Lakcímkártya - település szintű (tudásbázis)
Kedves Channa!!!
Így lenne logikus, hiszen semmi mást nem akarunk csak a gyermekünk közelében lakni épp a beteges öreg korunk miatt.
Nyilván tulajdonjogot nem akarunk, hiszen eredetileg a ház a mi nevünkön volt, és mi írattuk az ő nevére, kifizetve egyuttal a másik 2 gyerekünket is.
Tehát,
"Történt ugyanis, hogy öreg szülőkként, a lányunk nevére írattuk a házunkat, amiben most mi élünk Albérlői státuszban." A saját házat a lányuk nevére iratták. Ez OKÉ, csak az albérlői státuszt nem értem. Kötöttek egy szerződést? Hogy lehet albérlői státuszban élni?
"Idő közben , bővült a családjuk és nagycsaládosként vettek fel babaváró + falusi CSOKOT is." Ezt úgy értettem, hogy az ajándékba kapott házra vették fel a csok-ot+babavárót, de lehet, hogy nem arra?
"Senki nem költözhet be .ill nem jelentkezhet be a címére.Holott épp miattunk vettek 2 generációs házat." Még is vettek másikat?
Ha oda költöznénk, CSAK TELEPÜLÉS szintü lakcím kártyánk lenne, ami automatikusan hajléktalannak számít.
"Remélhetőleg mire el tudjuk adni a házat , változik a törvény, DEILYET????," A szülőktől kapott házat árulják? Vagy a két generációsat?
Na, èn meg azt nem értem.
Van még két fiunk.
Mégis a lányra van íratva a ház.
És a fiúk?
Pont mint az anyám.
Csak ő meg a kisfiára íratta.
Aztán az meg le se tojta.
Szép.
Mi az, hogy "meghatározott létszámu család lakhat benne"?
Meg milyen vevő mondott vissza, és mit?
Ezt már végképp nem értem!
A lányodnak ajándékoztad a házatokat és elköltöztetek valahová. Hová?
Majd a lányodék felvesznek csok-ot, babavárót, ezért nem lehetsz oda bejelentkezve?
Leírnád pontosan, hogy miről van szó?
hello Channa!!
Mindenképp ez lenne a logikus, hiszen mi ajándékoztuk a lányunknak a házat, amikor elköltöztünk.
Tulajdonjogra semmi szükségünk, hiszen elég idősek vagyunk, a férjem 77 én 73 vagyok.
Épp a cukor betegségünk és más velejáró szövődmény miatt szorulunk segítségre.
Amugy nem kell félnünk szerencsére van még 2 felnőtt fiu gyermekünk is, akik soha nem hagynák, hogy az utcán éljünk.És a lányunk se.
A bankban adták ezt a felvilágosítást.
Bár most épp nem aktuális , mert a vevő vissza mondta.
Különben NEM a lányunk akar minket utcára tenni, csak van egy ilyen eszement törvény.
Ha felvették a falusi CSOK-ot, akkor 10évig nem adhatják el és csak a meghatározott létszámu család lakhat benne.
De valószínű felülbírálják ezt a törvényt, mert kinek lenne jobb több ellátatlan öreg kisnyugdíjas????
Lehet, hogy kettő vagy több ember írogat erről a névről
Abigél első hozzászólásában azt írja, hogy 40 éves és babát vár. Utána meg már azt, hogy 51-ben született.
Kíváncsi lennék, hogy ezt a fórumot a most 42 éves vagy a most 73 éves indította...
A kiíró sehol nem írta, hogy diplomás a lánya..az idős kisemmizettek ha ügyvédhez mennek, akkor annak az óradíja is több a nyugdíjnál.
ha valamelyikük(vagy mindkettőjük)járóképes, akkor ők keressék fel a Földhivatalt, és tegyék, amit tenni kell..
Pontosan!
Tulajdonjogot nem lehet adni, azaz nem lehet senki más résztulajdonos, de a bejelentéssel semmi nem jár.
Már írtam egyszer, de megismétlem.
A bejelentkezés semmilyen jogot nem ad az ott tartózkodásra.
Ha nem vagy tulajdonos vagy haszonélvező, akkor kalap, kabát..
Ki mondta, hogy nem lehet bejelentkezned?
Én nem hallottam ilyen feltételről!
A bejelentést a tulajdonosnak kell aláírni, ezzel tulajdonjogot nem szerzel, így nem hinném, hogy bárki megtiltaná.
Nem fiatalokról van szó, az egészségük sem a legjobb.
Tehát, jobb, ha képviseltetik magukat ügyvéddel, még mielőtt netán földönfutók lesznek öregségükre.
Mégegyszer elolvastam a kérdést...nos a lányodék tettek ki, hogy csokhoz jussanak.
Amikor q nevükre irattátok, akkor kellett volna a haszonélvezetet bejegyezetni.
Jó olvasni az ilyen szerető gyermekekről.
Itt valami nagyon nem stimmel.
Először is be kell ballagni a legközelebbi Földhivatalba, és vagy ingyenes betekintést, vagy tulajdoni lapot kell kérni.
Ha megállít egy rendőr, akkor mint hajléktalant lát?..na olyan nem lehet...
Szóval először is ti magatok kérjétek ep a telek tulajdonjogát igazoló tulajdoni lapot.
Nem kell ügyvéd, sem más, ti intézzétek. Néhány ezer Forintba kerül, de megéri.
Ebből kiderül hová hozza a mikulás a csokit.
Gyanítom, a szeretteitek kavartak be, de nagyon.
Kiegészítésként még annyit, hogy a bejelentett lakcím semmilyen jogot nem ad.
Ha nem vagy tulajdonos, vagy haszonélvező, a tulajdonos bármikor kitehet az ingatlanból.
Abigél, a helyedben ügyvéd segítségét kérném, mert nagyon nem hangzik jól ez a megoldás.
A haszonélvezetet meg kellett volna hagynotok, szép a bizalom, de az élet annyira kiszámíthatatlan, bármi történhet a lányoddal, és mehettek amerre láttok.
Előbb kell gondolkozni, utána cselekedni.
Haszonélvezetetek sincs a házon? Mert akkor tényleg hajléktalanok vagytok. A lányod bármikor kitehet.
További ajánlott fórumok:
- Elvesztek az irataim. Személyi, lakcímkártya, tb kártya. Mi ilyenkor a teendő?
- El szokták kérni a mentősök a lakcím és személyi igazolvány kártyát?
- Le jár a régi személyid amiben benne van a címed akkor is kell lakcímbejelentő lapot vinned a lakcím kártyához?
- Az Ideiglenes lakcímkártya visszavonható?
- Kell fizetni a lakcímkártya csináltatásért?(ideiglenes, állandó)
- Ideiglenes lakcímkártya igénylés