Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Lakcímkártya - település szintű fórum

Lakcímkártya - település szintű (tudásbázis)

1 2
31. Abigél121 (válaszként erre: 14. - Channa*)
dec. 8. 13:44

Kedves Channa!!!

Így lenne logikus, hiszen semmi mást nem akarunk csak a gyermekünk közelében lakni épp a beteges öreg korunk miatt.

Nyilván tulajdonjogot nem akarunk, hiszen eredetileg a ház a mi nevünkön volt, és mi írattuk az ő nevére, kifizetve egyuttal a másik 2 gyerekünket is.

dec. 7. 09:19
Szerintem már a fórumindító sem tudja mi a stájsz.
29. Channa* (válaszként erre: 27. - PöttyösPanka)
dec. 7. 09:09

Tehát,

"Történt ugyanis, hogy öreg szülőkként, a lányunk nevére írattuk a házunkat, amiben most mi élünk Albérlői státuszban." A saját házat a lányuk nevére iratták. Ez OKÉ, csak az albérlői státuszt nem értem. Kötöttek egy szerződést? Hogy lehet albérlői státuszban élni?

"Idő közben , bővült a családjuk és nagycsaládosként vettek fel babaváró + falusi CSOKOT is." Ezt úgy értettem, hogy az ajándékba kapott házra vették fel a csok-ot+babavárót, de lehet, hogy nem arra?

"Senki nem költözhet be .ill nem jelentkezhet be a címére.Holott épp miattunk vettek 2 generációs házat." Még is vettek másikat?

Ha oda költöznénk, CSAK TELEPÜLÉS szintü lakcím kártyánk lenne, ami automatikusan hajléktalannak számít.

"Remélhetőleg mire el tudjuk adni a házat , változik a törvény, DEILYET????," A szülőktől kapott házat árulják? Vagy a két generációsat?

dec. 7. 09:00

Na, èn meg azt nem értem.

Van még két fiunk.

Mégis a lányra van íratva a ház.

És a fiúk?

Pont mint az anyám.

Csak ő meg a kisfiára íratta.

Aztán az meg le se tojta.

Szép.

dec. 7. 08:10
Én úgy értelmezem, hogy van a szülők háza, amit a lányukra írattak. A lányuk közben vett egy kétgenerációs házat, amire felvették a CSOK-ot. Azt szeretnék, ha a szülők házát eladnák, és ők is a CSOK-os házba költöznének, ahova elvileg nem jelenthetik be magukat. De most úgy néz ki, hogy nincs vevő a szülők házára. Vagy valami hasonló, nem?
26. andi6020 (válaszként erre: 25. - Globus)
dec. 6. 20:19
Tök katyvasz az egész.
25. globus (válaszként erre: 22. - Channa*)
dec. 6. 19:49
Azt írta, hogy "miattunk vettek két generációs házat", akkor szerintem nem lakhatott még ott. Már ha erről a házról van szó.
24. andi6020 (válaszként erre: 18. - Abigél121)
dec. 6. 19:27

Mi az, hogy "meghatározott létszámu család lakhat benne"?

Meg milyen vevő mondott vissza, és mit?

dec. 6. 15:08
Épp akartam irni, hogy csak én nem értem mi történt?
22. Channa* (válaszként erre: 19. - Abigél121)
dec. 6. 15:00

Ezt már végképp nem értem!

A lányodnak ajándékoztad a házatokat és elköltöztetek valahová. Hová?

Majd a lányodék felvesznek csok-ot, babavárót, ezért nem lehetsz oda bejelentkezve?

Leírnád pontosan, hogy miről van szó?

21. Enissa (válaszként erre: 19. - Abigél121)
dec. 6. 14:01
Hova költöztetek, ahová nem lehet bejelentkezni? Idősek otthona?
20. Channa* (válaszként erre: 18. - Abigél121)
dec. 6. 13:51
Ilyen: "és csak a meghatározott létszámu család lakhat" nincs benne a törvényben, csak elidegenítési tilalom van, de mást nem láttam a törvénybe.
19. Abigél121 (válaszként erre: 12. - Channa*)
dec. 6. 13:38

hello Channa!!

Mindenképp ez lenne a logikus, hiszen mi ajándékoztuk a lányunknak a házat, amikor elköltöztünk.

Tulajdonjogra semmi szükségünk, hiszen elég idősek vagyunk, a férjem 77 én 73 vagyok.

Épp a cukor betegségünk és más velejáró szövődmény miatt szorulunk segítségre.

Amugy nem kell félnünk szerencsére van még 2 felnőtt fiu gyermekünk is, akik soha nem hagynák, hogy az utcán éljünk.És a lányunk se.

18. Abigél121 (válaszként erre: 12. - Channa*)
dec. 6. 13:29

A bankban adták ezt a felvilágosítást.

Bár most épp nem aktuális , mert a vevő vissza mondta.

Különben NEM a lányunk akar minket utcára tenni, csak van egy ilyen eszement törvény.

Ha felvették a falusi CSOK-ot, akkor 10évig nem adhatják el és csak a meghatározott létszámu család lakhat benne.

