Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes vaníliás tallérok recept

Krémes vaníliás tallérok recept

A Krémes vaníliás tallérok hozzávalói:
20 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojásfehérje
22 dkg liszt

Töltelékhez:

16 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek rum
1 ek kakaópor


A Krémes vaníliás tallérok elkészítési módja:
A vajat robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot, a sót és a tojásfehérjét. 1 percig keverjük, egyre kisebb fokozaton, majd fokozatosan adagoljuk bele a lisztet. Ekkor már a legkisebb fokozaton. Az így kapott tésztát erős nylonzsákba kanalazzuk és tallérokat nyomunk vele egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 percig sütjük. Közben robotgéppel jó habosra kikavarjuk a krémet. Ha kész a süti, kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. Pár órát jó, ha pihen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes vaníliás tallérok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook