Laszkonki recept
A Laszkonki hozzávalói:6 tojásfehérje
30 dkg por,30 dkg kristálycukor 15 dkg darált dio
A Laszkonki elkészítési módja:
A tojásfehérjét goz folott kemény habbá verjuk a kristálycukorral.Ovatosan, csak akkor tegyuk a gozre a másik edényt amikor már forro, de még nem forr!Amikor jo kemény leveszuk a gozrol ,lazán hozzákeverjuk a porcukrot és a diot.Papírral bélelt vékonyan vajazott tepsibe kanállal kis ovális lapos formákat készítunk,nem vastagokat.100 fokos sutoben 25-30 percig száritjuk.Nem szabad barnának lenni,szép fehérek maradnak. -Krém:Suru kakaos pudingot készítunk.25 dkg vaj 20 dkg porcukorral habosra keverjuk,majd kanalanként hozzákeverjuk a pudingot és 15 dkg aprora vagdalt diot.Ezzel a finom krémmel megtoltjuk a laszkonkikat.Ketto kozé a krém.
Nagy kedvence a gyerekeknek és a nagyiknak!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kunikunda, 2011. okt. 24. 22:45
A laszkonki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.