Kullancs!!!Oltassak vagy ne? (tudásbázis)
A Lyme kór ellen nem véd, agyhártyagyulladás egy fajtája ellen, (ami egyébként kezelhető,) igen.
Mi nem oltatunk.
Javítok!
Hülyeséget írtam!!! A Lyme is baci!!!
Nagyon kicsi az esélye, hogy bármi mellékhatást is tapasztalhatsz oltás után.
A lányomnak semmi baja nem lett tőle. Viszont nagy fájdalmam, hogy csak egyetlen, az úgynevezett kullancs-encephalitis (kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás) ellen véd. A Lyme-kór ellen, ami egy vírus, sajna nem. (Bár arra nem jöttem rá mind a mai napig, hogy ha a Lyme-kórt vírus okozza, akkor mi a rákért AB-t kell ellene szedni, ha valaki megkapta...)
Attól függ, hogy mekkora a gyerek és melyiket kapja szuriban.
A mi doki nénink azt mondta, hogy 3-5 év a védettség. A lányomnak idén nyáron telik le a 3év, a fiamnak meg tavaly nyáron telt le (ő juniort kapott) és csak jövőre kell menjünk megint.
Köszönöm,meggyőztetek!!
Időközben elolvastam egy oldalt ezzel kapcsolatban és ott is irják,hogy teljesen veszélytelen.
Nem is tudom,hogy min pöcsöltem eddig!
Már látom vannak is válaszok!
Hány oltásra van szükség??
Amúgy meg köszönöm!
Sziasztok!!!
A 7 éves lányomat óvtam amennyire tudtam a kullancsoktól.Bio spray-k,krémek stb.
Ezek mellett mindig átnézem mivel olyan helyen lakunk ahol elég nagy a "kullancsveszély".
Most van egy macskánk,aki minden nap behoz 1-2 kullancsot a lakásba!Az oltásról viszont nem hallottam jókat!
Az oltóanyagtól lehet baja?
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a kullancs elleni védőoltásról?
- Volt már kullancs csípésed?
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Hogyan tarthatnám távol magamtól és a kertemtől a kullancsokat?
- Egy kullancs csak úgy magától kieshet egy állatból /kutyából/?
- Polybé tabletta szedése kullancsok ellen! - tapasztalatot, véleményeket kérnék