Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :) (beszélgetős fórum)
két Horváth Gellértet is ismerek :)
Nem rokonok :)
Ezen kívül tényleg csak a Raksányi Gellértet hallottam.
Nekem is tetszik :)
Hogy tippet is adjak:
Gellért
Nagyon-nagyon ritka és szép. (Persze hogy kinek mi a szép, az ízlés dolga.)
Nekem borzasztóan tetszik a Salamon, de biztos egyesek azzal jönnének, hogy "zsidó név". Engem mondjuk nem izgatna.
Itt utána lehet nézni, milyen gyakori egy babanév:
Pl. a Sándor, András, Ferenc, József és társaik még mindig a 40 leggyakoribban adott névben voltak 2010-ben, egyáltalán nem különlegesek.
Szerintem érdemes megnézni itt, ha számít valakinek a gyakoriság-ritkaság.
Szia!
Az unokatestvérem fiát Boncának hívják, az enyémet Ébennek.Elsőre furcsa volt, de megszoktuk.
Olyat válassz, ami szépen cseng a vezeték névvel.
A magyar tudományos akadémia oldalán fent vannak az adható fiúnevek ábécé sorrendben, böngészd őket.Rengeteg ritka különleges van közöttük.
Belián:)
Ez szerintem igazán különleges!
Szia! Bársony Gergely?
A kisfiamnak is ez a neve, mármint Gergely:)
De szerintem még szép: Levente, Zsombor(bár ezekből már sok van),Áron,Bendegúz.
nem ezzel foglalkozom, de van itthon egy kis útónévkönyvem,és a neten fent van a hivatalos-most nézegettem sokat, mert a családban jön egy újabb baba.
az én kisfiamnak két keresztneve van:Ében Levente
Köszönöm a széleskörű tájékoztatást, régen olvastam már az utónévkönyvet, talán 12 éve is van már:))
Nagyon benne vagy a témában, ezzel foglalkozol, vagy csak érdekel?
A te gyerkőcödet hogy hívják, ha szabad megkérdezni?
minden név magyarnak számít, amit anyakönyveztetni lehet. amúgy a Bence és Bálint latin eredetű név.
de mondhatnék még régóta használt neveket, amik szintén idegen eredetűek, de lehet első hallásra ezek már fel sem tűnnek:
Ábel,Ádám,Dávid,Dániel,Gábor,János,Máté,Noémi,Tamara,
Eszter-héber nevek.
Adony,Apród,Bajnok,Bános,Bedő,Csató,Ete,Kardos,Kászon,
Zöldike,Szemőke,Rezeda,Helka,Evetke,Bolda-
ezek pedig magyar nevek-nekem mégis ezek hangzanak furcsán.
a vezetéknév sem dönti el a nemzetiséget!micsoda butaság egy névből leszűrni, ki magyar ki nem.aki itt él magyar állampolgár, akkor is ha a keresztneve, vezetékneve latin,görög,török,német eredetű.névből sem nemzetiséget,sem vallást sem semmit nem lehet levonni.Ha így lenne, akkor minden Mária,Éva,Ádám, stb. nyugodtan mondhatnánk zsidónak.Imre,Ödön,Oszkár,Linda-németnek,Melinda-franciának,Margit-görögnek,és így tovább...
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem egyáltalán nem tetszenek ezek a különös nevek:(
sőt, attól meg egyenesen meg tudok őrülni, mikor egy magyar gyereket külföldi néven hívnak:( (Dzsenifer, Szamanta, Kloé és társai) ráadásul nem is engedik anyakönyvezni az eredeti írásmóddal, csak magyarosítva. Nagyon gáz!
Én magyar vagyok, magyar gyerekeim vannak, Bence és Bálint.
Más persze, ha különböző nemzetiségűek a szülők és amitt nevezik idegen néven a babát, de akkor a vezetéknév is idegen hangzású.
Most nagy divat, hogy mindkét szülő vezetéknevét kapják a babák, így azonnal kiderül, miért is van olyan fura neve a bébinek:))
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- Volt-e valami különleges „jel”, amiből megtudtad, hogy babát vársz? (Még a teszt előtt.)
- Neked milyen különleges képességed van?
- 5 hónapos babának mit adjak enni? Reciket, tippeket szívesen fogadok.