Lakásváráslás banki kölcsönnel... (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Mi most gindolkodunk házvásárláson. Holnap megyek megbeszélésre egy hiteltanácsadóhoz.
De van diákhitelünk. AZ mennyiben befolyásolja, hogy megkajuk e a lakáshitelt vagy sem?
És a másik. Ha gyeden vagyok, lehet adóstárs, ha közös lesz a tulajdon? CSak mert van aki azt mondja igen, van aki azt mondja nem.
Köszi a segítséget!
Ami a reklámokban van az csak egy jó marketingfogás.Szerintetek kaphat valaki 20 millió forintot önerő vagy fedezet nélkül?Nem!Sajnos a legtöbb ember azzal megy be a bankba,hogy Ő ezt hallotta-meg azt mondták a tévében.
Nem értem az embereket.
A gyerekek megkapták végre, de még egy utolsó bakit mindig csináltak. Az ő számlájukra utalta a bank a pénzt, holott a vevő számlájára kellett volna.
Szóval mi minden menetben kifogtunk valami késleltető hibát!
...hát nekünk sikerült hála Istennek elég könnyen megkapni a hitelt....de ehez,egy jóó tanácsadó is hozzájárult...
:)))
Nem csak ti fogtátok ki...
A reklámokban olyan jól hangzik amit mondanak a valóságban nem így van.Nagyon hosszadalmas,és lehet,hogy elutasítják.
Hát igen a közalkalmazottak a jó adósok!
Bár ott sincs rá garancia, hogy nem billentik fenéken egyik napról a másikra!
Én csak azt nem értem, hogy folyamatosan küldözgetik a hitelkártya igénylő lapokat, meg folyószámlahitel igényléseket. Ahhoz jó adós vagyok?
De hogy 1 milliót felvegyek házfelujitásra, arra már nem vagyok jó adós?
Ha jól emlékszem az volt a papíron, hogy nem stabil a cég.xy-óta működik stabilan, nyereségesen stb.(le sem írom mivel foglalkozunk mert, így felismerhető lennék,működés alapján) Szerintem inkább, még mindig az számít, hol dolgozik az ember. Ezt a nő meg is mondta: BT? hát az nem stabil. Egy bankos mesélte amikor hitelt kínáltan kicsit később (akkor már nem kellett), hogy egy barátja hatalmas hitelt kapott, (ha jól emlékszem egy hatalmas számítástechnikai cég fejlesztője volt), éptkezett. Majd egyik napról a másikra elküldték, mert leépítés volt a cégnél. Bukta a házat, mindenét mert nem talált munkát elég hamar:(. Azért megkérdeztük,ki a jó adó? Hát a közalkalmazott, volt a válasz. Szerinted ma mi a biztos egy ember életében? Szerintem semmi, tehát így gondolkodni egy banknak, hogy BT, az nem komoly, meg stabil, nagyfokú tudatlanságra vall.Egyébként a bank neve R-el kezdődik.....
üdv
Hát bizony nem!
Én meg nem igazán kapok kölcsönt, mert egy kerestből nevelem a fiamat, és mindehol azt mondják, hogy ez kevés.
Szóval bezárul az ördögi kör.
62 éves, csak 2 évre vehetné fel a hitelt, aminek igy 50ezer/ hó lenne a havi törlesztőrészlete kb, és ez nem fér bele a 92 ezres nyúgdíjába sajnos, + megélhetés.
A legrosszabb eset, ha ingatlanvásárlásnál bevonnak + ingatlant, mert ilyenkor mindkét ingatlanra azt az összeget terhelik, amennyit felvettek, és ilyenkor sajna el van vágva az út mindenféle továbblépésre. Sajnos semmilyen javaslatom nincs, ha csak az nem, hogy kiváltjátok az öcséd hitelét, és felvesztek egy nagyobb összeget, de ennek akkora költsége van, hogy az 1 misinek elmenne a fele, valamint gondolom ilyen szinten a tesóddal sem szeretnél közösködni.
92 eFt. a nyugdija és 62 éves.
Ingatlanfedezetes azért nem jó szerintem, mert tavaly az öcsémék házvásárláshoz vettek fel hitelt, az anyuék házára terhelték a jelzálogot.
Szia!
Személyi kölcsönre nem sok esélyetek van. Mennyi apukád nyugdíja? És hány éves? Ingatlanfedezetes hitel nem lenne megoldhatóbb? Sokkal egyszerübb, és biztosabb, és akár jövedelemigazolás nélkül is feltudnátok venni.
Szia Zsanett.
Mi jövőre szeretnénk felvenni kölcsönt házfelujitásra /személyi kölcsön/ a fater nevére, mert neki viszonylag jó nyugdija van.
Szerinted mennyi esélyünk van 1 millára, nyugdijassal?
Kedves zsanett32,
minden elismerésem a tied. 14 bank termékeid ajánlod! Felteszem, az általad ajánlott bankok összes termékét ajánlod, és mindegyiket pontosan tudod, hogy melyik miért lehet jó választás. Ha csak bankonként 4 (ennél gyakran több van) alap lakáshitelterméket számolok, az 56 hitelfajta. És Te állandóan képben vagy, hogy melyiken milyen változtatást hajtott végre a bank... Hát nem semmi. Becsüllek érte.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki a 2011-es Gyes és Családi pótlék postai, illetve a banki utalás időpontjait?
- Ha lenne 1 M Ft-od, mibe fektetnéd be? Ingatlan? Banki lekötés? Üzlet? Egyéb?
- Fundamenta azonnali áthidaló kölcsönnél, hogy alakulnak a törlesztő részletek?
- Provident kölcsönnél hány nap múlva érkezik a számlára a pénz?
- Otp kölcsönnel vásárolt lakás után hány évig vehető igényybe az adó visszatérítés?
- Személyi kölcsönnél a bank a munkáltató által leigazolt jövedelmet veszi alapul, vagy a bankszámlára érkezettet?