Ledöbbentem, hány ember adja a vérplazmáját kéthetente,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
"Ugyan akkor, ha minden ember csak irodában dolgozna, ki takarítana, ki hordani el a kukásautóval a szemetet."
Ezt írtam az elején én is, kell a pék, a kukás, mosodás stb nekik alacsony méltatlanul a bérük.
"Én is felneveltem 5 gyönyörű gyereket, akkor se volt könnyű, most se az."
Tény, hogy sosem volt könnyű, de most sajnos van amikor a gyereknek nincs cipője, hogy iskolába menjen. Tudom, nem kell a neten tudakozódnom. És odaszülnek még több éhesszájat.
"Mind az 5 tanult, olyan helyen dolgozik, hogy leesne az àllad."
Nem biztos, hogy leesne. Kellene?
Én is felneveltem 5 gyönyörű gyereket, akkor se volt könnyű, most se az.
Mind az 5 tanult, olyan helyen dolgozik, hogy leesne az àllad.
Egy van akinek kevesebb a fizetése mint a többinek.
De épp olyan tudású, mint a többi.
Minden ember előtt ott a tanulás lehetősége.
Ugyan akkor, ha minden ember csak irodában dolgozna, ki takarítana, ki hordani el a kukásautóval a szemetet. Vagy ki csinálná, az utakat, dolgozna a boltokban.
Minden ember munkája értékes, akár tanult, akár 8 osztálya van.
És ha így egészíti ki a bevételét, àm legyen.
De tartsa be a szabályokat.
Aki meg csak pletyka útján tájékozódik, inkább csapja fel a guglit és olvasson utána.
Pró és kontra.
Nem kell mindent elhinni.
"Aki meg tudja,hogy rosszul lesz töle, és mégis megy, az meg egyszerüen hülye."
Szükség szülte hülye több ember.
Olyan ez, mint amikor már a 3. műszakot vállalja valaki, hogy a gyerekének megadja ami szükséges.
És nem is arról beszélek, aki a 2. gyerek után már eleve nyomorba megszüli a 3.-4.-5..... gyerekét, hanem azokra, akik nem gondolták ennyire elszaladnak az árak.
És tudom az én hibám, de most szembesültem vele, akinek nincs végzettsége, nincs egy érettségije sem, mennyit keres. (tényleg keres, csak nem talál)
És nem mindenki tud tanulni, ha akar akkor sem, mert nem képes rá, nincsenek olyan adottságai.
Úgy látom nagyon elszabadult ez a téma.
Nos aki tud és teheti, adjon vért. Nagy szükség van rá.
Aki tud ,és teheti, adjon plazmàt, és nem csak azért mert pénzt adnak érte.
Hanem mert gyógyszer készül belőle.
És nem, aki koszosan, büdösen megy oda, azt elküldik.
Az nem igaz, hogy minden hajléktalan csöves mehet, hogy a következő italra meglegyen a pénz.
Aki meg betegen megy plazma adni, az meg szégyellje magát, és ne nyifegjen, hogy levették pedig beteg.
Aki meg tudja,hogy rosszul lesz töle, és mégis megy, az meg egyszerüen hülye.
Ez olyan hogy mész az utcán, a sarkon kapsz egy nagy pofont. De 3 nap múlva megint arra mész,megint kapsz egyet, de nem örülsz, mert 10-ikre is elmész a pofonért.
Aki rosszul lesz ne menjen.
Szigorúan be kéne tartani a szabályokat, de a magyarok tojnak rá, nagyívben.
Úgy gondolom nem bántottalak meg. Nem írtam rólad mást, mint amit megosztottál.
Így nyugodtak leírhatom negédesen, ahogy teszed itt te is, hogy...
Szíved a gyermeked, a férjed, szeretőd.....
De még mindig nem írtad le, hol bántottam meg azokat, akik donorok?
Ne is fáradj vele!
Te nem kommunikálsz, hanem kötekedsz.
:))
Szívem,én anno sem szorultam rá a donációért kapott pénzre.
És most sem szorulnék rá.
Sajnálatos módon annyira ragaszkodsz vélt igazadhoz, hogy azon már csak mosolyogni lehet.
Leld hát örömöd benne.
Ajjaj! Úgy látom, elszabadultak az indulatok.
A témához: vért adtam már. Többször. Vérplazmát nem adtam. Vérplazma kérdésében nem vagyok tájékozott, úgyhogy ennek hiányában véleményt sem tudok mondani.
Viszont olvastam a többiek véleményét. Pro és kontra. Ha vallanom kell: éppúgy tanácstalan vagyok.
Neked sem volt kötelező írnod ide. Ha nem írsz, nem nézem meg ki vagy. Ilyen kíváncsi vagyok, mennyire releváns, mit ír ide le valaki.
Mitől vagyok troll?
