Koronavírus - Lelki oldal (beszélgetés)
Igen, pár megnyugtató szó kellett volna inkább. De valószínűleg nagyon aggódik, a fiáért is, értetek is, csak nem tudja megfelelően kifejezni. Illetve az ő habitusa ilyen.
Nem baj, ha nem vagytok barátok, bőven elég, ha megvagytok egymással békében :-)
Hát. Olyan sokkoló volt, mert a koronavírus kapcsán hozta fel.
Persze, tudom, felelősségteljes gondolkodás meg minden... De bakker, mennyivel jobban hangzott volna, ha azt mondja, hogy nem lesz semmi baj, ne izguljatok!
Így is be vagyok tojva.
Neki is van, persze. :)
Ő ilyen szuper racionális, hideg természet.
Elsütném ezt a poént, azt hiszem újabb tíz évig nem tudnék a kegyeibe férkőzni. :))
Azóta próbálok, de lassan feladom, akkora különbség van köztünk, hogy asszem már sosem leszünk kebelbarátok.
Kérdezz vissza, hogy "Miért pont szombaton? Hétfőig tán ráér?" :-))
Anyósodnak van? Ha nincs, kérd meg őt, hogy kössön, ne legyen teher a fiának a temettetés :-))))
Bocs, ez csak egy kis akasztófahumor :-)
Hát én most kész vagyok.
Anyósom megkérte a fiát, a 45 éves férjemet, hogy holnap kössön magának életbiztosítást.
Egyszerűen nem térek magamhoz.
(nem az életbiztosítással van bajom, hanem mással).
Olaszország nem egy gazdag nyugati ország. Egyik sem.
Viszont rettenetesen elöregedett.
Az meg, hogy készítik az elfekvőt, háát, ostoba és felelőtlen dolog kelteni a pánikot.
Bagdy Emőke így éli meg a karantént:
Javaslom mindenkinek, hogy egy új lehetőségként próbáljon meg gondolni az otthonmaradásra!
Készítsetek terveket, napirendet, heti étkezési/főzési tervet! Meglátjátok mennyi elvégzendő dolgotok van anélkül, hogy kimozdulnátok!
Ne kelts pánikot!
Olaszországban a kijárási tilalom ellenére indokolatlanul mászkáltak az emberek. A fotókat pedig Franciaországból láthattad, ahol nem elfekvőket láttál, hanem olyan sátrakat állítottak, amivel a megnövekedett ellátási igényeket ki tudják szolgálni.
Ne károgj!
Kifejezetten sokkolt pár napja néhány olaszországi videó. Jelenleg mi zajlik náluk a kórházi intenzív osztályokon. Egy gazdag, nyugati országban.
Akkor fele vagy negyed ekkora bajban mi lesz Magyarországon....?
Ma este láttam fényképet, készítik az elfekvőt - összecsukható katonai (?!) ágyakat.
Ha nem lennének gyerekeim, még talán tudnék nevetni a meme-eken és vicceken is koronával kapcsolatban.
Mivel vannak gyerekeim, megpróbálom tartani magam. Igaz, nagyszülők messze vannak, "szerencsére" ez a pluszaggodalom nincs.
Nyugdíjkérelemhez? Miért? Tőlem semmi ilyet nem kértek.
Ha okostelefonod van, lefotózod és a fotót csatolod.
Nem kell iratokat beküldeni, csak egy nyomtatványt kell a számítógépen kitölteni, azt kell beküldeni ügyfélkapun.
Barátnak, szomszédnak, családtagnak sincs nete? Ő segíthetne.
Engem változóan de megvisel. Dolgozom még van ovi ügyelet muszáj vinnem hogy tudjak melózni. Kérdéses melyik zár be előbb az ovi vagy a munkahely. Nehéz elhinnem hogy ilyen történik velünk emberekkel és nagyon tehetetlennek érzem magam. De ma jobban vagyok.
Kitartás mindenkinek egyszer ennek is vége lesz
Hiába lenne ugyfélkapum az iratokat nem tudom beküldeni
,szerintem direkt nem veszik fel,és nincs mindenkinek internet
Én is dolgozom, kell dolgoznom, napi 9 órában,meg sem állok azalatt, futtában eszem valamit, s alig jutok el pisilni.
Ingázom vonaton napi 40 km munkahelyre oda vissza.
De igazad van, túl sok időm van foglalkoznom a lelkemmel.
Én kérek elnézést,bocsánat, hogy élek, s részemről ennyi volt ez a topic.
Időtöltésre:
8 pont, amivel pozitívra fordíthatjuk a helyzetet. Nem saját:
Neked is ajánlom: