Különleges fóbiák (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Különleges fóbiák (Napi érdekes)
Sajnálom!
Az emberek irtó gonoszak, meggondolatlanok tudnak lenni egymással.
Én mindig igyekszem a másik oldalt is megérteni, belegondolni magam a helyzetébe.
És olyat sosem tennék (szándékosan), ami nekem sem esne jól.
Mondanám, hogy "engedd el", de én sem tudok sajnos sok mindent és mondani "könnyű" ezt.
Kedvelem a lányod:)
Erről már olvastam, hogy gyerekkorban kiélt... nem is tudom minek hívjam "kínzás". Felnőtt korban nyugodt, békés ember.
Bár én nem már gyerekként is azt tanítottam a gyerekeimnek, hogy ne bántsák az álatokat.
Kivétel (szúnyog, poloska, légy).
Uhhh, ez szörnyű lehet, sajnálom.
Én sem bírom a hányást, de közel sem ilyen durva.
Én is szoktam mondani, hogy egyszer hányok utána még többször a rosszullét, undor miatt. Másét sem bírom.
Tényleg? Gyerekkorunkban szerettünk játszani azzal, amit a macska megfogott.
Én a büdös poloskákat rühellem nagyon, valamint félek a tavaktól, tengertől, hajózástól.
Gomb fóbia, nem félelem, inkább undor, és csak a fel nem varrt/leesett gombok okoznak nálam már-már hányingert.
A legrosszabb a régi csontfehér inggombok, ágynemű gombok.
Ha varrattam régen ruhát/kosztümöt soha nem klasszikus gombokkal oldottam meg a "kihívást".
Jav. : ott HALOK meg
(Kedves Hoxa, a hozzászólások javítási lehetőségen dolgozhatnánok picit 🥰)
Nekem emetofóbiám van, azaz a hányástól való irracionális félelem. Régebben is rettentően utáltam hányni (nyilván, senki nem szeret,de nálam ez az átlagnál erőteljesebben és durvábban mutatkozik) de ez nem olyan régen kezdődött,hogy mostanában ha valamitől hánynom kell, akkor olyan szinten rosszul tudok lenni és szó szerint pánikolok a hányingertől, hogy az ájulás szélén vagyok. Legutóbbi ilyen esetnél mentőt kellett hívni mert már estem össze, és lilult el a szám, azt hittem ott hálók meg. Aztán hirtelen sugárban kihánytam amit ki kellett, és hipp-hopp el is múlt az ájulásérzet, vissza is mondtuk a mentőt.
Van írás erről a neten, valószínű hogy a hányás feletti kontroll elvesztésétől való tudatalatti félelem az, ami okozza.
Ugrás a teljes írásra: Különleges fóbiák
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- Volt-e valami különleges „jel”, amiből megtudtad, hogy babát vársz? (Még a teszt előtt.)
- Neked milyen különleges képességed van?
- Mi a véleményetek egy nem valódi (hamis Prada táskáról), vannak-e különleges ismertető jelei?