Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Láthatás és gyermektartásdíj fórum

Láthatás és gyermektartásdíj (beszélgetős fórum)

2022. máj. 18. 16:28

Sziasztok! Ne haragudjatok hogy csak most válaszolok és elnézést kérek ha fére érthetően írtam!

Nos. A vérszerinti apa van az anyakönyvi kivonatban bejegyezve

A kisebbik gyermek 6 hónapos volt a nagyobbik 1,5 éves mikor szetmentunk az "apukával"

Persze volt bíróság ott nekem ítélték a kizárólagos gyermekfelügyeleti jogot és kötelezték az apukát tartásdíjra amit persze nem fizetett ebből feljelentés és később államilag megelőlegezett tartásdíj lett a vége

Persze ez sem érdekelte felhalmozott 3 millió Ft os tartásdíj adósságot

Ez idő alatt nem látogatta a gyermekeket nem is kereste őket egyáltalán

Ezért nem is beszéltünk róla

Ma pl azt írta hogy DNS tesztet kér a gyerekekről, de közben azt is leírta hogy csak akkor fizet tartás díjat ha láthatja a gyerekeket

Itt egy kicsit szíven ütött a dolog! DNS tesztet kér de közben a látogatást kéri a tartásdíjért cserébe?!

Ezért ma felvettem a kapcsolatot egy ügyvédnővel

Ennyi év után lehetséges hogy csak így beengedjem az életünkbe a gyerekek számára idegen embert?

Meglátom a jövőhéten mit mond az ügyvédnő, ha köteles lennék engedni a láthatást akkor inkább lemondok a tartásdíjról

29. Syduri (válaszként erre: 28. - Andi6020)
2022. máj. 18. 15:44
Nem szokványos. De ebből messzemenő következtetést levonni szerintem butaság. Fogalma sincs, hogy mi és miért változott, de ítélkezik.
28. andi6020 (válaszként erre: 27. - Syduri)
2022. máj. 18. 14:56

Neve, neme, születési helye és ideje, plusz a szülők neve.

Nem vagyok, és nem is leszek abban az élethelyzetben szerencsére, hogy ezek bármelyikén változtatni kellene.

Azért azt elismered remélem, hogy a háromszori változtatás cseppet sem szokványos, és minimum furcsa.

27. Syduri (válaszként erre: 26. - Andi6020)
2022. máj. 18. 14:24
Nem! Más adatokat is tartalmaz az anyakönyvi.
26. andi6020 (válaszként erre: 22. - Syduri)
2022. máj. 18. 14:18
3x változott az anyakönyvi kivonatban az apa neve? :O
25. Syduri (válaszként erre: 24. - 94a06e9696)
2022. máj. 18. 12:45

Megint nem tudsz semmit, csak elképzelsz dolgokat és ítélkezel.

Érezd magad tökéletesnek! De azzal csak ártasz, ha baromságokat tálalsz tényként és félrevezeted a másikat.

24. 94a06e9696 (válaszként erre: 22. - Syduri)
2022. máj. 18. 12:37

Tapasztalat, nem kell net.

Születésekor bekerült a név, hogy jön ide a fiktív apa? Csak költői volt a kérdés nem kell válaszolni.

A lányod háromszori változtatásához csak gratulálni tudok, erre mondjuk nem lennék büszke...

23. Syduri (válaszként erre: 21. - 94a06e9696)
2022. máj. 18. 11:06
Nem kell bizonyítani a vérszerintiséget!!!! Ez egy nagy baromság
22. Syduri (válaszként erre: 21. - 94a06e9696)
2022. máj. 18. 11:04

Nem azt írta, hogy lemond a felügyeletről, azt írta a gyerekekről mond le. Ekkor vagy üres az apa sor a gyerek 3 éves koráig vagy, fiktív apa kerül bejegyzésre. Ha van férfi, aki vállalja az apaságot, akkor nyilatkozatot tesz és az ő neve kerül az anyakönyvi kivonatra. Nem veszem, hanem már párszor változtattam anyakönyvi kivonaton, szóval tapasztalatból beszélek!

De mivel van neted, simán utánanézhetsz magad is!

