Lehet sokaknak butának tűnik a kérdés, de mi a menete a szülésznő választásnak? (tudásbázis)
Szülésznőt a 24. hétig kell választani. Én ismerősön keresztül fogadtam. Felhívtam, megmondtam hogy kitől tudom a számát és hogy várandós vagyok, illetve hogy szeretném vmikor felkeresni. Megbeszéltünk egy időpontot, kitöltötte a papírokat, majd a terhesség 36. hetéig csak néha beszéltünk, aztán ismét elmentem hozzá, akkor megbeszéltünk mindent, ami csak eszembe jutott. NST után rendszeresen beszéltünk, majd a szülésem előtt pár nappal, kért a dokimtól (nem fogadott) egy méhszáj vizsgálatot. Vizsgálat után még a rendelőből felhívtam a szülésznőt, és a doki készségesen elmondta neki, hogy mi a helyzet.
Amúgy havonta 5 szülő nőt fogadhatnak el.
Január 1.-től már lehet csak szülésznőt fogadni, nem kötelező orvost is.
A menete úgy megy, ahogy a 3. illetve 4. hozzászólásban leírták.:)
Megkérdezed
bocsi
Nálunk pl nem is fogadhat szülésznőt az ember csak ha van fogadott orvosa is.
Megkérdezned az orvosodat, hogy ki az akivel szívesen dolgozik együtt, mert olyan is van, hogy egy orvos nem hajlandó xy szülésznővel együtt dolgozni.
Ha Ő mond egy nevet akkor felkeresed a megnevezett szülésznőt és eldöntöd, hogy számodra szimpi e.
Ha már van előre kiszemelt szülésznőd akit nagyon szeretnél felkérni, akkor a várandósság alatt felkeresed és elbeszélgettek. Szerintem nem kell várni a végéig.
Ja és ebben az esetben is érdemes a nődokiddal konzultálni, csak, hogy tudjon róla.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Főiskolai szülésznő képzés.
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Tgys-ra vagy táppénzre "érdemes" menni, ha van választási lehetőség?
- Keresem Debrecen legjobb szülésznőjét, nőgyógyászát...