Lecsót mivel lehet feltuningolni? (beszélgetés)
Mi nagyon szeretjük a tejfölös lecsót ,héjában sült krumplival.
Vagy császár szalonnával sütve aztán tésztára dobva, tetejére kis tejföl,de simán is jó.
Tojás helyett rizzsel és főzőtejszínnel. Szaftos, finom és kiadós is.
Füstöltszalonna alapon sütve. A szalonnát megpirkantom, kiszedem belőle. Zsírjára kerül a paprika, paradicsom, ha készen van, beleteszem a sült szalonnacsíkokat.
Mi tojással nem szeretjük. Nem tud megsülni benne, mert vizes a leve, hanem csak megfő...
tojásoslecsó, tarhonyáslecsó, rizseslecsó, krumplislecsó, baboslecsó, cukkinislecsó, kolbászoslecsó, virslislecsó, mákoslecsó :D
Én még a rakottkrumplit is lecsókolbásszal szeretem, úgy, hogy előtte kisütöm.
Arab lecsó: shakshuka tükörtojással
[link]
Én csak a hagyományos magyar lecsót készítem, és a legvégén (a video szerint) beleütöm a tojásokat...
Köszönöm szépen, ez már a bőség zavara ! több hétre elegendő ötlet.
A férjem lecsó és füstölt kolbászt, illetve szalonnát és tojást szokott a lecsóba tenni.
Cukkini, virsli, krumpli, szalonna, füstölt kolbász. Imádjuk minden mennyiségben. Tojásosan.
Csirkemáj. Nagyon jó cucc a lecsós csirkemáj egy kis tarhonyával. Reggelire, vacsira, szalonnát, krumplit, cukkinit lesütöd, rá a lecsó, összerottantod és mehet rá a tojás.
Sültkrumpli és füstölt csülök
tojás belekeverve, vagy külön tükörtojás, vagy rántotta. Tetejére karikára vágott krumpli, vagy cukkini...rengeteg variáció van! a füstölt kolbász, szalonna alap a hagymával megdisztelve. Minden varációhoz a virsli is mehet.
Melyik ötletet választottad?
Kösz a tippeket ! holnap lesz a próba.
én is füstölt kolbászt szoktam bele tenni, vagy füstölt sonkát. Idén mondjuk a májat kívántam hozzá, úgyhogy azzal csináltam. És tojást mindig teszek bele. Szerintem még tejfel is mehet rá.
Én alkalomadtán rizzsel, dörzstarhonyával, füstölt kolbásszal, tojással szoktam feltúrbozni. Esetleg cukkinival.
Csirkemell,tejföl.
Sokat csinálok. Kèpesek lennènek belefulladni.
Füstölt kolbász nem játszik? A cigányok (bocs, romák) tesztával szokták csinalni. Húsgombóc esetleg? Vagy parizer? Mondjuk az majdnem ugyanaz mint a virsli.
Virslit szoktam beletenni, de hogy meg ne unja a család, kicsit váltohztatni szeretnék., ehhez kérek segitséget. Reszelt sajt ? más nem jut az eszembe
A lecsókolbász nem jön be.
További ajánlott fórumok: