Közvetítő anyagok masszázshoz (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Közvetítő anyagok masszázshoz
Szerintem találsz neten recepteket, csak rá kellene keresned.
Egyébként egyszerű gyógyszertári krémalapba lehet keverni 100%-os illóolajokat, de azoknak is utána kell nézni, hogy melyik milyen bőrre jó.
Ha masszőr szeretnél lenni, ott ezeket is megtanítják neked.
Sziasztok!! Gratula a cikkhez, nagyon tetszik, hogy olajat vagy masszázskrémet érdemes használni, jó tudni, aki ezt a szakmát tanulta és dolgozik, mégha mellék állásban! :)
Én is szeretnék masszőrnek tanulni, tavaj volt róla szó, hogy elmennék, de magántanulóként (mert anyukám volt munkatársa a tanfolyam vezető), 30000FT-omba került volna, pedig csak 6 hónap lett volna a betanulási idő, meg hát kinek van most annyi pénze.......
Itt Vas megyében nem tudom kinél tudnék tanulni, és mennyi idő, mire végezni lehet a tanfolyammal? Ti meddig tanultátok ezt a szakmát? Hány forint volt hónaponként?
Szióka.
A nyirokmasszázs nem csak fogyasztásra jó,ill,nagyon sok mindenre ,de az külön meg kell tanulni,at is egy masszázsfajta.Két éve masszírozok,de folyamatosan tanulok is mellette.Igen a fizikai munkára is gondolok,mert fogyi masszázsnál nem csak a vendégem izzad hanem én is,de folyamatosan méreg telenitek én is,mert sajnos olyan gyógyszert szedek /tudod a családom betegséget hagyott rám nem pénzt:D/ami miatt folyamatosan figyelnem kell.Meg a fölösleges kilókat sem szeretném ,amik nagyon hamar felkúsznak már sajnos így 48 évesen,de nem mennek lefelé ogyan szaporán mint ahogy jönnek. A méregtelenítő recepttel gyakorlatilag mindent ehetsz,persze a mérték az nagyon fontos,de azt privibe irom le ha nem baj.
Ha jól emlékszem, a nyirokmasszázs nem csak fogyasztásra jó? Leírod milyen hatásai vannak még?
Mióta masszírozol? Azt hogy érted, hogy te is fogysz velük? A fizikai munkára érted, vagy betartod velük a diétát és a méregtelenítést?
Leírod a méregtelenítő kúrát? Hátha megjön a kedvem hozzá! Bár én ugyan nem eszek sok húst, mégsem tudom meddig bírnám nélküle?
Sziasztok.
Igen a talpmasszázst,reflexológia alapján végzem.
Fogyasztó masszázsnál,paprika,fahéj-as krémet használok ,és tekercselek.nyirok masszázzsal,a köpölyözésnél nagyon megkékül és fájdalmas.Természetesen , a vendégnek kell elsősorban akarnia,eldönteni-e,hogy végig csinálja -e vagy sem.Heti 3szori kezelés mellett egy hónap alatt 10-15 cm lehet lemaszirozni,persze ha odafigyel az étkezésre,meg megfelelő folyadékot /szénsav mentes ásványvíz,kiszámolható mennyire van szüksége a szervezetnek,/akkor nem csak centiben mérhető hanem kg is a fogyás.Van egy jó kis méregtelenítő receptem is . Van olyan vendégem aki fél éve járt hozzám,most már csak alkalmanként jön és nem hízott vissza egy dkg-sem.Nem utolsó sorban engem is formában tart a masszázs,mert én is fogyok a vendégeimmel ,ha szükségem van rá.
Hát én is úgy tudom, hogy igazából a masszázskrémek (pl. paprikakrém)segítenek! Na persze az igen erőteljes fogásoktól is összetörnek a zsírdepók, ha elég vizet fogyasztunk mellé, talán ki is ürül a vizelettel (a nyirokrendszer kiválasztja), de amint abbahagyja a páciens (néhány hét múlva), mivel már senki nem dolgozik helyette (és általában életmódot sem váltanak) visszagyűlik! Általában még több!
Zsuzska! Én meggyőzhető vagyok, írd le az érveidet és tapasztalataidat!
Fogyasztásra a nyirokdrenázs masszázst használod, vagy köpölyözöl?
Engem ez a fogyasztó masszázs érdekelne. Mi még azt tanultuk, hogy a masszázstól max a masszőr fogy. :) Svéd masszázs fogásait használod?
A talpmasszázst az reflexológia alapján végzed?
Szióka.
Ha csak talpmasszázs van akkor 25perc lábanként,és 800ft.Ha teljes testmasszázst kér a vendég,akkor 10 perc lábanként,és nem szoktam érte számolni semmit,ajándék.
Huuuu, neked jó sokféle "masszázstudásod" van :)!
Én is gondolkoztam a fejlődésen, készítettem házi véleménykutatást, de itt (Hajdúsámson) nem igazán van igény.
A talpmasszázsért mennyit szoktál kérni (ha nem akarod közzétenni, bocsi) és mennyi ideig tart?
sziasztok.
Frissitő,fogyasztó, svéd,arc,deloltázs,talp masszázst müvelem.Stella krémeket használom.Az olajjal nekem is az a tapasztalatom ,hogy nehéz vele dolgozni.Mentolos-kámforos krémeket én nem használok ,mert én azt tanultam ,hogy azzal csak kenni és nem masszirozni.Csatlakozom *csera* hoz a Rekongen krém szerintem nagyon jó.Másodállásban teszem , heti4-6 vendégem van.
Sziasztok!
Én is gyógymasszőr vagyok és svédmasszázst csinálok.
A masszázshoz Emspoma, vagy Rekongen krémeket használok. Van egy-egy alapkrém, illatmentes és enyhén citromos, ehhez szoktam még különféle hatóanyagos krémeket rendelni, persze legjobban az izomlazító, görcsoldó hatású eukaliptusz-kámfor szeretik. Létezik belőle, borsmentás, levendulás, apróbojtorjános, kamillás, nyír és paprika hatóanyagú.
Az Emspomából, regeneráló, bemelegítő és hűsítő krém is.
Forgalmaz ez a cég (Bio Holding) masszázsolajokat és géleket is, de az olaja nagyon híg, csak szenvedek vele :(!
Én heti 5-8 vendéget masszírozok, nem sok, de a "sok" :DDD gyerek mellett ez is jó!
Szia Erika!
Én is elvégeztem a gyógymasszőr-tanfolyamot, de nem dolgozok a szakmában. A férjemet szoktam nagyritkán megnyomeszulni. :))
Persze, nyogodtan írja mindenki hozzá a tapasztalatait, hiszen azért van, hogy okosodjunk. :)
Ez egyébként egy masszázselmélet tételem volt...
Én itthon édesmandula olajat használok, tuti, hogy 15-20 perc alatt teljesen felszívódik.
A kórházban, ahol a gyakorlat volt, a betegek hoztak mindenféle sz.r krémet. Volt ami már romlott volt...
Masszázskrémekkel nincs tapasztalatom. Ha tudsz valami jót, ne hagyj minket tudatlanságban! :)
Milyen masszázs csinálsz?
Szia Zsuzska!
Most jól megleptél te is :)! Vagy mellékállásként masszírozol?
Azért jó, hogy ennyi jószándékú ember van. Van még remény!
Sziasztok Lányok.
Nagyon tetszett a cikk,én is egyetértek vele,én is masszirozok,nagyon jó érzéssel tölt el amikor tudok segíteni egy fájós háton ,vagy csak ellazulni.
Szia Erika!
Nem hiszem el, hogy te is masszőr vagy :)?
Egy a nevünk, mindketten szeretjük az egészséges táplálkozást (a kefirt) és még a szakmánk is hasonló? Vagy csak hobbi szinten űzöd?
Nekem pénzkereseti lehetőség, de nagyon szeretem, hogy tudok másokon segíteni :)!
Jó a cikk, de a púdernél azért megjegyezném, hogy a masszőrnek hosszútávon egészségtelen, ezért a gyógyszállókban és fizikoterápiákon már nem használják.
Kiegészítésként még hozzátenném, a különféle masszázskrémeket. Én főként ezt használom, mert a vendégeim jobban szeretik, mint az olajokat.
Azt mondják az olaj után, zsíros tapintású marad a bőrük, míg a krémek (vizes bázisú, különféle hatóanyagúakat használok, pl. eukaliptusz-kámfor) tökéletesen felszívódnak. Azért van 1 vendégem, aki az olajat jobban szereti, mert neki a krém hideg!
Remélem nem veszed okoskodásnak, ez az én tapasztalatom és gondoltam megosztom veled!
Ugrás a teljes írásra: Közvetítő anyagok masszázshoz
További ajánlott fórumok:
- Egy adott ingatlant hirdethet több közvetítő cég is?
- Sopronban létezik hivatalos, külföldi munkát közvetítő cég?
- Erotikus masszázshoz tudtok zenét ajánlani?
- Beszélgessünk a Munkaközvetitő cégekről... "külföldre közvetítő munkaközvetitő cégekről"
- Ingatlan közvetítők
- Babysitter megbízható közvetitő irodák.Légyszi írjatok!