Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Látnivalók Debrecenben fórum

Látnivalók Debrecenben (beszélgetés)

15. gaby82 (válaszként erre: 10. - Bbe8e56e9e)
2016. ápr. 16. 23:25
Igen,én már megnéztem a honlapjukat,nem tudom érdekelné e még a nagyobb lányomat..13éves lesz addigra☺😉
14. gaby82 (válaszként erre: 7. - Csillag29)
2016. ápr. 16. 23:23
Sajnálom,remélem nekünk nem lesz csalódás!A Nyíregyházi állatkertben voltam anno,az tényleg szép!!Strandra nem tudom akkor még melyik,majd még utána nézek!Köszike a választ!
13. gaby82
2016. ápr. 16. 23:20
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok!3 napra megyünk,remélem jó pár dolog belefér☺
12. gaby82 (válaszként erre: 4. - Lilimia)
2016. ápr. 16. 23:17
Köszi☺
11. gaby82 (válaszként erre: 3. - Katinkaboszi)
2016. ápr. 16. 23:16
Köszönöm😉
2016. ápr. 5. 11:51
Sokat hallani a mini disnylendről bár még nem voltam ott!
9. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
2016. ápr. 4. 21:35

Én is debreceni csaj vagyok ám, de ezeket jó volt olvasni, mert nem tudtam.

Jah, és bár ez felnőtt látnivaló, de kivülről odakanyarodni és csak benézni, a Temető bejáratát, és látni a zsolnai porcelánnal fedett tetejét és az egészet, ami ritkaság az országban is. Akkor pláne az volt,, amikor épült.

8. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
2016. ápr. 4. 21:33

Azért Boszi kihagyta a Déri Műzeumot, ahol ott van a három Munkácsy festmény, bár csak kettő látható.

Vagy a Csokonai Színház még, és elég sok minden nem jutott eszembe.

Mondjuk a sétáló utca, ami főleg aze sti órákban érdekesebb. Hétvégén zsúfolt és ha érdekli őket, vannak olyankor műsorok is.

2016. ápr. 4. 18:38

Kedves gaby82!

Mi most voltunk Debrecenben :( az Aquaticum drága kicsi és marja az ember szemét a víz annyira klóros :( Az állatkertben kb 2 éve voltunk koszos és büdös volt (és ezt az akkor 4 éves fiam is megjegyezte) a mellette lévő vidámpark nem különb :( Sajnos nekünk ez a város egy nagyon nagy csalódás volt :(

Ha esetleg kocsival mentek kb 44 km onnan Nyíregyháza ott viszont csodálatos az állatkert és a sóstó fűrdőt is meleg szívvel tudom ajánlani

Jó nyaralást nektek! Remélem nektek nem okoz akkora csalódást Debrecen mint nekünk

6. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Gaby82)
2016. ápr. 4. 13:42

Szia! Én nagyon kedves debreceni vagyok,és ajánlok figyelmedbe 3 fagyizót: 1.Nagyerdőn, Anna cukrászda,a Laktanya utcán. Ha Apuka is jön, van mellette egy söröző is. D

2. Csapó utcán, virágpiaccal szemben Kézműves fagylalt / utcára árul/ valami csoda.

3. Fórumban a legalsó szintre lemenni, ott a 3. legfinomabb fagyi. :))

Ebéd vagy vacsora: 1x a Flaskában, belváros, Miklós utca.

A kulturálódásról Katinkaboszi mindent leírt.

Érezzétek jól magatokat!:)))

Ha messziről jöttök, érdemes egy napra Hajdúszoboszlóra elmenni, a fürdőjéről biztosan hallottál.:)

2016. ápr. 4. 09:28
Én a tavaly a városnéző busszal voltam,nagyon szép volt.
2016. ápr. 4. 01:00
A Vekeri tóhoz mindenképp nézzetek el, közvetlen buszjárat is van a vasútállomástól. Síkvidéki túrázásra tökéletes terep, ahogy arra is, ha csak gyönyörű környezetben fagyiznátok egy kellemes séta közben, vagy tollasoznátok, röplabdáznátok, sütögetnétek a gyerekekkel. Ha már ott vagytok érdemes az Erdőspuszta Club Hotelben ebédelni, és elmenni egy lovaskocsizásra, vagy hátra az istállókhoz, lovagolni egyet. Egy figyelmes oktató is jár a ló/lovak mellé, és megtanítja az alapokat, majd futószárazással segít abban, hogy sikerélménye is legyen a lányoknak. A lovas programokhoz időpontfoglalás szükséges.
2016. ápr. 3. 22:43

Először is a Nagytemplomot, az nagyon híres, aztán a háta mögött lévő kis teret, a Református kollégium-és gimnáziummal, az Egyetemeket, amiből kettő egymás mellett van és szép nagy területen helyezkedik el.

Máshol nincs ilyen, az orvosi egyetem hatalmas parkban fekszik.

A Nagyerdőben hatalmasat lehet sétálni és van benne Vidámpark, Állatkert és egy tó, ami manapság látványosság.

A Nagytemplom mellett van egy régi épület, ez volt valaha a Püspöki Palota, ma lakósház, de előtte van az a bokor, amit két régi püspök a református vallás kezdetekor vitájuk hevében leszúrt a földbe, hogy akkor marad meg ebben a városban a református vallás, ha ez a bot kivirágzik. És még ma is ott van.

Debrecen az ország második legnagyobb városa, és már kétszer volt az ország fővárosa.

A Nagytemplomban és a Református Gimnáziumban meg lehet nézni azt a helyet, ahol annak idején Kossuth Lajos ült, vagy mondta ki a Habsburg-Ház trónfosztását.

A fürdőbe is érdemes elmenni, ami a templomnál lévő 1-es villamosra ülve, el lehet menni egészen oda.

Vigyázzatok, mert a 2-es villamos a lakótelepek közé visz, és visszafordul, igaz közben vannak iskolák és az Agrár egyetemhez is el lehet jutni, de nem olyan nagyon érdekes.

A Kossuth egyetem előtti park este ki van világítva és nagyon szép, de csodás az egyetem belülről is. Azok az emberek jártak oda, vagy tanítottak, akik nek a nevei az Díszudvarban körben láthatóak.

Van Medgyessi múzeum, sok szobor, a dédnagybátyám szobra, Csokonai-ról, a költőről is. Az ott van a Református kollégium környékén.

Vannak nagy bevásárló központok, Pláza és Fórum, valamint most épült a Párizsi Udvar is.

Sok mindent lehetne még megnézni, de ez olyan, amit könnyen el lehet érni és egy bokorban vannak.

Sok sikert és kérek beszámolót, rövidet, hogy mit sikerült megnézni.

2016. ápr. 3. 22:21

Kedves Debreceniek!

Nyáron oda megyünk nyaralni,mit érdemes megnézni?9 és 13 éves lány gyerkőccel?Válaszokat megköszönöm☺

2016. ápr. 3. 22:20
Látnivalók Debrecenben!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook