Krémes vaníliás tallérok recept
A Krémes vaníliás tallérok hozzávalói:20 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojásfehérje
22 dkg liszt
Töltelékhez:
16 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek rum
1 ek kakaópor
A Krémes vaníliás tallérok elkészítési módja:
A vajat robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot, a sót és a tojásfehérjét. 1 percig keverjük, egyre kisebb fokozaton, majd fokozatosan adagoljuk bele a lisztet. Ekkor már a legkisebb fokozaton. Az így kapott tésztát erős nylonzsákba kanalazzuk és tallérokat nyomunk vele egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 percig sütjük. Közben robotgéppel jó habosra kikavarjuk a krémet. Ha kész a süti, kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. Pár órát jó, ha pihen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. júl. 24. 20:31
A krémes vaníliás tallérok elkészítési módja és hozzávalói.