Az enyém pl 30 éves koromban változott és 1 óra alatt megcsinálták, gond nélkül! A lányomé is változott, már a 3szor.

21. 94a06e9696 (válaszként erre: 20. - Syduri)
2022. máj. 18. 10:59
Ezt honnan veszed? Ha a születéskor bekerült, az ott is marad, amíg bizonyíték nincs rá, hogy nem ő a vér szerinti apa. Az hogy lemond a gyerekfelügyeletről és a bíróság az anyának ítéli a felügyeleti jogot, attól még hivatalosan apa marad...
20. Syduri (válaszként erre: 19. - 94a06e9696)
2022. máj. 18. 10:37
Hát pedig kitörlik!
19. 94a06e9696 (válaszként erre: 9. - Syduri)
2022. máj. 18. 09:32
Az anyakönyvi kivonat születéskor készül, ott attól még ha benne volt korábban, nem törlik ki...
2022. máj. 18. 09:04

Apránként csak előjönnek rész-igazságok, amelyek szerint:

- az apa lemondott a gyerekekről

- a születési anyakönyvibe sem ő lett bejegyezve vér szerinti apaként

- ettől függetlenül esetenként küldött pénzt

- és erre hivatkozva most láthatási jogot kér

Ezek alapján nem lehet semmi tartásdíjat sem követelni tőle sem visszamenőleg, sem a jövőben.

Viszont láthatási joga sincs.

Mindezek alapján azért az édesanyának azt tanácsolom, keressen meg egy szakembert, kérjen tőle tanácsot, elmondja-e a gyerekeknek a tiszta igazságot, vagy őrizze a titkot élete végéig. Ez esetben viszont soha nem lehet nyugodt, hogy esetleg később valamelyik rokonnak "eljárhat a szája" és a gyerekek akkor fogják számon kérni rajta a titkolózást.

17. Napsugár8 (válaszként erre: 12. - Andi6020)
2022. máj. 18. 08:49

Talán mert segíteni akarok a családunkban megtörtént tragédiát például alapul véve. A gyermek-pszichológus tanácsa szerint az igazságot a vér szerinti szülővel kapcsolatban még jó elmondani a gyereknek 6 éves kora körül.

A mi családunkban történt tragédia idején a kisebb még csak 7 hónapos volt, azt az asszonyt ismerte meg édesanyjaként, aki valójában segített az édesapjának felnevelni mindkét gyereket. De a kicsinek is meg kellett ismernie az igazságot, előbb-utóbb úgyis a tudomására jutott volna. Ennyit a számonkérésről.

16. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Ági0830)
2022. máj. 18. 08:42
Én meg közben azt látom, hogy gyakorlatilag más valaki van apaként bejegyezve az anyakönyvibe... ez esetben semmi szín alatt sem engedném a vér szerinti apát a gyerekek közelébe. Ennyi év után már totál összezavarná őket.
15. aszparagusz (válaszként erre: 4. - Amaunet)
2022. máj. 18. 07:47
Az elmaradt tartásdíj visszamenőleg max. 6 hónapra kérhető
14. Ági0830 (válaszként erre: 13. - Ági0830)
2022. máj. 18. 07:38

Ja, látom már, a 8-as hozzászólásban.

Ettől függetlenül egyetértek az előttem szólókkal, az ő dolga, hogy hogy csinálja.

13. Ági0830 (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2022. máj. 18. 07:36
Hol írta, hogy a gyerekek nem tudnak az apjukról?
12. andi6020 (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2022. máj. 18. 07:27
Jó, hogy nem kéred számon tőle, hogy mit, miért, mikor és hogy csinál.
11. Syduri (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2022. máj. 18. 07:24
Az, hogy mikor és hogyan tálalja ki az apjuk csakis és kizárólag az ő döntése! Neked semmi közöd hozzá, pláne nem szólíthatod fel. És kicsit sem köteles erről tájékoztatni téged.
10. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 18. 06:48
És a gyerekek nem kérdezik, ki az édesapjuk? Egyáltalán mit tudnak, ki az apukájuk? Talán itt lenne az ideje, hogy ezt-azt elmondani nekik? Vagy hogyan gondoltad, hogyan, mikorra tervezted a tudtukra adni?
9. Syduri (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 18. 06:15

Ha lemondott rólul, akkor az anyakönyvi kivonatban nem ő szerepel apaként! Ergo vadidegen, de akkor se pénz se láthatás.

Én is így csináltam, nem a biológiai apa szerepel az anyakönyvi kivonatban, nem követelek fenntartást, de nem is aggódom mikor akar felbukkani. Mondjuk még meg sem született lányom mikor lelépett, sohasem látták egymást.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2022. máj. 17. 22:32

Őszintén megmondom sose volt beszélve róla a gyerekeknek

Nem ismerik és azt sem tudják ki ő

Nekik ő olyan mintha pl Te bejönnél hozzánk

6 hónaposak voltak mikor utoljára látta őket, miután szetvaltunk rá 1 évre volt a tárgyalásunk addig sem fizetett semmit és nem is látogatta a gyerekeket

Lemondott a gyerekekről ezért a bíróság nekem ítélte meg a kizárólagos gyermekfelügyeleti jogot

Egyébként most 12,5 évesek

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
2022. máj. 17. 22:26

Mert ezelőtt 12 évvel úgy volt hogy ha feltünteti az utalással hogy a 10.000ft őt ő gyermektartásra szánja akkor ismét várni kellett 6 hónapot hogy ne utaljon egy Ft őt sem

De ő mindig 5 hónap után küldött 10.000 Ft ot mert tisztában volt vele....

Ma írtam vele, azt sem tudta hogy hány évesek a gyerekek és össze vissza írt minden hülyeséget

Nyilván én sem fogom engedni őket és a látogatást sem! Nem engedem hogy összezavarja a gyerekeket

Ma is azon akadt ki hogy én miért kerek gyerektartást?! Meg sem kérdezte hogy hogy vannak vagy bármi más

6. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 19:33
Igen, köteles vagy.
2022. máj. 17. 19:05

Fel tudtad volna jelenteni! Ha nem fizeti a teljes megítélt összeget, akkor állam bácsi megelőlegezi és behajtja apukán. Ismerek olyat aki emiatt börtönbe került.

Ügyvédi állásfoglalással a kezedben megtagadhatod, hogy elvigye a gyerekeket, de a jelenlétedben láthatja őket.

4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 16:59
Megfizeti az évek alatt elmaradt gyermektartást?
3. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 14:43

Egyébként az elmúlt 12 évben miért nem mentél bíróságra? Attól mert néha valamennyit küld, attól még simán feljelenthetted volna.

A törvény szerint köteles vagy, de mondjuk én nem engedném el egy kvázi ismeretlennel a gyerekem. Aztán pereljen be...

2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. máj. 17. 14:13

Milyen idősek a gyerekek, 12-14?? A törvény szerint igen, köteles vagy, de ilyen idős korban már az is számít, hogy a gyerekek mit akarnak?

A gyerektartás fizetési kötelezettség és a láthatási jog nem függ össze. A gyerekeknek addig is enni, ruházkodni kell, amíg iskolás korúak, vagy tanulnak...

A láthatási jognak semmi köze ahhoz, hogy az apának fizetnie kell.

2022. máj. 17. 13:31

Sziasztok! Egy elég kényes helyzetben vagyok

Van 2 gyermekem az előző paromtol aki 12 évig nem kereste a gyerekeket és nem is érdekelte így néha küldött 10.000ft ot hogy mégse tudjam feljelenteni gyermektartásért...

6 hónaposak voltak a gyerekek mikor külön váltunk

Azóta 5 éve férjhez mentem boldogan élünk született a férjétől egy kisfiam és minden szuper.

Viszont most "apuka" hirtelen látni akarja a gyerekeket mert közöltem vele hogy mostmár jó lenne ha fizetni a gy.tartást és ha nem fizeti bíróságra megyek

Annak idején a bíró nekem ítélte a kizárólagos gyermekfelügyeleti jogot is

Kérdésem pedig az lenne hogy ennyi idő után köteles vagyok engedni vele a gyerekeket így hogy nem is ismerik?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook