Lapfüggöny vagy roló vélemények (beszélgetés)
A lapfüggöny tulajdonképpen szalagfüggöny, csak szélesebbek a csíkok?
Nekem szalagfüggönyöm van a konyhába. ez tulajdonképpen a sötétítő helyett van.
Nem! Engem az zavar, hogy kilátok.
És a nyár egy szakaszában, naplemente előtt bevilágít a Nap, nagyon erősen, és lapos szögben, tehát bántja a szemem.
Semmit nem látok, ha kinézek, csak a szemközti házat. Azt meg már meguntam.
De ugyanígy unom és utálom a függönyt mosni és le- meg felrakni. Úgyis mindig a sötétítő van előtte, akkor már egy jópofa, cserélhető fólia sokkal jobb.
Majd kipróbálom.
Szerintem a minták miatt nem lehet kívülről se belátni. De mindenféle van.
Én inkább kilátni nem szeretnék, csak majd egy adott sávban, hogy lássam, ki van a kapunál.
De az csak egy felől takar, vagy lehet olyat is kapni, hogy sose lássanak be?
Én csak azt ismerem, ami napközben kívülről átláthatatlan, de este , amikor villanyt kell kapcsolni, ki nem lehet látni, de be meg teljesen belehet.
Roló van az ablakokon és lapfüggöny a teraszajtón.
Drága a szerkezet, de kevesebb függönyanyag kell. Mosáshoz lebontani sem nehéz, a lapfüggöny csak tépőzárral van rögzítve, a rolónál plusz ki kell fűzni a vezetőszálakat.
Én ahogy most utánanéztem, láttam nagyon helyeseket is, szokványos méretű ablakokra.
Rolón (ha textil rolóról van szó) nagyobb a helyigény, az ablak fölött legalább 20 cm-t igényel maga a roló. (És kell még fölötte is szabad terület.)
Függönyeim vannak, plusz redőny.
Lapfüggönyt csak nagy terek esetén, földig érő ablakokkal tudom elképzelni.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy milyen "elven" működnek a rolós árnyékolók?
- Tetőtéri ablakoknál jó ha van külső hővédő roló? Felfogja valamennyire a meleget? Tapasztalatokat várok. Köszi
- Az árnyékoló roló a tartó és a fal távolsága miatt eláll a faltól. Hogyan lehetne odafogatni felül, hogy ne álljon el?
- Római rolót hogyan kell készíteni?
- Sajtos roló, sajtos tallér receptet írnátok?
- Ki használ áttetsző lapfüggönyt térelválasztásra? Tapasztalat?