Laparoszkópiás műtétre készülök, le kell hozzá szedetnem a műkörmömet? (beszélgetés)
Most már biztos,hogy úgy fogok menni,hogy az egyikről leszedetem a műkörmöt.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Itt a doki válasza:
A jobb kéz egyik ujjára a műtét alatt oxygén szenzort helyeznek fel. Néha a műköröm illetve a körömlakk problémát jelethet. Ilyen esetben az egyik körmöt szabaddá kell tenni.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Írtam a dokinak emailt,de még nem válaszolt. Most várok..., elvileg van még 1 hetem kideríteni,hogy mi is legyen.
Van a kérdésben valami, mert én is hallottam, mikor műtöttek, hogy volt olyan, akivel lemosatták még a körömlakkját is.
Nekem a kezemet műtötték (eltört), de nem szóltak hozzám, pedig rajta volt a körömlakk.
Inkább kérdezz rá, hogy mi legyen, mert azt ugye nem könnyű leszedni, ha jól tudom.
Szia!
A húgom lányának most volt egy laparoszkópos műtétje, melyet altatásban csináltak.
neki is műkörme van és a bal hüvelykujján le kellett szedesse. A pulzoximétert teszik arra az ujjadra. Valószínű Neked se árt leszedetni. Utánna vissza tudod csináltatni. Szerintem viszont kérdezz rá, hogy mit javasolnak.
Sziasztok!
Csak azt szeretném megtudni,hogy a laparoszkópiás műtéthez le kell szedetnem a műkörmömet? Ha igen az összeset, vagy elég csak egy ujjamról?
köszi
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Babát akarok hisztero- és laparoszkópiai után!
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- Milyen módszerrel tudnám leszedni az épített porcelán műkörmömet?
- Terhesség alatt ciszta miatti laparoszkópia
- Mik a tapasztalatok a laparoszkópos epeműtétről?