Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lábdagadás méhnyakrák esetén - hallott valaki ilyenről? fórum

Lábdagadás méhnyakrák esetén - hallott valaki ilyenről? (tudásbázis)

20. rora (válaszként erre: 18. - F4e7e8321e)
2019. júl. 31. 21:03
Köszönöm mindenkinek a választ! Nem találgatni akarok, csak érdekelt hallott-e esetleg valaki ilyenről.
19. Channa* (válaszként erre: 4. - Rora)
2019. júl. 31. 20:41

Ha neked jobban esik a méhnyakrák, akkor gondolj arra, de nem hiszem, hogy az a bajod. Ahogy Zsófi is írta lehet egy sima megerőltetés is, és amit te említettél, a nyiroködéma is lehet és még sok-sok minden miatt lehet nem szimmetrikus a dagadás.

Nyiroködémát is ki tudják vizsgálni és van rá masszázs, illetve fáslizni kell. Ahelyett, hogy itt találgatsz, inkább menj dokihoz, ne csak a háziorvoshoz, hanem mebj tovább...

2019. júl. 31. 18:35

Ha méhnyakrák lenne, akkor az én logikám szerint:

- Nem csak a lábfejed dagadna, hanem az egész lábszár (mivel elvileg előrehaladott állapotban a duzzadt nyirokcsomó vagy daganat nyomhatja az eret, emiatt csökken a vérkeringés az adott oldalon)

- Ha már duzzanatot okoz, akkor minden valószínűség szerint rég lenne más tünete

- Nőgyógyász látja, ha méhszájseb van, vagy daganat. Ha nem lát/ott semmit, akkor igen kicsi a valószínűsége, hogy a belső részen akkora daganat van (ami nem látható), hogy lábduzzadást okoz.

Leggyakrabban helyi eltérés, megerőltetés okozza, de mindenképpen járj utána!

Egy egészen banális ok pl. új cipő, emelt sarokkal. (ekkor is lehet asszimetrikus).

17. fincsi5 (válaszként erre: 8. - 0adc8842b1)
2019. júl. 31. 17:40
Ha pedig nem múlik, akkor méhnyakrák, ugye? DD
16. Amaunet (válaszként erre: 12. - Rora)
2019. júl. 31. 16:18

Az orvosok majd megállapítják az okát.

Itt csak találgatás folyik, meg a példálózás, de minden ember más és nem biztos, hogy ami Vas-megyében Mari néninek, az okozza a te lábdagadásodat is.

Csak riogatjátok itt egymást!

15. Guruljka (válaszként erre: 10. - 0adc8842b1)
2019. júl. 31. 13:03

Menjen el?

Kérjen rá beutalót. Én nem kaptam.

2019. júl. 31. 13:00
Nagyanyámnál a méhnyakrák pecsételő vérzéssel jelentkezett. A lába nem volt dagadt soha, a betegség előrehaladtával sem.
2019. júl. 31. 12:59
Nekem is dagad néha a bokám, kicsit a lábfejem is. Az ortopéd orvos azt mondta, ezt okozhatja a csontok deformitása is (bütyök, kalapácsujj).
12. rora (válaszként erre: 11. - Pteri)
2019. júl. 31. 12:57

Ortopédiára elküldött, azt is nézte, hogy biztosan nem trombózis gyanús-e, de csak a lábfej a dagadt.

Meg a nyirokcsomók is fájdogálnak néha lágyékrészen. Tudom sok mindentől lehet, csak olvastam valahol a 2. pontban is felsorolt tüneteket, és eléggé megijedtem.

Holnap megyek hasi UH-ra, rákszűrés meg két hét, mire kiderül.

11. pteri (válaszként erre: 10. - 0adc8842b1)
2019. júl. 31. 10:11
Így igaz. Ne hagyd annyiban. A háziorvosnak nem azt kellene megmondani, hogy mi nem okozza, hanem kideríteni, hogy mi okozza. Pl.küldjön angiológiára, orthopédiára. Menj vissza és kérjed szépen, hogy járjatok már utána mi ez?
10. 0adc8842b1 (válaszként erre: 9. - Rora)
2019. júl. 31. 09:51
Nem kell mindkét lábon jelentkezni. Ahol esetleg ha nem is vérelzáródás van, de egy plakk kialakul, az ott szűkíti a véráramlást. Ebből lehet trombózis. Menj el egy Angiológiai (dopleres)vizsgálatra, ahol UH.-al végig nézik a lábat.
9. rora (válaszként erre: 7. - Pteri)
2019. júl. 31. 09:26
A keringési zavar is mindkét lábon jelentkezne... Melegtől nem, mert régóta van és nem javul amikor hűvösebb az idő.
2019. júl. 31. 08:51
Valaki mondta, hogy dagadt a lábad, biztosan méhnyakrák? A lábdagadás a melegtől is van, alacsonyabb a vérnyomás, sűrűbb a vér. A LIOTON 1000 NE/g gél 100g. heparint tartalmaz (vérhígitó). Be kell vele kenni a láb duzzadt részét 2x naponta. Ha elmúlik tőle, akkor az van, amit írtam.
2019. júl. 31. 07:56
Inkább keringési elégtelenség. De a boka , lábszéar nem dagad?
6. rora (válaszként erre: 5. - Cicaaa65)
2019. júl. 31. 06:59

De hát mire utalhat?? Azt mondja a háziorvos, nem nyiroködéma. Antibiotikumtól nem múlt el. Veseprobléma a laborból kiderülne, de az teljesen jó.

Volt valakinek hasonló problémája? Csak a bal lábfej, lassan két hónapja...

2019. júl. 31. 05:56
na nem arra utaló jel a lábdagadás..
4. rora (válaszként erre: 3. - Channa*)
2019. júl. 31. 05:05
Ezek úgy tudom tudom kétoldalit okoznak,nekem pedig csak az egyik oldalon van. Voltam már orvosnál, csak érdekelne valaki találkozott-e már ezzel.
3. Channa* (válaszként erre: 1. - Rora)
2019. júl. 30. 20:30

A lábdagadást okozhatja egyszerű vízvisszatartás is, ha kicsit több ropit eszünk, vagy vese probléma, szívelégtelenség, stb. is.

Miért pont a méhnyakrák?

2019. júl. 30. 18:11

az alábbi tünetek figyelmeztethetnek a méhnyakrák jelenlétére:

pecsételő vérzés

fájdalmas szexuális együttlét, akár vérzés kíséretében (kontakt vérzés)

fájdalmas vizeletürítés (előrehaladottabb állapotban)

kellemetlen szagú, sárgás hüvelyi folyás

hasi görcsök

lábfájdalom-és dagadás (előrehaladottabb állapotban)

fogyás (előrehaladottabb állapotban)

inkontinencia, veseproblémák (előrehaladottabb állapotban)

[link]

De ezt bárki meg tudja keresni.:)

1. rora
2019. júl. 30. 17:47

Sziasztok!

Kérdésem az lenne hallottatok-e olyanról, hogy valakinél a méhnyakrák kísérő tünete lábdagadás volt?

Köszönöm előre is!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook