Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Laktató egészséges ételek fórum

Laktató egészséges ételek (beszélgetés)


27. sheilaa (válaszként erre: 2. - 745c235007)
2012. szept. 27. 17:21

Szia! Most találtam meg ezt a tök jó zabpehely fasírt receptedet. Mennyi vizet teszel az erőleves kockához? Hagymát is teszel a fasírtba?

Köszönöm!

26. szakalyadri (válaszként erre: 25. - 9c8432d068)
2011. ápr. 9. 19:02
Ez nagyon jól hangzik,kipróbálom!
2011. ápr. 9. 16:58

Húsos rántott karfiol


Hozzávalók:


60-70dkg tömör karfiolfej /tisztán mérve/,

20 dkg darált hús (bármilyen fajta lehet,

még konzerv vagdalthús is),

15-20 dkg liszt,

2 evőkanál olaj,

1 tojás,

2 dl tej,

2gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál törött fehér bors,

ízlés szerint só,

a sütéshez bő olaj


Elkészítés:


A karfiolt egyforma kis rózsáira szedjük, majd langyos vízben néhány

percig áztatjuk, hogy a megbúvó apró kis bogarak kimásszanak belőle. Ezután folyó

csapvízben átmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól meg is sózzuk. A tojást habosra

felverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a darált húst (vagy a villával egészen péppé tört

konzervhúst). Beleöntjük az olajat, belekeverjük a megtisztított és összezúzott

fokhagymát, a sót és a borsot, valamint annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé

sűrűbb, tejfölszerű palacsintatésztát kapjunk. A karfioldarabokat először lisztben

megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, forró olajba tesszük. Az egyik

oldalát fedő alatt sütjük pirosra, ezután megfordítjuk, de már fedő nélkül sütjük

tovább. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk.

Nagyon jó mellé a meleg kapormártás vagy a hideg kapros majonéz.

2011. ápr. 9. 13:22

Igaz,nem jelentkeztek receptekkel,de én azért küldök még.


Kínai sült tészta zöldségekkel


Hozzávalók: 4 főre



1 cs spagetti


1 nagy fej lilahagyma

1 bögre zöldborsó

1 szál sárgarépa

25 dkg gomba

25 dkg csirkemell

wok fűszerkeverék

szójaszósz

vaj

cukor


Elkészítés:


A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.

Megfőzzük a tésztát.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.

A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.

Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).

Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal.

Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.

23. monyóné (válaszként erre: 16. - 9c8432d068)
2011. ápr. 8. 22:54
szuper akkor mindenképp kipróbálom
22. gabima (válaszként erre: 2. - 745c235007)
2011. ápr. 8. 19:45
Még egészségesebb lesz, ha nem olajban sütöd, hanem sütőben, mint Bévi írja a 12. hozzászólásában.
21. 745c235007 (válaszként erre: 19. - Kisnejulcsi)
2011. ápr. 8. 19:31
tényleg!!!! erre még nem is gondoltam :))
2011. ápr. 8. 19:28

Ez talán tetszeni fog.Mi imádjuk!

A csirkemellet Vegetával megszórom, forró olajban megforgatom,míg mindkét oldala meg nem pirul.Üvegtálba fektetem tetejére brokkoli amit elötte félig megfőztem.2dl főzőtejszínt öntök rá,a tetejére füstölt sajt kerül.

Gyors,egyszerű,különleges és isteni!

