Kórházi ellátás/ellátatlanság (beszélgetés)
Anyukám műtét után volt kikötözve több napon keresztül, én örültem neki, mert ezzel védték.
Minden percben nem tudtak az ágya mellett lenni, így volt biztonságos.
Idővel vele is meg tudtam értetni, hogy ez a szükséges rossz ő érte van.
Semmi baja nem volt tőle fizikailag.
Attól biztosan nem halt meg, hogy kikötözték. Erre általában akkor kerül sor, ha... csúnyát írok most, pl. tör-zúz a beteg, borogat, felkel, elesik, önveszélyes, kitépi magából az infúziót, katétert, széklettel összekeni az ágyat, szekrényt, sorolhatnám.
Nem állítom, hogy humánus megoldás, de van úgy, hogy nincs mit tenni. Rá lehet nézni gyakran, de néhány órán át nem foghatják minden beteg kezét.
Ha eszméletlenül találtad, lehetséges valamilyen agyi történés, ami megmagyarázhatja a nyugtalanságot, s egyben kikötözést is, de csak találgatni tudunk.
Kérd ki az iratait, ne csak diagnózist, hanem képalkotó vizsgálati eredményeket is. Abból sok minden kiderülhet. Esetleg voltak szobatársak, akikkel beszélni lehet?
Ki az "odavaló"?
Egyre kevesebb az "odavaló". És aki ott van, azt sem mindig tisztelik, becsülik és fizetik meg.
Józan paraszti ésszel tudsz csak egyetlen következményt is mondani, ami halálhoz vezet kikötés után?
Minden kórházban van ügyeletes orvos hétvégén is, csak nem pont az adott osztályon, de el lehet érni.
A felelős keresése a gyászmunka része. :(
Részvétem. :(
Úgy tudom, már régóta tilos a kikötözés, de lehet, hogy ezt kórháza válogatja. Érdemes lenne ennek utánanézni. Mindenesetre, ha a papírjaiban nem szerepel, akkor ott valami nem stimmel. Ne hagyd annyiban.
Nagyon sajnálom. :(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Tényleg igaz, hogy a kórházi dolgozók összejönnek egymással?
- Egy egészségügyi kórházi dolgozó, ápolónő bele turkálhat-e a betegeg kórtörténetébe?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Mi lehet az oka, hogy kórházi kezelés keretében 7 napig vérhígítóval 'kezeltek' a zárójelentésemen meg nem szerepel?
- Férjemnek a KFT-je kb két éve felszámolás alatt van nincs jövedelme kórházi ápolásra jogosult e?