Közlekedés gyermekkorban (beszélgetés)
Mi olyan környéken lakunk,ahol 6 éves gyerekek simán bicajoznak az utcán, persze,csapatostúl.Mondtam a páromnak, mi majd azért ruházzunk be nekem egy görkorira,h lépést tudjak tartani(bicajozni nem nagyon szeretek).
Biztos túl parás vagyok,de engem 8 évesen a játszóról akart elrabolni egy pasi,tudat alatt ez is benne lehet,de én inkább megyek majd velük!
Amúgy a nővérem 9 éves fiát nem olyan rég ütötte el egy autó,mert okos gyerek szaladgált az úttesten!
A lényeg: függ a neveléstől és a gyerek érettségétől-szerintem!
Köszi. Büszke is vagyok rájuk.
Az önálló közlekedés egyelőre csak sötétedésig érvényes. Most, hogy már korán sötét van, értük megyek délutánonként. De tavasszal/ősszel kifejezetten szeretnek egyedül hazabattyogni :)
A kisebbik fiammal egyidős unokaöcsémet (pár házzal laknak odébb és ugyanoda járnak a gyerekek iskolába) nem engedik el sem egyedül, sem a fiaimmal. Ezt minden szülőnek magának kell felmérnie, hogy mire tartja felkészültnek a gyerekét.
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Elrabolták a gyermekkorom
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Mi akartál lenni gyermekkorodban?