-Nem vagy tagja a mikor utalják......?
-Nem írtad, hogy varrodában dolgoztál?
-Nem borsodi vagy?
Sajnos te is rászorulsz erre a pénzre. És ezt én őszintén sajnálom, hogy embereknek ebből kell megélhetést teremteni.
Ha valahol azt vélted felfedezni, hogy ezt azok ellen írtam, akik donorok, linkeld ide!!
Azt írtam tény, hogy rajtatok hízik 1-1 cég, mert jóval a többszörösét kapják érte. De ez üzlet, ezért a cégeket sem szólhatom meg, mert ez jól jön azoknak, akik nem tudnak megélni a kevés fizetésükből sem, ahogy a címben is szerepel.
Boldog Karácsonyt Kedves Troll Lala, vagy Troll Lili. :)
Fogadd sok szeretettel az ajándékom:
Nem fogok arra a szintre süllyedni, ahol te leledzel. :) Sok boldog pillanatot kívánok e vallomásból lett fórumodhoz. :)
Fremon
A parlagfűevésben is van logika, hiszen a kecskéket legeltetik vele, hogy a tejük így immunitást okozzon, azoknál akik erre érzékenyek.
Nem szoktam csak olyan dolgokat megosztani, amiről meggyőződtem, hogy van valóságalapja.
De újból leírom, itt a PÉNZ oldala ami borzolta az idegeimet, hogy nem keres valaki 8 órában annyit, hogy megéljen belőle, nem luxusra gondolok, csak egy normál színvonalra.
A gyógyszerkísérletek meg olyanok, amilyenek. Igen haltak már bele, de nem is mindenki kap valódi gyógyszert, lehet a sajátját kapja tovább, lehet semmit, ott szokott "benézni" a placebohatás és van a valóságos forgalomba készülő gyógyszer.
Ha nem a valóságot írod magadról, nem tehetek róla, ha troll vagy a pénzüket várók fórumán.
Te írtad azt is, varrodában dolgoztál.
Valószínű most sehol, de az 1000% nem az egészségügyben.
Azt gondolod,abból hogy itt olvasol valamit már tudsz is valamit?
A kérdés szintén költői :)
Nem vagyok varrónó, egyrészt, masrész az iromanyaid nemhogy rólam nem szólnak, de kvázi senkiről sem csak egy névtelen fórumozó ,kiugrási kisérlete,aki annyira nem bír magával, hogy vélt igazáért személyeskedni kezd.:D
:)
Köszönöm, hogy rám kattintottál, most aztán veregesd meg a vállad:
Megint olvastál valamit a neten, amiről úgy gondolod valóság.:D
Ejnye, ejnye.
Olvastam egy régebbi cikket, amikor hazánkban 4 ezer Ft-ot adtak, Ausztriában több, mint a dupláját.
Aki miatt jött a gondolatom, neki azt mondták 25 ezer Ft-ot kap majd.
A számláját akarta ebből rendezni, erre kapott étkezési utalványt, kevesebb értékben, ma máshova ment, de majd januárban találkozom vele, hogy megtudjam hogyan zajlott a másik helyen neki, vagy elment-e egyáltalán, mert a testvére mondta, inkább segít neki, mintsem tönkretegye magát.
Nem ellened szól a vallomás, pont az olyanokért, mint Te, ti, akik hónapról, hónapra várjátok, hogy mikor érkezik a pénzetek a számlára, sőt valójában még rólad sem, hanem aktívan dolgozókról, akik 8 órai munkából nem tudnak megélni, ezért muszáj nekik ez a plusz.
És miért ne hinném el, aki elmondja rosszul van, háziorvosa tiltja-tiltaná, de bevételi + forrás.
Te Borsodban élsz valószínű, honnét tudod máshol, hogy működik?
Mint varrónő biztos vagy abban, amit neked elmondanak erről a témáról az úgy is van, az fair tájékoztatás? A kérdés költői volt. Persze, hogy meggyőződésed.
Ez téves.
Ujratermelődik a plazma.
Sőt, ha betartja az utasításokat, semmi problémája nem lesz.
Tapasztalat.
Minden egyes esetben ott helyszínen ellenőrzik először a donort(plazmaadót) vérnyomás, hőmérséklet, aztán aláír egy nyilatkozatot.
Plazmaadás követően -vagy még közben- ellenőrzik a plazmát.
Addig nem kap kifizetést amíg nem ellenőrizték.
Bármilyen probléma felmerül nincs pénz.
És -azt hiszem- minimum 2 hétig nem adhat, utána alapos vizsgálat és csak azt követően.
Ami még fontos, a TAJ szám alapján benne van a rendszerben, - máshová se mehet, hogy kijátsza a rendszert.
Nem fogod tudni meggyőzni.
A net meg az ismerős mindent is tud.
:))