Kutyakozmetikus szeretnék lenni (beszélgetés)
Szia! :)
Szerintem ha belül úgy érzed, hogy váltanod kell, akkor az a jó döntés és ha ezt akarod csinálni, akkor az ne akadályozzon meg benne, hogy mit szól a szomszéd!
Viszont gyakorolj majd sokat, mert csak akkor lehetsz jó kutyakozmetikus szakember!
Remélhetőleg a tanfolyam és a suli jó lesz, mert nekem az a bajom a mostani képzésekkel, hogy mindegyik csak papírt ad, de a szakmát nem ott lehet elsajátítani, mert mindenhol önálló gyakorlatot kérnek, amit magadnak kell megszervezned/megszerezned. De persze azért a sok pénzt elkérik a semmire....
Te legalább tudod, hogy mit akarsz és akkor már csak tenned kell érte!
Azért kivi lennék, hogy a családod és a kollégáid hogy fogadják a hírt és mikor fogod elmondani nekik! :)
Meg a tanfolyami élménybeszámolódra is kíváncsi vagyok!
Én drukkolok neked, és megértelek..., HAJRÁ!!! :)
Mindenképpen először csak másodállásban végezd, vagy ne'adjisten feketén kezd. Sok sok idő kell ahhoz hogy az ember kiépítse a klientúráját.
Ha nekem valamiért váltanom kellene akkor csak is a fodrászatot tanulnám ki, és házhoz járnék. Relative kevés befektetéssel napi 4-5 vendéggel azért el lehetne éldegélni. Persze itt is előbb a biztos munka mellett csinálnám és ha már van annyi munka hogy lehessen csak erre alapozni, csak és kizárólag akkor hagynám ott a jelenlegit.
Szia Lyra!
Nagyon becsülendő dolog, hogy beláttad nem tudod folytatni a tanári pályát. Az embernek az egész életére kihatnak az iskolai évek.
Kutyakozmetika: Türelem az állatkákhoz is kell és fizikailag is nagyon megterhelő. Akadnak harapós kutyák is és "hülye" gazdik is.
A vendégkört nem olyan nehéz kialakítani, ha valaki jó kutyakozmetikus. Mi már a 4. kozmetikushoz járunk, akivel végre elégedettek vagyunk. Szépen nyírja a kutyát, türelmes, kedves vele. Tiszta, gyors.
Az emberek szeretik annyira a kutyáikat (legalábbis legtöbben), hogy kozmetikushoz és állatorvoshoz is elviszik inkább messzebbre is, ha ott jobb az ellátás.
Remélem, hogy beváltja a pályamódosítás a hozzá fűzött reményeid és örömöd leled benne. :-)
Pályaváltásról nincs tapasztalatom, én 30 évig megmaradtam a sajatomban, igaz, mindig tovább képezve magam.
De kutyakozmetikust ismerek néhányat.
Az ő elmondásuk szerint nagyon nehéz a vendégkört kialakítani kezdőként, évekbe telt, mire eljutottak oda, hogy napi két három nyírás biztosan meglegyen, és akkor mellette még a drága eszközöket állandóan megvenni, ha az ember igényes és jó munkát akar végezni.
Eszemben sincs lebeszélni, tetszik, hogy nyitott vagy a váltásra. Csak sztem nem ez az a szakma, amiből évekig csak úgy meg lehet élni.
Mintha csak Szederkét olvastam volna. Éppen valamelyik nap beszélgettünk egy ilyen vagy ehhez hasonló irányváltásról, bár az ő konkrét döntése még nem született meg. Bizonyos dolgoknak azért már ő is utána járt.
"Ha nem mondhatom el senkinek..." fórumban olvashatsz róla, ill. ott megtalálod Szederkét is.
Szia! Nekem írhatsz nyugodtan. Bátor dolog, hogy változtatsz, sokan nem képesek, vagy nem hajlandóak rá, inkább maradnak a kis megszokott komfortzónájukban, mert azt biztosnak érzik.
A kutyakozmetikus szakma nagyon jó, nyilván sok mindenen függ, hogy mennyi hasznot fog hozni (hol nyitod a szalont, milyen jól marketingeled), de semmi se lehetetlen. :) Egyszer én is agyaltam rajta, hogy pályát váltok, és elmegyek kutyakozmetikusnak, de aztán rájöttem, hogy a saját pályámon belül kell munkahelyet váltanom. :D
Sziasztok!
Nem tizenéves pályaválasztó vagyok, hanem már jóval idősebb. Tizenéves tanári pálya van mögöttem. Sajnos mostanra az idegrendszerem kikészült, a gyerekszeretetem már csak nyomokban van meg. Nincs már okom és késztetésem a pályán maradásra.
Évek óta agyalok, hogy mi mást is szeretnék csinálni, ha végre leszállok a katedráról. Most döntöttem. Befizettem egy kutyakozmetikus tanfolyamra. Januárban kezdődik. Fél évig tart. Nyáron levizsgázhatok, utána nyithatok egy üzletet és belevághatok.
Nincs senki a közelemben akinek ezt el merem mondani. Sem a családom sem a munkatáraim...
Itt mondtam csak el. Valakikkel szeretnék beszélgetni erről...hátha más is van, volt, lesz hasonló cipőben...