19. kisnejulcsi (válaszként erre: 2. - 745c235007)
2011. ápr. 8. 19:28
Én káposztát is töltök hasonlóan :))
2011. ápr. 8. 19:26
Van egy diétás naplóm , abban találsz :))
17. 9c8432d068 (válaszként erre: 15. - Monyóné)
2011. ápr. 8. 19:24
Nekem a napi reggelim joghurtba/kefirbe kevert búzakorpa gyümölccsel,/esetleg édesítővel és fahéjjal ízesítve,ha almát teszek bele/..
16. 9c8432d068 (válaszként erre: 15. - Monyóné)
2011. ápr. 8. 19:21
Kicsit sem lesz "táp" ízű,a férjem szerint finomabb,mint zsemlével. Gyakran készítem.
15. monyóné (válaszként erre: 12. - 9c8432d068)
2011. ápr. 8. 19:14
én joghurtba szoktam tenni a zabpelyhet,és korpát.A fasírt nem lesz tőle kicsit "táp" ízű?
2011. ápr. 8. 19:13

én ha nasira vágyok ezt eszem:

zsírszegény túró+édeske+citromlé+kicsi mazsi

előnye:

telít,fehérje,fincsi,gyors

13. 954fd2f620 (válaszként erre: 12. - 9c8432d068)
2011. ápr. 8. 19:07
De jó ez :)
2011. ápr. 8. 19:05

Kalóriaszegény fasírozott


Hozzávalók:


50 dkg sovány darált hús

2 db tojás

8 evőkanál zabpehely

8-10 evőkanál búzakorpa

bors

fokhagyma ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

kevés étolaj



Elkészítés:


A zabpelyhet egy tálban annyi forrásban lévő vízzel leöntöm,hogy majdnem ellepje.Hagyom egy ideig,hogy beigya a zabpehely a vizet,és közben ki is hűljön langyosra.

A húst egy tálba teszem,beleteszem a kihűlt zabpelyhet,a tojást,fűszereket.

Jó erősen összegyúrom.

Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok.

A húsos masszából gombócokat formálok,és zsemlemorzsa helyett búzakorpában forgatom meg.

A kiolajozott tepsibe teszem a húspogácsákat,tetejét is kissé befújom olajjal,és előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm 180-200 fokon.


Érdemes kipróbálni,szerintem nagyon finom melegen és hidegen is.

2011. ápr. 8. 19:03
Egész megéheztem, nagyon jók ezek a receptek :)
2011. ápr. 8. 19:01

Sajtos almáslepény diétásan


/Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény /Hozzávalók:


Tésztához:


10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

10 dkg zabpehelyliszt

3/4 cs. sütőpor

10 dkg 25-30 %-os zsírtartalmú margarin

1 tojás

folyékony édesítő ízlés szerint

5 dkg reszelnivaló sajt

olaj a sütőedény kikenéséhez


Töltelék:


60-80 dkg alma /lehet héjasan hagyni/

1/2 dl bor/vagy víz

ízlés szerint: édesítő,fahéj,szegfűszeg /őrölt/,gyömbérpor

3-4 dkg margarin


Tészta tetejére 5 dkg sajt reszelve

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, belegyúrom az 5 dkg sajtot is.

Félreteszem pihenni.


A megmosott almát kimagozom /nem fontos megtisztítani/kisebb kockákra vágom.

Egy edénybe beleteszem a margarint,az almát,megszórom a fűszerekkel,édesítővel,aláöntöm a bort/vizet,és kissé megpárolom.


A tésztát kerekre nyújtom úgy,hogy jócskán lelógjon körben a sütőedény oldalán.

Kiolajozott 22 cm-es formába teszem a tésztát,ráöntöm a megpárolt almát /nem kell hűteni/.

Körben ráhajtogatom az almára a lelógó tésztát,majd megkenem tojással,vagy olajjal a tetejét.

A másik 5 dkg sajtot rászórom a tetejére,és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30-35 percet sütöm.

Tanácsok: Eléggé bizarr összeállításnak tűnik,de meglepően finom íz hatás alakul ki.


Ha valaki szereti,a tetejét tejföllel vagy joghurttal meg lehet locsolni. Én nem tettem rá,így is finom volt.


Lehet sajt nélkül édesen is készíteni,természetesen édesítővel.

