Lázas a babám, vagy ennyire melege van? (beszélgetés)
Elvileg 37 felett hőemelkedés, 38 felett láz. :)
Ahogy előttem is leírták már, a popsiban mért értékből 0,5-öt le kell vonni.
De érdemes láztalan állapotban mérni egy lázat, hogy kb mennyi a normál hője. A kisebbikemnek olyan 35,2 körül van, tehát neki a 36,9 már megfigyelős hő, a nagyobbiknak 36,5 körül. Tehát nagyon eltérő ez is.
Én 38,5 alatt nem nagyon adok lázcsillapítót, bár sajna nálunk nincs is alatta láza általában. :(
ma délután megyünk dokihoz... éjjel alig aludtunnk, reggel már 39,4et mutatott a lázmérő(azaz 38,9 volt a láza)... most délután 38,8(38,3).. úgyhogy irány a doki... remélem mond valamit, és kapunk is vmit...
ez is szupi... egyiknap délelőtt, másiknap délután van orvos... és persze pont akkor délelőttös, amikor a gyerek délután lázas... így ma 3tól rendel...majd megírom mi volt... :)
MINDIG A LEVONÁS UTÁNI ÉRTÉKET NÉZD!!!
és abból állapítsd meg,hogy láz e!
ez nem vészes? akkor mi?
komolyan már nem tudom mikortól láz, és mikortól magas láz, mert mindenhol más van,mindenki mást mond..:D
én úgy tudom hogy 37,5ig normál hó, 37,5 felett hőemelkedés, 38 fölött láz, és 39től már megvan a lázgörcs veszélye...
csak azt nem tudom, hogy ez azok a hők,amit a hőmérő mutat, vagy a fél fok levonása után értendő...
Most 3 éves múlt 3 hónappal. Több mint egy évig tartott a kórházasdi. Először 9 hósan. Lázas volt. Doki, aki szerint vírus. Utána kb. 2 hónapig minden héten volt láza, hol csak hőemelkedés, hol magas láz. De labort nem kért!!! Egy hosszú hétvégén is lázas volt, az ügyeletes doki mondta, hogy ő a vesére gondol, ezért beutalt a gyermek sürgősségire. Este 8ra értünk oda, de fel cuccolva, hogy ott maradunk. Doktornő megmagyarázta, hogy ez egy olyan vírus ami visszatérően okoz lázat.
Ezután kértünk itthon labort. A vizelete 4 keresztes gennyes volt. Azonnal kórház lett belőle. Kitenyészett egy masszív kórházi baktérium. Egy hétig kezelték. Utána egy hét múlva megint lázas lett, visszakerültünk a kórházba. Kitenyészett ugyanaz. Most már dupla adag antibiotikummal kezelték. Ezután kezdték el vizsgálni a gyakori húgyúti fertőzések okát. Kiderült, hogy mindkét veséje felé vezető húgyvezeték többszörösen tágabb. És eddigre a jobb veséje teljesen elhalt.
Ezután egy éven belül 2szer műtötték, és 13 hónapig szedett antibiotikumot, hogy ha a tágulat visszatér tisztán tartsa a vizeletet.
Azóta jól van. Csak kontroll vizsgálatokra járunk. Ha lázas azonnal nézem a vizeletet teszt csíkkal.
jézusom:(((((
az szörnyű!nálunk ezt az ügyeletes mondta szombat késő este hirtelen ment fel a láza!:S
Az én lányom 14 hós volt,amikor először belázasodott. Tavaly nyáron,a legnagyobb hőségben. Egyéb tünetünk nem volt. Másnap orvoshoz vittem,semmit nem talált.Azt mondta,hogy ilyen kisbabáknál a 3 napos láz természetes és gyakran előfordul. Lázcsillapítás és sok folyadék. Ennyi volt a kúra.Ha 38.5 alá tudtam vinni a lázát (levonva!),akkor már sikerélményem volt. Na,azt a 3 napot nem kívánom senkinek... :(
Azóta is volt már lázas,de a kemény része már csak 1-másfél nap szokott lenni. Kérdeztem nem kéne-e labor? Azt mondta,hogy higgyem el,ez azért van,mert erős a szervezete és ő ezzel leküzd mindent.
Ez elég felháborító lehet. Én pl. a múlt héten is vittem ügyeletre a gyereket, és megvizsgálják. Ha sürgős akkor utalnak gyermek sürgősségire.
Korábban volt olyan esetünk, hogy a házi orvosunk, vírusos fertőzést állapított meg, de a láz nem ment le, és hosszú hétvége volt, az ügyeletes felnőtt házi orvos volt és az ő diagnózisa beletrafált, nagyon súlyos vese gyulladása volt a gyereknek. Aminek utána komoly következményei is lettek.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy ötszintes panelnál megcsinálták a tetőszigetelést, akkor mennyire segít ez abban, hogy a zárószinti lakás ne melegedjen fel?
- A babám nem hajlandó melegen kívül mást enni
- Oltás után mennyire lázasodhat be a baba? 3 hós baba mai oltás után 38, 7 fokos lázas.
- Tetőtéri ablakoknál jó ha van külső hővédő roló? Felfogja valamennyire a meleget? Tapasztalatokat várok. Köszi
- Villanyfűtő miatti a konnektornál melegedik kicsit, ez mennyire normális?
- Kisörlő és szemfoga bújik egyszerre a babámnak. Lehet tőle lázas?