De valószínű felülbírálják ezt a törvényt, mert kinek lenne jobb több ellátatlan öreg kisnyugdíjas????

17. Biciklis_ (válaszként erre: 16. - Channa*)
dec. 6. 13:28
..vagy három.
16. Channa* (válaszként erre: 15. - Apeeng)
dec. 6. 10:21

Lehet, hogy kettő vagy több ember írogat erről a névről

Abigél első hozzászólásában azt írja, hogy 40 éves és babát vár. Utána meg már azt, hogy 51-ben született.

Kíváncsi lennék, hogy ezt a fórumot a most 42 éves vagy a most 73 éves indította...

15. apeeng
dec. 5. 21:41

A kiíró sehol nem írta, hogy diplomás a lánya..az idős kisemmizettek ha ügyvédhez mennek, akkor annak az óradíja is több a nyugdíjnál.

ha valamelyikük(vagy mindkettőjük)járóképes, akkor ők keressék fel a Földhivatalt, és tegyék, amit tenni kell..

14. Channa* (válaszként erre: 13. - Asztanaviszta)
dec. 5. 18:28

Pontosan!

Tulajdonjogot nem lehet adni, azaz nem lehet senki más résztulajdonos, de a bejelentéssel semmi nem jár.

13. asztanaviszta (válaszként erre: 9. - Boldogzokni)
dec. 5. 18:18

Már írtam egyszer, de megismétlem.

A bejelentkezés semmilyen jogot nem ad az ott tartózkodásra.

Ha nem vagy tulajdonos vagy haszonélvező, akkor kalap, kabát..

dec. 5. 18:10

Ki mondta, hogy nem lehet bejelentkezned?

Én nem hallottam ilyen feltételről!

A bejelentést a tulajdonosnak kell aláírni, ezzel tulajdonjogot nem szerzel, így nem hinném, hogy bárki megtiltaná.

11. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Abigél121)
dec. 5. 17:31
Jól kijátszott a diplomás lányod. Az ész megáll.
10. Enissa (válaszként erre: 7. - Apeeng)
dec. 5. 16:05

Nem fiatalokról van szó, az egészségük sem a legjobb.

Tehát, jobb, ha képviseltetik magukat ügyvéddel, még mielőtt netán földönfutók lesznek öregségükre.

9. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Abigél121)
dec. 5. 15:57
Én úgy értelmezem, hogy a lányod befogadna, de a csok miatt nem jelentkezhettek be oda. Vagy ne jelentkezz ki a jelenlegi helyről, ahova be vagy, vagy jelentkezz be egy baráthoz, rokonhoz. Lakni meg attól még lakhatsz ott, hogy nem oda vagy bejelentve.
dec. 5. 15:35

Mégegyszer elolvastam a kérdést...nos a lányodék tettek ki, hogy csokhoz jussanak.

Amikor q nevükre irattátok, akkor kellett volna a haszonélvezetet bejegyezetni.

Jó olvasni az ilyen szerető gyermekekről.

dec. 5. 15:30

Itt valami nagyon nem stimmel.

Először is be kell ballagni a legközelebbi Földhivatalba, és vagy ingyenes betekintést, vagy tulajdoni lapot kell kérni.

Ha megállít egy rendőr, akkor mint hajléktalant lát?..na olyan nem lehet...

Szóval először is ti magatok kérjétek ep a telek tulajdonjogát igazoló tulajdoni lapot.

Nem kell ügyvéd, sem más, ti intézzétek. Néhány ezer Forintba kerül, de megéri.

Ebből kiderül hová hozza a mikulás a csokit.

Gyanítom, a szeretteitek kavartak be, de nagyon.

6. asztanaviszta (válaszként erre: 2. - Asztanaviszta)
dec. 5. 14:39

Kiegészítésként még annyit, hogy a bejelentett lakcím semmilyen jogot nem ad.

Ha nem vagy tulajdonos, vagy haszonélvező, a tulajdonos bármikor kitehet az ingatlanból.

5. globus (válaszként erre: 1. - Abigél121)
dec. 5. 14:27
Gondolkodj, kérj szakértői segítséget. Az nem lehet, hogy valaki felnevel ennyi gyereket, végül az utcán végezze hontalanul. Ennyire jószívűen naiv ne légy.
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Abigél121)
dec. 5. 14:23
Babaváró meg CSOK felvétele előtt be voltatok oda jelentkezve? Az "Albérlői státusz"-t honnan vetted? Kétlem, hogy ez lenne írva bárhova.
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Abigél121)
dec. 5. 14:22

Abigél, a helyedben ügyvéd segítségét kérném, mert nagyon nem hangzik jól ez a megoldás.

A haszonélvezetet meg kellett volna hagynotok, szép a bizalom, de az élet annyira kiszámíthatatlan, bármi történhet a lányoddal, és mehettek amerre láttok.

2. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Abigél121)
dec. 5. 14:11

Előbb kell gondolkozni, utána cselekedni.

Haszonélvezetetek sincs a házon? Mert akkor tényleg hajléktalanok vagytok. A lányod bármikor kitehet.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook