell, hogy a két oldalán felváltva feküdjön. Nálunk ez egyébként csak éjjel volt kérdés, mert nappal szinte mindig kendőben volt.
Nekem volt ijesztő tapasztalatom bukizással: már hason aludt (meret megfordult), és álmában hatalmasat bukizott, az egész arca bele volt nyomódva. Szerencsére nem lett semmi baj, de azért én azt mondom, nem jó annyiban hagyni, ha nem böfizett a baba.
Egyet értünk. :))))
Az én fiam sem volt büfizős. Foghattuk ítéletnapig, akkor sem jött semmi, csak nagyon-nagyon ritkán. Hasa nem fájt, szépen hízott, nem bukott, így nem aggódtam miatta.
Én sem vagyok egy böfögős típus, lehet hogy örökölte. :)))))
Egyenlőre nem tűnik hasfájósnak (kopp-kopp-kopp) és büfizni is csak néha tud. Amúgy aludni szinte csak hason hajlandó, kicsit emiatt is aggódom.
Köszönöm Mindenkinek!
A kisfiam 23-án lesz egy hónapos. Ő sem büfizik minden alkalommal. Első gyereknél még megijedtem, másodiknál már semmi gond, aminek ki kell jönnie az ki is fog jönni vagy alul vagy felül. :))
Persze hasfájást is okozhat a dolog, mi is infacolt használtunk, ami nem hozott átütő sikert a pocakproblémában. Most Hipp édeskömény teagranulátumot teszek a hamiba ( tápi, tejfehérje érzékenység miatt nincs szopi ). Ezt a védőnő is javasolta, annak ellenére, hogy csak 4 hós kortól adható a doboz szerint( ez a kormeghatározás arról szól, hogy a szopit legalább 4 hós korig ajánlják mindenképpen, addig meg semmi plusz. )
Persze. Semmi. Ha a hasa nem fáj, nem nyíel levegőt, előfordul.
Látszik, hogy jó a közérzete, akkor szerintem teendő nincs.
További ajánlott fórumok:
- Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Hogy fejeznéd be a mondatot? Tavaly ilyenkor még....
- Mi a teendő ilyenkor?
- 10 hónapos csecsemőnek létezik valamilyen immunerősítő csepp, hogy ne legyen sűrűn beteg, taknyos?