Lehetséges a túlzott internetezéstől így rosszul lenni? Mit tegyek az alábbi ördögi körből való kijutáshoz? (beszélgetés)
A szemed, a látásod rendben van?
Talán érdemes lenne egy szemésznek elmondani ezeket a tüneteket.
Szerintem is tele lesz a fejed,én is vagyok így,hol fél óra után,hol kettő után,pedig távol vagyok a netfüggéstől.
A sok infót dolgozza fel közben az agyad,és gondolom,lökné ki a feleslegeset az értelmetlent,ami csak felidegesít vagy felkavar téged..
Állj fel legalább óránként,és pár perc tiszta levegő..vagy egy óra torna,zenére,attól jobban leszel,és a keletkezett feszültség is kimegy.
De ha valaki netfüggő, akkor az órákig van neten, és nem rosszul van tőle fizikai tünetekkel is. Vagy rosszul tudom?
Engem az (is) érdekel, hogy miért vannak ezek a fizikai tünetek, ha pl. 30-45 percnél tovább maradok neten?
netfüggő lettél
mondd le sürgősen az előfizetésedet:)
Eddig rengeteget bírtam net előtt ülni.
Facebook, chat, egyéb fórumok, blogok...vagy csak egyik link nyitása a másik után, "információ után kutatva".
Eddig akkor voltam feszült, amikor hosszabb ideig nem tudtam internetezni.
Most valami miatt úgy érzem, fordult a helyzet:
bár most is egy idő után késztetést érzek arra, hogy leüljek netezni, de amikor rádöbbenek, hogy pl. Facebookon minden ismerősöm ugyanazt osztja meg, ill. olyan kiírásokat tesznek közzé, aminek semmi értelme, illetve chatelek, de valójában az inkább csak bájcsevegés, stb.
Egy idő után elkezd hányingerem lenni, néha szédülök is kicsit, továbbá rossz közérzetem van. Amikor felhagyok a netezéssel, akkor ezek a panaszok enyhülnek és megszűnnek.
De egy idő után újra jön a késztetést, hogy megnézzem, mi újság online...és kezdődik minden elölről.
Mitől lehet ez?
Mit tegyek ebben a helyzetben?
További ajánlott fórumok:
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Társkeresés az interneten
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Melyik az az internetes főző oldal, ahova beírom, hogy mi van itthon a hűtőben, és kiad egy lehetséges receptet?