Koronavírus tünetei sorrendben (beszélgetés)
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki nagyon erős fej- és szemfájással küzd?
Milyen fájdalomcsillapító vált be, mert jelenleg úgy érzem csak a nyaktiló lenne hatásos.
Antibiotikum vírusra nem nyert.TÜneti szerek ,torok fájásra, lázra ,izomfájdalomra,sok gyógytea(csalán gyömbér,kakukkfű stb)vitaminok:) és ágynyugalom
Jobbulást:))
Sziasztok !
Azthiszem ,most mi lettunk a sorosok ...ti mit szedtek ?.
Antibiutukumot eggyaltalan nem ..?
Mi eddig C vit ,D vit Paracetamol .
Nekem a torkom faj nagyon de nem volt lazam a ferjemnek a legtobb 37.9 ..ami nem volt 3 napig most ujra belazadodott aggodom.
Sziasztok!
Jelentem én túl vagyok rajta, visszajött a szag/íz, bár nem olyan erős, mint előtte volt.
Hétvégén kijutottam, majdnem 3 hét lakótelepi lakás után nagyon vágytam rá.
Kitartás mindenkinek!! :)
Túl leszünk ezen! Egyetek sok vitamint, gyümölcs stb. Szorítok mindenkiért :)
Szia!
Akkor már jól vagytok!
Tesztet nem is csináltak nektek?
Igen, ez az íz és szag érzet elvesztése vicces tud lenni.
Nálunk mind a hármunknak volt ez a tünete, nekem pedig 2 nap majdnemérzem az ízeket után, visszatért, hogy csak annyit érzek, hogy sós vagy édes, semmi mellék ízt.
Mi is hasonlóan voltunk mint ti. Nem főztem egyáltalán, mert mindent ízetlennek éreztünk, de ugye az első gondolata az volt mindenkinek, hogy én rontottam el az éltelt;)
Miután a fiúknak visszatért az ízlelésük, akkor én is úgy készítettem ételeket, pl. körözöttet, hogy ők kóstolták meg, mert én nem éreztem az ízét.
A szerencse az, hogy amúgy sem kóstolgatom azt, amit főzök, és általában jó, így a főzés nem okoz problémát, csak annyiban, hogy én nem nagyon eszek belőle.
Nekünk egy pizza rendelésünk volt vicces, amikor azon tanakodtunk, hogy milyet rendeljünk? Összenéztünk és megbeszéltük, hogy mindegy, mert úgy sem érezzük az ízét:DDD
Jobbulást nektek!
Én 23 éves lány vagyok a szüleimmel élek. Egészseges vagyok nincs semmilyen betegségem és semmilyen káros szenvedélyem. Szerencsére ritkán kell orvost látogatnom és gyógyszereket is nagyon ritkán szedek. Szüleim cukorbetegek. Apukámnak szívinfarktusa is volt mikor kisebb voltam. Anyukám is beteges. Anya 57 éves apa pedig 63. Nekik sincs káros szenvedélyük. Apa régebben cigizett, de már több éve leszokott róla. Mi valószínűleg elkaptuk bár tesztet nem csináltattunk. Elmesélem hogy történt.
Kb november elsején apukám már elég ramatyul nézett ki. A temetőbe sem jött ki velünk gyertyákat gyújtani, mert nem érezte jól magát. Én először nem is gondoltam a kovidra egyáltalán. Azt hittem, hogy csak megfázott, mert van kint az udvarunkon neki egy kis műhelye és sok időt tölt ott aztán arra gondoltam, hogy talán ez miatt ott megfázhatott. Apának nagyon jó az étvágya, de alig akart enni és ez ijesztő volt. Ha ő nem akar enni akkor tényleg nagyon rosszul érzi magát. Egész nap feküdt, aludt, pihent. Kb 3 nappal később már sokkal jobban nézett ki. Azt hittük meggyógyult. Ment ide-oda csinálta a dolgát. Majd pár nappal később újra ágynak esett. Anyukám is kezdett rosszul lenni. Fáradékony volt és gyenge, köhögött. Nekem nagyon enyhe torokfájás jelentkezett. De én még mindig nem gondoltam a kovidra. Még mindig abba voltam, hogy itt a hideg idő és ez miatt megfáztunk. Na jól van teltek a napok a szüleim egyre rosszabbul lettek. Már anya is az ágyat nyomta. Apa és anya is elmentek ide a faluba az orvoshoz. Írt ki nekik gyógyszert aztán hazaküldte őket. Kiváltottuk a gyógyszereket és szedték, de mégse voltak jobban. Nekem még mindig csak torokfájás volt. Ekkor már rászoktunk arra, hogy délutánonként kicsit kimentünk a levegőre. Szerencsére falun lakunk, kertes házunk van így tudtunk a friss levegőn lenni gondtalanul (maszkhasználatra értem). Na egy ilyen délutáni levegőzés során apukám nagyon megszédült. Gyorsan be is mentünk és lepihent. Pár nappal később én is kezdtem nagyon rosszul érezni magam. Egyik nap reggelizés után éreztem