9. 745c235007 (válaszként erre: 5. - 9c8432d068)
2011. ápr. 8. 18:57
Úúú... dejólhangzik :)))))
8. 9c8432d068 (válaszként erre: 7. - Winny)
2011. ápr. 8. 18:54
Az bizony...:))
7. winny (válaszként erre: 5. - 9c8432d068)
2011. ápr. 8. 18:53
Finom lehet.
2011. ápr. 8. 18:52
De jó :)sziasztok jó fórum :)
2011. ápr. 8. 18:52

Tökös-túrós búzakorpás süti


/Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény /


Hozzávalók:


50 dkg túró /zsírszegény/

30 dkg sütőtök

1 kefir vagy joghurt /kis pohár/

3 tojás

10 dkg búzakorpa

5 dkg zabkorpa

30 szem édesítő,vagy ízlés szerint

1 sütőpor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

citromhéj

őrölt fahéj ízlés szerint



Elkészítés:


Egy keverőtálba mindent belekészítek. A tököt miután megsütöttem,belekaparom az előkészített hozzávalókba. Keverőgéppel jól kikeverem,és kivajazott,zabkorpával meghintett 23x38 cm-es tepsibe öntöm. /hosszúkás zománcos tepsi/

Előmelegített sütőben 40-45 percet sütöm 200 fokon.

Kihűlés után tetszés szerint szeletelem.


Finom,lágy süti.


Fogyókúrázóknak ajánlom....

4. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - 989e88d9e5)
2011. ápr. 8. 18:50
Jó ötlet ez a fórum,örülök,hogy feltetted.
2011. ápr. 8. 18:49

Különleges hústekercs



/Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény /


Hozzávalók:


személyenkét 2 szelet hús /karaj,s.comb,csirke v. pulykamell/

sajt

sonka

tojás

zabkorpa

burgonyapüré pehely

tej

olaj



Elkészítés:


A húst vékonyra kiverem,sózom.

Minden szelet húsra teszek egy szelet sajtot és egy szelet sonkát.

/Ha még finomabbra szeretnénk,akkor lehet rátenni pluszban kolbászkarikát,vagy gyümölcsöt,vagy gombát,vagy éppen ki mit szeret./

A betöltött hússzelet mindkét oldalát behajtom a töltelékre,és utána tekerem fel.

A tojást felverem kevés tejjel,a zabkorpát és a burgonyapüré port feles arányban összekeverem.

Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok.


A tekercseket először a tojásba,majd a zabkorpás keverékbe forgatom,és az olajozott sütőedénybe teszem szépen sorba.

Sütés előtt a tetejüket is befújom kis olajjal.

200 fokra előmelegített sütőbe teszem a fóliával lefedett sütőedényt,és kb. 3/4 órát fedetten sütöm.

Leveszem a fóliát,és hagyom még kb. 1/4 órát sülni a tekercseket.

A sütés befejezése előtt reszelt sajttal is megszórhatjuk a tekercseket.


Sültburgonyával,rizzsel,vagy zöldségkörettel is nagyon finom.

2. 745c235007 (válaszként erre: 1. - 989e88d9e5)
2011. ápr. 8. 18:39

zabpehely fasírt:


Hozzávalók:

25 dkg zabpehely

3 db tojás

fasírthoz való fűszerek, ki hogy szereti

1 db erőleveskocka


Elkészítés:

A zabpelyhet egy tálba tesszük és a felforralt erőlevessel leöntjük. Hagyjuk kihülni. A zabpehely megdagad és teljesen magába szívja az erőlevest. Ettől nagyon jó íze lesz! Amikor kihült, beletesszük a tojásokat és fűszerezzük kedvünk szerint. A masszából pogácsákat, vagy rudakat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.


Hidegen is nagyon-nagyon finom, salátákkal, főzelékekkel... és nagyon-nagyon laktató! :))


van aki zsömlét is tesz bele, Én nem szoktam!!

2011. ápr. 8. 18:25

Sziasztok!

Szeretettel várom mindenkitől a laktató és egyben egészséges ételek receptjeit.

Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook