Kövér macska (beszélgetés)
Ebben abszolút nem adok igazat neked. Mert pl egy panelban vagy kis lakásban bent tartott macska vagy kutya akinek nincs meg a mozgástere és unalmában csak zabál az bizony igen csak el tud hízni, mint pl a mamámnál. Vagy vannak idős gazdik is akik a halálba etetik a szerencsétlen állataikat mert azt hiszik azzal tesznek jót ha állandóan apró jutalom falatokkal tömik a kedvencüket.
Azt se felejtsük el hogy az állat is lehet cukor beteg.
Egyik ismerősőm pl nem tudta mitől hízik a macskája aki napi 2x kapott megfelelő enni valót az mellett szabad kijárása volt vadászott is, és egyre csak gyarapodott.Az állatorvos is már szóvű tette hogy fogynia kell a macskának mert nem lesz jó vége. Kiderült hogy a környék szomszédjai is előszeretettel etetik minden félével.
Az állatok nem emberek (szerencsére).
Őket nem lehet túletetni.
Ők csak annyit esznek, isznak, amennyire szüksége van a szervezetüknek.
A 7 kg-s cica nem ritkaság, az enyém is ennyi volt, sőt néha több is és 18. évében halt meg - nem a kövérségtől. Szerintem semmi gond a cicával sem és az etetésével sem.
Készülnek a télre - inkább ilyenre figyeljünk, mi emberek, hogy szerezzünk be sok-sok tüzelőt, mert a cicák hizlalják magukat! :D
Sziasztok!
Az én cicáim is kigömbölyödtek, kisdisznók lettek :-)
A mamacica ivartalanítva lett, a kölykök pedig májusi születésűek, de már kb egyforma a méretük. Sokat esznek most, az igaz, de szerintem ki is bundásodtak rendesen. Az enyémek csak kintiek.
Úgy látom ezek a macsekok nagyon hasonlóak :) kinti-benti cica, nem lehet neki nemet mondani, addig nyávog, amíg meg nem kapja a kajáját.
A lazacos konzerv a kedvence, de mindig van előtte mindig száraz kaja kiöntve.
Ha én nem adok neki még konzervet, akkor a páromnál nyávogja ki az újabb adagot :)
Nem hülyeség, a télre készülnek ezzel a szőrzettel, hízással.
Kitekat alutasakos,de csak az aszpikos....mártásosra azt mondja ezt edd meg te gazdi :) :)Száraz pedig Fit+fun ...az mindegy milyen ízesítésű.
Felváltva eszi a konzervet és a szárazat, mikor milyen kedve van.
A vadászattal szerzett zsákmány az már csak a desszert!:)
Nem lehet,hogy a papa túl eteti "garfildkát"?Az idősebbek hajlamosak erre puszta szeretetből!Van a környezetemben ismerős szitu! :)
Akkor hasonló habitusu a macskánk. :)
Hát az enyém csak hivatalból az enyém, gyakorlatban már apukámé, hosszú történet, hogy miért alakult így...
Szóval konzerveket eszik, LIDL fajtát, meg szárazból ivaratlanítottaknak való Purinát, de sajnos szinte csak a konzervet hajlandó megenni. Amikor velem élt, és én neveltem akkor úgy voltam vele, hogy ha éhes, akkor jó a száraz is. :) Na, akkor mondjuk nem is volt kövér... De akkor csak lakásban élt.
Hogy a konzervből apukám mennyit ad neki, azt nem tudom pontosan, mert nem látom. Már többször szóltam, hogy fogja vissza mindenképpen.
Te mit adsz neki?
Miénket szombaton mértem,öt kiló!Nem kövér,de rá is azt mondta a doki,hogy jól megtermett nagyfiú!!Nyáron viszont sokkal kevesebbet eszik! Kinti-benti macsek, Ő is vadászik.....bár mióta hidegebb az idő szívesebben melegszik a radiátoron!
Ha mehetnékje van meg sem tudnánk tartani bent....van hogy éjszaka megy ki.
Tiéd milyen kaját eszik?
Szeptembertől a mién is sokkal többet eszik!Nem mondasz butaságot, valóban azért esznek többet mert növesztik a téli bundát és a zsírpárnát!
Hány kiló most?
Igen, ő is követeli. Az egy dolog, mert nem ad neki az ember, de ha kint beszerzi, akkor oly mindegy. Ha meg egyáltalán nem adsz neki, az több szempontból is rossz.
A tiéd is kini macsek? A szeptemberi hízásnak az is lehet az oka, hogy felkészül a télre, vagy hülyeséget mondok?
Na ez egy nagyon jó kérdés...az én macskám szeptember óta rengeteget hízott...követeli a kajáját, rengeteget eszik.
Jó lenne valami ötlet tényleg:)
:) Más cica van az udvarban, sokat mozog alapvetően, csak nagyon kajás. Nagy fekete Garfield... Csak én féltem az egészségét.
A diétás táp jó ötlet, azt kipróbálom majd.
Persze, a gond csak az, hogy félig kinti macska. Kint pedig vadászik, madarakat fogyaszt el, illetve az udvarban lakó más macskáktól sokszor elveszi a kaját, akár el is veri őket.
A mozgással nincsen gond, a zabával igen. Ha mi kevesebbet adunk neki enni, akkor ő többet lop, vadászik értelemszerűen.
Sziasztok macskatartók!
Érdekelne, hogy van-e valami módszer egy kövér macska fogyókúráztatására, fogyasztására?!
Szerintem kövér a macskám, és én úgy érzem nem is kicsit. Tudtok valamilyen humánus módszert javasolni?