Különleges nevű babák/gyerekek (beszélgetés)
A Tília még szerintem nem is olyan rossz és a jelentése is kellemes (hársfa). Az Izadóra az 1900 környékén volt divatban.
Mondjuk a René Phinnaeushoz már azért speciális lelkivilág szükségeltetik. Phinnaeusnak Julia Roberts kisfiát hívják, aki a névválasztásával sikeresen meglepte a furcsaságokhoz szokott amerikaiakat is.
Nagynéném általánosban tanítónő. Mesélte, hogy manapság a hagyományosabb nevű gyerekek számítanak kuriózumnak.
A nagyfiam 16 éves,Milánnak hívják.Akkor még nem nagyon volt divatba ez a név,így nem győztük magyarázkodni,hogy apuka nem foci rajongó,nem azért kapta ezt a nevet.
A kislányom Mirtill.Szintén magyarázkodás,hogy nem a Harry Potter hatása miatt.A Mirtill nevet akkor hallotta a férjem anno 13 éve,amikor a 2.gyerekünket vártuk.Ő akkor elhatározta,ha lány lesz csak Mirtill lehet.Fiú lett.A 3.gyereknél csakis ez a lány név jöhetett szóba.Ő már tényleg Mirtill lett.Hisztis Mirtill.:D
Ezt nehéz lesz különlegességben felülmúlni. ..
Még néhány fura név, az ismerőseim körében hallottam:Lieselotte,Gwendolin és Tília...meg Izadóra...aki ezeket kapja....
Pedig szép nevek...
A Nadin (eredetileg Nadine) női, a Miron pedig férfinév.
Hát ha már különleges nevek...pont itt a hoxán olvastam René Phinnaeust (remélem jól írtam) és Eduarda Mariát. ..valaki mintha ilyen nevet akart volna adni a gyerekeinek.Különlegesek,az biztos...de vajon mit szólnának hozzá a gyerekek,akiknek viselniük kell?
Szerintetek?
Köszönöm, pedig köztudomású, hogy bunkó vagyok :)
Tényleg nem néztem vissza, elnézést, ráadásul az se tűnt fel, hogy kis kezdőbetűvel írtad.
az én kislányomat Védának hívják. :)
nem nagyon lehet ilyen nevű lánykákról hallani! :)
Csak egy dalocskában :)
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- Volt-e valami különleges „jel”, amiből megtudtad, hogy babát vársz? (Még a teszt előtt.)
- Neked milyen különleges képességed van?
- Mi a véleményetek egy nem valódi (hamis Prada táskáról), vannak-e különleges ismertető jelei?