Kötelező nyelvóra (beszélgetés)
en is ketnyelvu voltam, vagyok, megsem volt velem problema az orakon. szerintem egy tanar is orul annak, ha valaki nincs lemaradva, nem problemas, sot mindent tud. nem hiszem, hogy azzal lenne a tanarnak gondja, hogy a gyerek hamar vegez a feladatokkal. es akkor mi van? nem egyedi eset.
valoszinu a magatartasaval van gond, azt pedig a szulo is tudja befolyasolni, ha elbeszelget vele
14 év alatt nem tudod elküldeni középfokúra. meg felesleges is.
a tanárnak meg van épp elég melója a többi gyerekkel is, hogy azokat valahogyan megtanítsa. magyarázd el a gyereknek, h maradjon csendben órán. esetleg beszélj a tanárral, h a gyerek mondjuk olvashasson német könyveket magában.
alsos, negyedikes.
neha ad neki mas feladatokat, de azokat is pikk pakk megoldja, majd nez ki a fejebol .
Talan el kene küldenem egy közepfokura ,de ott meg szakszavak is vannak pl. tarsadalom, csapagy stb
Pedig ha belegondolsz, mást nem tudsz tenni. Szépen meg lehet kérni a tanárt, hogy legyen szíves, adjon a gyerkőcnek plusz, komolyabb feladatot, ami kihívás a számára. Ettől még nem vagy szemtelen szülő!
Egyébként nem is értem, ez a tanárnak miért nem jut eszébe!?
De nem jobb lenne mindenkinek? A gyerek végre olyan feladatot kapna, ami kihívás számára, nem kellene unatkoznia, a tanár nem reklamálna, hogy folyton rajzolgat az óráján és Te is megnyugodhatnál.
Nem tudom, alsós vagy felsős a gyerkőcöd, de nálunk alsóban szét is voltak szedve a jobb és a rosszabb képességű gyerekek és úgy foglalkoztak velük.
De lehet, hogy valaki más majd tud jobb ötletet adni, nekem most ez jutott eszembe.
szerintem beszelj a fiaddal. a nemet oran kivul meg csomo unalmas oraban lesz resze :D plane olyan oran kene aktivabbnak lennie, amit ismer es tud, amiben jo
ha meg erre sem kepes, tenyleg az lenne a megoldas, hogy meg pluszban forditsanak ora kulon idot?
Nálunk úgy oldották meg a tanárok, hogy ha valaki előbb végez, mint a többiek, akkor kap plusz feladatot, legyen az akár matek óra, akár nyelv, akár bármi más óra.
Talán a német tanárnak is valami ilyesmit kellene csinálnia: valami külön feladatot adni, amivel leköti a gyerkőcöt, esetleg jobban bevonhatná az óra mentébe, pl. ő mondaná el a társainak, hogy hogyan kell megoldani egy feladatot, stb. Nem tudom, nem vagyok tanár, csak most ez jutott eszembe.
Szerintem nem neked kellene csinálni valamit, hanem a tanárnak kellene feltalálnia magát. Ha valaki a kisujjából kirázza az óra anyagát, akkor tessék gondoskodni olyasmiről, ami kihívás a gyerek számára.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Mi a véleményed a szűrővizsgálatok kötelezővé tételéről?
- A karácsony nem kötelező
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Tényleg kötelező már a bárányhimlő elleni oltás?