Külföldi fekete munkából származó jövedelem, hogy lehet legalizálni? (tudásbázis)
Nem félreétitek, nem akar semmi csalásba keveredni. Egyszerűen a kinti munkaadó nem jelentette és nem is jelenti be. Az itthoni fizetés sokszorosa nyomós érv a maradásra. TB fizethető munkaviszony nélkül is van europai egészségbiztosítási kártya, meg betegség biztositás.De a megkeresett pénz képezi a lakásvásárlás alapját( önrész) nincs állandó jövedelem így max jelzáloghitelhez juthat.
De már folyamatban van a megoldás:) köszönöm a hsz eket.
Igen, de ugye láttunk már karón varjút...
Azért elég gyanús lenne, ha Kiskun Üveg bt. megnyitva, és másnap Kovács Béla nevére már készülve is a húszmilliós számla. :D
Én nem arra gondoltam, hogy egy ház teljes árát számlázzák ki, hanem inkább arra, hogy a továbbiakban hogy sakkozzanak a pénzzel.
Úgy értettem ebben az adóévben:) elmúlt hónapokban.
És a szomszéd Béla miből fizette ki egy ház árát?
Még mindig jó lenne tudni a tevékenységi kört...
Mindegy, hogy papírron ki a vevő. A szomszéd Béla is lehet.
A jutott, az múltidő. Elvileg először kellene elintézni, hogy tudjon számlátadni, aztán jöhet a munka és a bevétel.
Már felemeltem a telt:)kösz
Menj el szakemberhez tanácsot kérni és kérj számlát!
A feketemunkából sehogy nem tud jól kijönni, és másokat is magával ránt :(
Köszönöm, de valóban gyakorlati tanácsot szakembertől várok.
Vegyen fel valamennyi kölcsönt, amit ha határidő előtt vissza lehet fizetni. Egy évig törleszt, aztán visszaadja. A többit meg az évek alatt összespórolta :D
Szerintem nagyot lehet vele bukni, ha beismeri külföldön feketén dolgozik, ráadásul lakást is tud belőle venni, csak óvatosan...
Annak kellene lennie másik oldalnak is, itt meg nincs. Jó lenne tudni mivel foglalkozik, mit dolgozott, hátha az adna ötleteket.
peh.hu/data/cms182520/4._fuzet___Maganszemelyek_kulfoldrol_szarmazo_jovedelmenek_adoztatasa__es_jarulekkotelezettsege.pdf
Jó barátunk a gugli:)
...mondjuk ez attól is függ most veszi e majd aztán a lakást vagy pedig már megvette és úgy kell igazolnia.....
Akkor itt minimum e.v. kellene hogy legyen és kamubevéttelként, mintha most jutott volna az összeghez, le kellene adóznia.
ja, a becsületes csaló:D
Elég gáz azért, hogy ilyen szituációkba sodorja az élet az embert, még aki becsületes akar lenni azt is. Mert gondolom nem a munkás mondta, hogy ááá, Főnök ne jelentsen be...
Hívd fel a NAV-ot, ők biztosra megmondják!
Úgy tudom ha külföldön nem adózott utána igen( ügyfelem ,és lakásvásárlás esetén visgálják a pénz származását) ezért kéne tudni mivel jár. Még nem volt dolgom hasonlóval..
Arra kérek választ főleg, adótanácsadóktól vagy könyvelőktől , ha külföldi jövedelem felete munkából származik és valaki bevalja itthon mennyi adót egyebet kell fizetni utána?
Külföldi fekete munkából származó jövedelem, hogy lehet legalizálni?
További ajánlott fórumok: