Labor -és spermaértékek-mi lehet az oka a sikertelenségnek? (beszélgetés)
A hormonertekeim jok voltak, utana csinaltattam meg az 3 pontos vv-t maganban. Utolag forditva kellett volna. Az eredmeny eleg rossz lett, laikuskent is lattam. Kerestem egy dokit, aki rendbe tett!
Visszagondolva: tulsuly (160/70 voltam,5 ho alatt 19 kg-t fogytam).
Belul van. Az ehgyomi inhizulin keves, kell melle egy 60 es egy 120 perces ertek is vercukorral egyutt. 5-ig idealis egyebkent a 0 perces.
Nekem kezeles hatasara 5.honapban sikerult teherbeesni
Szia!
Először is a legfontosabb, hogy ne adjátok fel semmiképp! :) Tudom, hogy ez sablonszöveg, de hidd el, hogy ez a legfontosabb!
Közel 6 évig küzdöttünk, hogy legyen babánk, jelenleg egy ikerpár van a pocakomban már 20 hete. :) Végül lombikkal sikerült, de azért elég sok vizsgálat volt az évek alatt.
Attól, hogy az éhgyomros inzulinod jó, még lehet inzulinrezisztenciád. Terheléses inzulin és vércukor vizsgálat kell ahhoz, hogy ezt kiderítsd. Emellé egy teljes hormonkép is kelleni fog, nem elég annyi, amennyit írtál. Ez a két vizsgálat vérvétellel történik és endokrinológus tud rá beutalókat adni. Tehát javaslom, hogy keress fel egy endokrinológust! Ha budapesti vagy, akkor tudok ajánlani egyet, ha szeretnéd! :)
Nálam például a legfőbb ok az IR volt és az, hogy kórosan alacsony volt a D-vitamin szintem.
Amit célszerű még megcsináltatnotok, az az összeférhetetlenségi vizsgálat, ugyanis lehet, hogy a tested olyan anyagot termel, ami megöli a kiskatonákat azonnal, így esélyük sincs eljutni a célba. A barátnőmnél ez volt, ma már boldog anyuka, nekik "csak" inszeminációra volt így szükségük. :)
De jó, akkor van remény! Olyan érdekes, h nem tudják mi mitől van.....
Ird meg mit mutatott a teszt, drukkolok :)
IR hogy derült ki? Nekem 8as az inzulinom, külön IR nem volt, ettől még lehetek inzulinrezisztenciás, h ez elvileg jó érték?
egy inzulinérték nem mutat meg önmagában semmit
Inzulinrezisztencia vizsgálat kell
és trombofília-panel
(azt hiszem, már javasoltam ezeket egy előző fórumodban. Lépni kéne....)
Kifejezett IR nem csak sima inzulin.
Csak progi volt 21.napon.
Köszi a linket!
inzulinrezisztencia- vizsgálat volt?
az andrológus mit mondott a férjed eredményiről? [link]
(szerintem vitaminokkal fel kéne turbózni egy kicsit a párod)
21. napi vérvétel volt? vagy csak a progeszteront nézte akkor?
Kérlek segítsetek jók ezek az eredmények?
3.napi vérvétel:
TSH: 1,64
FSH: 6,37
Prolaktin: 480
Inzulin: 8,4
Prog: 65,07 21. napon
15 hónapja próbálkozunk :( most megyünk meddőségibe is mert a nőgyógyász feladta.Szte ezek jók és nem tudja mi az ok. Átjárhatóak a petevezetők is.
Sperma ph: 9, száma 25m/ml; nehezen elfolyosodo;
progresszív: 32%; nem progresszív: 10%; immobil: 48%
Köszönöm szépen aki már járatosabb és tud rájuk vmit előre nekem mondani.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- Kisfiamnak a labor eredménye nem lett valami jó, mi lehet a baja?
- Cicák sikertelen ivartalanítása lehetséges-e?
- A laborértékek szerint lehet vérszegény?
- Ebben az esetben lehet menni laborba?
- Olyan lehetséges, hogy az első félévben sikertelen tantárgyat a 2. félévben felveszem a ráépülőkkel együtt?