mintha lüktetne a combom vagy nem is tudom. Megfájdult a derekam és a lábaim is. Bejöttem a szobámba és úgy éreztem mintha menne ki a lábamból az erő. Megszédültem és majdnem összecsuklottak alattam a lábaim. Szerencsére mindez a szobámban történt így gyorsan letudtam ülni az ágyam szélére így nem estem el vagy ilyesmi. Mikor kicsit jobban lettem kimentem levegőzni az udvarra. Sétálgattam kicsit az udvaron és utána jobban éreztem magam egy kicsit. De olyan érzésem volt mintha lázam lenne vagy menne fel a lázam. Megmértük 37,1 volt. Azt mondta anya, hogy másnap én is menjek el az orvoshoz. Másnap felkeltem és nagyon durva fájdalmat éreztem reggel a lábizmaimban és azon gondolkodtam még az ágyban fekve, hogy hogyan fogok tudni felállni ha ennyire fájnak a lábaim, hogy megyek így orvoshoz... Nagy nehezen felkeltem és elmentem az orvoshoz. Elmondtam a panaszaimat. Azt mondta, hogy gyanús vagyok és ne menjek sehova, ne érintkezzek senkivel. Írt fel két gyógyszert egy antibiotikumot és egy láz és fájdalomcsilapítót. Azt mondta, ha esetleg belázasodnék akkor hívjam fel. Teltek a napok és egyre rosszabbul lettünk. Már nekem is egyre több tünetem volt. Úgy éreztem, hogy minden létező izmom fáj. A lábaim, a hátam, a derekam meg egyszerűen mindenem. Volt olyan nap, mikor annyira legyengültem, hogy reggel alig bírtam megkenni egy vajas kenyeret, a telefonomat is erőfeszítésbe került a kezemben tartani és a TV-n is volt, hogy nehezen váltogattam a csatornákat. Anya is egyre jobban legyengült. Köhögött, fájt a háta, gyenge volt, szédült, sokat feküdt. Apa is sokat aludt, feküdt, gyenge volt. Már azt se tudtuk merre feküdjünk. Anyának elment az íz és szagérzékélese. Valamennyire apának is. Nekem nem. Szerencsére nem minden nap volt olyan borzasztó. Egyik nap kicsit vagy sokkal jobban van az ember viszont a következő napon új tünetek vannak, rosszullétek. Hol jobb, hol rosszabb a közérzet. Egyik este mellkasi fájdalmam is volt. Álmatlanság gyötört napokig nem tudtam normálisan aludni. Étvágytalanok voltunk. Alapból anyukám minden nap főz meleg ételt, sosem vagyunk főtt kaja nélkül, de egyszerűen annyira rosszul volt ő is, hogy napokig nem főzött. Reggel ettünk pár falat szalámis kenyeret, este gyümölcsöket ettünk, teákat ittunk. De nem is kívántunk az ételt. Anya le is fogyott kb 5-6 kg-ot. Kb a 15. nap után éreztük, hogy jobban vagyunk.
Sziasztok! Sorrendben a tüneteim:
- fejfájás
- köhécselés
- bőr és izomfájdalom
- hőemelkedés 37,5
- orrfolyás, megfázásos tünetek
- szaglás, ízérzés elvesztése egyik pillanatról a másikra
Ezután mentem tesztre, most kaptam meg az eredményt. Pozitív. :(
Jelenleg nem vagyok rosszul de jól sem. Enyhe hőemelkedésem van, rossz a közérzetem.
Kitartást mindenkinek és jobbulást!
Teljesen visszajött? Nem hiszem, hogy újra elmenne.
Nekem nagyon tompa volt, ma reggel semmi, de most megint tompa.
Uh egy jó kis szalonna.. :D
Nekem szerencsére más tünet már nincs. Talán ha elmúlik a náthád, neked is erősebb lesz :)
Párom ma tart a 14.napnál. Tegnap halványan már érzett,.a azt mondja egész jó. Nekem 11.nap, úgyhogy látom már a fényt az alagút végén :D
A férjem szalonnát süt, de semmit nem érzek:DDD
Majd meglátjuk.
Én még náthásszerűnek érzem magam...
Nyugi!
Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Ma én se érzek ismét semmi...
Én is így próbálgatom:DDD
Ha megszagolom egész közelről a parfümömet, akkor már érzek valamit, ha kifújok belőle, akkor már mintha sejteném.
A tusfürdőmet hamarosan tesztelem...nem érzem.
Légfrissítőt sem.
Ja, ma éreztem a kajánál, hogy erős. Mostanában direkt jól beerősözök mindent.
Egyébként kajáknál csak az édeset érzem, és minimálisan a sót...
Ma van a 10. nap és nagyon halványan elkezdtem érezni szagot. A deómba nagyon mélyen kell beleszagolni és valamit már érzek.
Párom ma tart a 13. szagvesztés napon, ma kezdett ő is érezni, a tusfürdőre is azt mondta, hogy most már érzi azt is :)
Van reméééény, kitartás mindenkinek!!